Πώς να επιδιορθώσετε κανένα σφάλμα κάρτας SIM στο Android

Το σφάλμα No SIM card εμφανίζεται συνήθως όταν η κάρτα SIM δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για το σφάλμα, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο το τηλέφωνό σας μπορεί να εμφανίσει αυτό το σφάλμα. Καμία κάρτα SIM δεν μπορεί επίσης να σημαίνει προβλήματα με το λογισμικό της συσκευής σας. Υπάρχει πιθανότητα η κάρτα SIM να έχει τοποθετηθεί σωστά, αλλά η συσκευή σας δεν την διαβάζει λόγω αλλοίωσης λογισμικού. Μπορεί επίσης να δείχνει την αδυναμία της συσκευής σας να ελέγξει για δίκτυο.

Ενώ μπορούμε να συνεχίσουμε να διερευνούμε περισσότερους λόγους για το πρόβλημα, ας δούμε πώς μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως συνήθως. Ένα τηλέφωνο που εμφανίζει αυτό το σφάλμα δείχνει ότι δεν έχετε τη δυνατότητα σύνδεσης στο τηλέφωνό σας εντελώς. Με άλλα λόγια, χωρίς τηλεφωνικές κλήσεις, χωρίς δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και μηνύματα. Ένα smartphone ενδέχεται να μην είναι πλέον έξυπνο χωρίς σφάλμα εγκατάστασης κάρτας SIM.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το Android δεν θα κατεβάσει εφαρμογές

Τρόποι επίλυσης του σφάλματος χωρίς κάρτα SIM στο Android

Λύση 1: Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Ας ξεκινήσουμε με τον πιο γρήγορο και ευκολότερο τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Όταν κάνετε επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας, ανανεώνει το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού το οποίο με τη σειρά του διασφαλίζει ότι μπορούν να επιλυθούν μικρά σφάλματα από αυτό. Επανεκκινήστε λοιπόν τη συσκευή σας και αφήστε την να συνδεθεί ξανά στο δίκτυο και ελέγξτε αν η συσκευή σας Android διαβάζει την κάρτα SIM. Εάν το πρόβλημά σας επιλυθεί, τότε ίσως να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τις επόμενες λύσεις, εκτός εάν η επανεκκίνηση της συσκευής ήταν προσωρινή επιδιόρθωση και το πρόβλημα επιστρέφεται στη συσκευή σας πολύ συχνά.

Λύση 2: Ελέγξτε το δίσκο SIM

Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας και αφαιρέστε την κάρτα SIM από τη συσκευή σας Android. Υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί σκόνη στο τηλέφωνό σας και δημιουργεί πρόβλημα όταν η SIM έρχεται σε επαφή με το εσωτερικό κύκλωμα της συσκευής σας. Σβήστε τη σκόνη από το δίσκο SIM και σκουπίστε απαλά τη SIM χωρίς να καταστρέψετε κανένα από τα μέρη της. Επιστρέψτε την κάρτα SIM στο δίσκο και ενεργοποιήστε τη συσκευή σας. Ελέγξτε αν λειτουργεί τώρα.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική κάρτα SIM στη συσκευή σας εάν έχετε ξεκλειδωμένο smartphone Android. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να επιβεβαιώσετε εάν η κάρτα SIM είναι σφάλμα ή εάν η συσκευή σας χρειάζεται περαιτέρω αντιμετώπιση προβλημάτων. Εάν άλλες κάρτες SIM λειτουργούν καλά στη συσκευή σας, τότε το SIM είναι το πρόβλημα. Η συσκευή σας μπορεί να διαβάσει εντελώς κάρτες SIM, αλλά μια χαλασμένη κάρτα SIM ενδέχεται να προκαλεί το πρόβλημα.

Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να πάρετε την κάρτα SIM στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας.

Λύση 3: Τοποθετήστε τη SIM με ασφάλεια στο δίσκο

Όταν η κάρτα SIM δεν έχει τοποθετηθεί με ασφάλεια, ενδέχεται να προκληθεί αυτό το σφάλμα. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε φορά που το τηλέφωνό σας προσπαθεί να συνδεθεί στο δίκτυο, η κάρτα SIM χάνει τη σύνδεσή της με την υπόλοιπη συσκευή και προκαλεί σφάλμα. Για να το διορθώσετε αυτό, πρέπει να ασκήσετε κάποια πίεση στην υποδοχή κάρτας, έτσι ώστε η κάρτα SIM να παραμείνει.

Ορισμένοι χρήστες έχουν βρει ότι είναι εύκολο να χρησιμοποιήσουν κασέτα για να στερεώσουν την κάρτα SIM στη θέση της. Άλλοι έχουν χρησιμοποιήσει ένα κομμάτι χαρτί για να ασκήσουν πίεση στην κάρτα SIM, ώστε να μην κινείται από τη θέση της.

Λύση 4: Εναλλαγή λειτουργίας αεροπλάνου

Μόλις γνωρίζετε ότι η κάρτα SIM δεν είναι το πρόβλημα, δοκιμάστε να αλλάξετε τη λειτουργία αεροπλάνου στη συσκευή σας. Πολλοί αναγνώστες έχουν βρει επιτυχία στην επίλυση του σφάλματος SIM με εναλλαγή της λειτουργίας Airplane.

 • Τραβήξτε προς τα κάτω το παράθυρο ειδοποιήσεων στη συσκευή σας
 • Αναζητήστε τη λειτουργία αεροπλάνου (Λειτουργία πτήσης) με κύλιση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά στα εικονίδια.
 • Πατήστε στη λειτουργία αεροπλάνου για να την ενεργοποιήσετε
 • Πατήστε Ενεργοποίηση στο προειδοποιητικό μήνυμα που βλέπετε στην οθόνη.
 • Περιμένετε για 30 δευτερόλεπτα και πατήστε ξανά στη λειτουργία αεροπλάνου για να την απενεργοποιήσετε

Όταν η λειτουργία αεροπλάνου είναι απενεργοποιημένη, η συσκευή σας θα προσπαθήσει και πάλι να αναζητήσει δίκτυο. Εάν είναι σε θέση να αναζητήσει δίκτυα, τότε το πρόβλημά σας έχει επιλυθεί.

Λύση 5: Ορίστε τη λειτουργία δικτύου σε αυτόματο

Μερικές φορές, η λειτουργία δικτύου σας μπορεί να έχει οριστεί κατά λάθος σε λάθος τύπο που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα για τους χρήστες. Όταν έχετε λάθος επιλογή τύπου δικτύου, η συσκευή σας ενδέχεται να μην είναι σε θέση να επιλέξει το σωστό δίκτυο και μπορεί να καταλήξετε να δείτε ένα σφάλμα SIM στη συσκευή σας. Για να το επιλύσετε ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Μεταβείτε στο μενού Ρύθμιση της συσκευής σας Android
 • Αναζητήστε περισσότερα δίκτυα που θα βρίσκονται στην ενότητα Συνδέσεις. Πατήστε σε αυτό.
 • Στη συνέχεια, πατήστε Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας
 • Πατήστε στη λειτουργία δικτύου
 • Θα λάβετε ένα αναδυόμενο μενού με τις διάφορες επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την πρώτη επιλογή που λέει LTE / WCDMA / GSM (αυτόματη σύνδεση).

Επιλέγοντας αυτό, θα διασφαλιστεί ότι η συσκευή σας μπορεί να συνδεθεί αυτόματα στο διαθέσιμο δίκτυο. Εάν είχε επιλεγεί λάθος επιλογή, ενδέχεται να είχε οδηγήσει σε σφάλμα που είχε ως αποτέλεσμα το σφάλμα No SIM στη συσκευή σας.

Λύση 6: Επιλέξτε το σωστό χειριστή δικτύου

Εάν ο χειριστής δικτύου που έχει επιλεγεί στη συσκευή σας δεν είναι ο ίδιος με τον πάροχο που χρησιμοποιείτε για τη συσκευή σας, ενδέχεται να καταλήξετε να δείτε αυτό το σφάλμα. Για να το επιλύσετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας
 • Πατήστε Περισσότερα δίκτυα και μετά μεταβείτε στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας
 • Εδώ, πρέπει να πατήσετε το Network Operators

 • Πατήστε στην επιλογή που λέει Δίκτυα αναζήτησης

Η συσκευή σας θα ξεκινήσει την αναζήτηση για τα διαθέσιμα δίκτυα. Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα δείτε μια λίστα φορέων δικτύου στην οθόνη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η συσκευή σας μπορεί να συνδεθεί σωστά, έτσι ώστε να μην καταλήγει σε σφάλματα SIM.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους για να επιλύσετε κανένα σφάλμα SIM σε όλες τις συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένων LG, HTC και Samsung κ.λπ.

Λύση 7: Επαναφέρετε τη συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Όταν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο, η επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των περισσότερων προβλημάτων στη συσκευή σας που προκύπτουν από προβληματικό λογισμικό. Μόλις γίνει επαναφορά της συσκευής σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, θα χάσετε όλες τις μορφές δεδομένων και θα διαγράψετε επίσης όλες τις εφαρμογές τρίτων στη συσκευή σας. Γι 'αυτό είναι επιτακτικό να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων στη συσκευή σας προτού προχωρήσετε στην επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας
 • Αναζητήστε αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά και πατήστε σε αυτό
 • Μην ξεχάσετε να πατήσετε το Backup για να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των ρυθμίσεων της εφαρμογής σας πριν επαναφέρετε τη συσκευή σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η Αυτόματη επαναφορά είναι επιλεγμένη, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε αυτόματα όλες τις ρυθμίσεις μόλις γίνει επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
 • Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου.

Μόλις επαναφέρετε τη συσκευή σας, θα επανεκκινήσει αυτόματα το τηλέφωνό σας. Αφού ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση, ελέγξτε αν η συσκευή σας λειτουργεί τώρα και αν το σφάλμα επιλύθηκε.

Τι πρέπει να κάνω εάν το τηλέφωνό μου βρέξει και δεν εμφανίζει σφάλμα στην κάρτα SIM;

Εάν τυχαίνει να ρίξετε τη συσκευή σας σε νερό και τώρα δεν εμφανίζει σφάλμα κάρτας SIM, υπάρχει πιθανότητα ένα από τα κυκλώματα να έχει υποστεί ζημιά λόγω του νερού. Είναι καλύτερο να αφήσετε το τηλέφωνό σας να στεγνώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε. Αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σας, υπό την προϋπόθεση ότι είναι αφαιρούμενο, αφαιρέστε την μπαταρία και την κάρτα SIM και τοποθετήστε τα μέρη σε μια σακούλα ή μπολ με ρύζι.

Αφήστε το να στεγνώσει στη σακούλα ρυζιού για 24 ώρες προτού συγκεντρώσετε ξανά όλα τα μέρη της συσκευής σας και ελέγξτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε. Εάν το ζήτημα παραμένει, τότε πρέπει να το πάρετε σε έναν επαγγελματία για να ελέγξετε για σωματική βλάβη.

Τι πρέπει να κάνω εάν το τηλέφωνό μου εμφανίσει αυτό το σφάλμα μετά από μια ενημέρωση;

Οι ενημερώσεις λογισμικού έχουν πάντα σκοπό να διασφαλίζουν ότι η συσκευή σας λειτουργεί καλύτερα και ότι χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη διαθέσιμη τεχνολογία για το υλικό. Γι 'αυτό συνιστάται πάντα να ενημερώνετε το τηλέφωνό σας. Ωστόσο, εάν μια ενημέρωση καταλήξει να προκαλεί πρόβλημα, υπάρχει πιθανότητα τα παλιά δεδομένα να δημιουργούν το πρόβλημα.

 • Επανεκκινήστε τη συσκευή σας για να ελέγξετε αν το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί.
 • Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM αφού σκουπίσετε την κάρτα SIM και τη θήκη SIM για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σωματίδια σκόνης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SIM δεν κινείται στο δίσκο.
 • Επαναφέρετε τη συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων και ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί.

Εάν το πρόβλημα συνεχιστεί, μεταφέρετε τη συσκευή σας σε συνεργείο επισκευής ή εάν είναι υπό εγγύηση, επισκεφθείτε το κατάστημα στο οποίο αγοράσατε ή την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε προβλήματα GPS Android

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found