Πώς να διορθώσετε τις εφαρμογές που παγώνουν και συντρίβουν στο Android

Ένα από τα πράγματα που μας αρέσουν περισσότερο όταν χρησιμοποιούμε smartphone ή tablet Android είναι το γεγονός ότι μπορούμε να κατεβάσουμε τόνους εφαρμογών. Μόλις ξεκινήσουμε το Google Play, έχουμε άμεση πρόσβαση σε μια ποικιλία εφαρμογών. Ενώ ορισμένες από τις εφαρμογές κοστίζουν μερικά σεντ ή δολάρια, η πλειοψηφία είναι δωρεάν. Μπορούμε να δοκιμάζουμε νέες εφαρμογές καθημερινά! Αλλά είναι πάντα ομαλή η εμπειρία χρήσης των εφαρμογών; Δυστυχώς δεν. Ορισμένες από τις αγαπημένες σας εφαρμογές μπορούν να παγώσουν ή να καταρρεύσουν. Κάθε χρήστης Android αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα τουλάχιστον μία φορά. Το πρόβλημα μπορεί να προκύψει σε διάφορες συσκευές Android, όπως LG G3, LG G4, Samsung S6 και S6 Edge, Nexus 5, Nexus 6, HTC 7, HTC 8, HTC 9 και σε πολλές άλλες. Εάν αυτό σας ενοχλεί τώρα και οι εφαρμογές παγώνουν και συντρίβονται σε smartphone ή tablet Android που σας ανήκουν, δοκιμάστε τις παρακάτω λύσεις.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το τηλέφωνο Android δεν θα συνδεθεί ούτε θα συνδεθεί με Bluetooth

Γιατί οι εφαρμογές παγώνουν ή παρουσιάζουν σφάλμα;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι εφαρμογές συνεχίζουν να καταρρέουν ή να παγώνουν. Η εφαρμογή μπορεί να μην ανταποκρίνεται ή μπορεί να καταρρεύσει εάν δεν είναι ενημερωμένη. Πολλές εφαρμογές λειτουργούν πολύ καλύτερα αν έχετε ισχυρή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ένας άλλος λόγος είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή δεν είναι καλά κωδικοποιημένη. Εάν δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο αποθήκευσης στο Android σας, οι εφαρμογές δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής κάθε φορά, ειδικά για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά. Εάν δεν το έχετε κάνει για λίγο, η εφαρμογή θα αρχίσει να έχει κακή συμπεριφορά. Μια δυσλειτουργία λογισμικού μπορεί επίσης να προκαλέσει το πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα κατάψυξης και διακοπής εφαρμογών

Όπως ίσως παρατηρήσετε, διάφορα πράγματα μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο οι εφαρμογές καταρρέουν ή παγώνουν. Τώρα που γνωρίζουμε τι προκαλεί το πρόβλημα, ας το επιδιορθώσουμε.

Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Android

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας. Οι διαδικασίες που ενδέχεται να ανοίξουν μαζί με τις εφαρμογές που συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο θα κλείσουν μετά την επανεκκίνηση της συσκευής σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελευθερώσετε τη μνήμη που μπορεί να έχει φράξει. Η συσκευή σας θα λειτουργεί πιο ομαλά. Εάν παρατηρήσετε ότι οι εφαρμογές συνεχίζουν να καταρρέουν ή να παγώνουν μετά την επανεκκίνηση, μεταβείτε σε άλλες λύσεις.

Για επανεκκίνηση της συσκευής σας, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας. Όταν εμφανιστεί το μενού, πατήστε Επανεκκίνηση ή Απενεργοποίηση και Επανεκκίνηση.

Ενημερώστε τις εφαρμογές σας

Οι προγραμματιστές εφαρμογών δίνουν το καλύτερό τους για να προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία στους χρήστες, γι 'αυτό εργάζονται συνεχώς για βελτιώσεις. Εάν οι χρήστες παραπονούνται για το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένου του παγώματος και της κατάρρευσης, οι προγραμματιστές θα το διορθώσουν με μια ενημέρωση. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να ενημερώνετε τακτικά όλες τις εφαρμογές σας ή τουλάχιστον αυτές που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Play
 • Πατήστε σε τρεις οριζόντιες γραμμές για να ανοίξετε το μενού
 • Στη συνέχεια, πατήστε στο Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου
 • Μπορείτε να πατήσετε Ενημέρωση όλων ή να μεταβείτε στις εφαρμογές και να ενημερώσετε μόνο αυτές που θέλετε.

σύνδεση στο Internet

Η κακή και αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να αναγκάσει μια εφαρμογή να καταρρεύσει ή να παγώσει. Αυτό συμβαίνει συνήθως με εφαρμογές με κακή κωδικοποίηση. Ορισμένες εφαρμογές λειτουργούν εξαιρετικά όταν η σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι σταθερή και ισχυρή, για παράδειγμα, όταν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi σπιτιού ή γραφείου. Αλλά εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή όταν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi και μεταβείτε σε 3G, η εφαρμογή ενδέχεται να παγώσει ή να καταρρεύσει. Όταν θέλετε να αλλάξετε το δίκτυο, κλείστε πρώτα την εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τη συντριβή. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα Wi-Fi και η σύνδεσή σας είναι αργή, δοκιμάστε τα εξής:

 • Εναλλαγή Wi-Fi και Λειτουργία πτήσης
 • Απενεργοποιήστε το Bluetooth
 • Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Android και το δρομολογητή σας
 • Συνδεθείτε σε άλλο δίκτυο.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και δεδομένων

Όλοι έχουμε τις αγαπημένες μας εφαρμογές και τις χρησιμοποιούμε καθημερινά. Κατά τη διάρκεια ορισμένης χρονικής περιόδου, η προσωρινή μνήμη θα συσσωρευτεί και ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι η εφαρμογή εκτελείται αργά ή παγώνει ή διακόπτεται συχνά. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν χρησιμοποιούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές όπως Facebook, Viber, Instagram, Spotify, Maps, Messanger, WhatsApp κ.λπ. Μόλις διαγράψετε την προσωρινή μνήμη, η εφαρμογή θα λειτουργήσει κανονικά.

Εδώ πρέπει να κάνετε:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Εφαρμογές (Διαχείριση εφαρμογών, Διαχείριση εφαρμογών, ανάλογα με τη συσκευή Android)
 • Βρείτε την εφαρμογή που συνεχίζει να συντρίβει ή παγώνει και πατήστε σε αυτήν
 • Στη συνέχεια, πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης
 • Πατήστε Δύναμη διακοπής
 • Επιστρέψτε στην Αρχική οθόνη και εκκινήστε ξανά την εφαρμογή.

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης βοήθησε πολλούς χρήστες να διορθώσουν τα προβλήματα, όπως το "Instagram έχει σταματήσει" ή "Το Viber έχει σταματήσει να λειτουργεί".

Τι πρέπει να κάνετε εάν η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης δεν επιλύσει το πρόβλημα και μία από τις αγαπημένες σας εφαρμογές εξακολουθεί να διακόπτεται; Μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα. Είναι λίγο πιο δραστικό βήμα από το προηγούμενο, γιατί αυτό θα καταργήσει την προσωπική σας διαμόρφωση της εφαρμογής και όλων των δεδομένων της. Μόλις το κάνετε αυτό και ξεκινήσετε την εφαρμογή, θα είναι σαν να την εγκαταστήσατε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαμορφώσετε την εφαρμογή από το μηδέν. Εάν διαγράψετε τα δεδομένα για την εφαρμογή Facebook, θα πρέπει να εισαγάγετε ξανά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν πρόκειται να το κάνετε αυτό για το παιχνίδι που παίζετε, όλες οι ρυθμίσεις, οι υψηλές βαθμολογίες και τα δεδομένα της άλλης εφαρμογής θα χαθούν.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Εφαρμογές
 • Στη συνέχεια, πατήστε στην εφαρμογή που δεν λειτουργεί σωστά
 • Πατήστε Διαγραφή δεδομένων και μετά πιέστε Αναγκαστική διακοπή.

Σκουπίστε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης

Σκουπίζοντας το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης, θα αφαιρέσετε όλα τα ανεπιθύμητα και προσωρινά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας Android. Εάν ορισμένα από τα αρχεία είναι κατεστραμμένα, οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε μπορούν να παγώσουν ή να συντρίψουν. Μπορείτε επίσης να ελευθερώσετε λίγο χώρο στο smartphone ή το tablet σας. Πρέπει να εκκινήσετε τη συσκευή σας σε λειτουργία ανάκτησης. Κάθε smartphone έχει έναν διαφορετικό συνδυασμό πλήκτρων που πρέπει να πατηθεί. Ακολουθούν τα παραδείγματα:

Samsung: Κουμπιά Home, Power και Volume down

HTC και LG: Μείωση έντασης και κουμπί λειτουργίας

Nexus: Κουμπιά μείωσης έντασης ήχου, αύξησης έντασης και λειτουργίας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας
 • Πατήστε παρατεταμένα τον συνδυασμό πλήκτρων (εάν χρησιμοποιείτε το Nexus πατήστε και κρατήστε πατημένο το Volume Down, Volume Up και το κουμπί λειτουργίας)
 • Κρατήστε πατημένα τα κουμπιά μέχρι να εμφανιστεί το μενού ανάκτησης
 • Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά έντασης για να μεταβείτε στη λειτουργία ανάκτησης και επιλέξτε το χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας
 • Στο μενού Λειτουργία ανάκτησης, μεταβείτε στην επιλογή Διαγραφή χώρου προσωρινής αποθήκευσης και επιλέξτε το με το κουμπί λειτουργίας
 • Όταν ολοκληρωθεί, μεταβείτε στο σύστημα επανεκκίνησης τώρα και επιλέξτε το χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας.

Απελευθερώστε λίγο χώρο

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα εάν δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στο smartphone ή το tablet σας. Έχετε κάποιες εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον; Εάν το κάνετε, απεγκαταστήστε τα. Για να διαγράψετε μια εφαρμογή σε συσκευή Android:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Εφαρμογές
 • Στη συνέχεια, πατήστε στην καρτέλα Λήψη
 • Πατήστε στην εφαρμογή που θέλετε να καταργήσετε και πατήστε Κατάργηση εγκατάστασης.

Ένας άλλος απλός τρόπος για να ανακτήσετε χώρο και να διατηρήσετε τη συσκευή σας καθαρή είναι με μια εφαρμογή CCleaner. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play και είναι δωρεάν.

Λήψη CCleaner.

Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή

Μερικές φορές, μια επανεγκατάσταση της εφαρμογής μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Όλα είναι αρκετά απλά. Αρχικά, θα πρέπει να διαγράψετε την εφαρμογή ακολουθώντας τα βήματα που εμφανίζονται στις προηγούμενες λύσεις. Μόλις το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Google Play, βρείτε τη λήψη της εφαρμογής και εγκαταστήστε την ξανά.

Ενημερώστε το λογισμικό

Εάν υπάρχει πρόβλημα λογισμικού, μπορείτε να το απαλλαγείτε εγκαθιστώντας την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού. Μια νέα έκδοση θα βελτιώσει τη συνολική απόδοση της συσκευής σας και την ασφάλειά της και θα επιφέρει επίσης διορθώσεις σφαλμάτων. Εάν δεν ενεργοποιήσατε τις αυτόματες ενημερώσεις στη συσκευή σας, μπορείτε να δείτε εάν υπάρχει μη αυτόματη ενημέρωση:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Σχετικά με τη συσκευή (Σχετικά με το τηλέφωνο, Σχετικά με το tablet)
 • Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού ή Ενημέρωση συστήματος.

Εργοστασιακή επανεκκίνηση

Εάν δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα, ίσως η συσκευή σας χρειάζεται απεγνωσμένα μια νέα αρχή. Η επαναφορά των εργοστασιακών δεδομένων θα σβήσει τα πάντα, όλες τις εφαρμογές, τις ρυθμίσεις κ.λπ. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας!

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
 • Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων
 • Πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου ή Επαναφορά tablet.

Δείτε επίσης - Σφάλματα Google Play

Πώς να σταματήσετε τη λειτουργία των εφαρμογών;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτό το ζήτημα και να σταματήσετε την κατάρρευση και το πάγωμα των εφαρμογών. Λάβετε υπόψη ότι εάν μια εφαρμογή δεν έχει επαρκή κωδικοποίηση, δεν θα μπορείτε να κάνετε τόσα πολλά. Εάν δοκιμάσατε όλες τις λύσεις που έχουμε αναφέρει εδώ και δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα, διαγράψτε αυτήν την εφαρμογή. Υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές και χρήσιμες εφαρμογές στο Google Play, ώστε να βρείτε πιθανώς μια παρόμοια εφαρμογή. Για να σταματήσετε τη διακοπή λειτουργίας των εφαρμογών:

 • Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα
 • Βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές σας είναι ενημερωμένες
 • Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και δεδομένων εφαρμογών (τουλάχιστον για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά).

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και είναι αποτελεσματικά σε όλα τα smartphone και tablet Android. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται εδώ και θα επιλύσετε το πρόβλημα με ευκολία!

Λίστα δημοφιλών εφαρμογών που συντρίβουν πολύ.

Pokémon GO

Πληκτρολόγιο Bitmoji - Το Ematar σας Avatar

Poke Radar για Pokemon GO

Snapchat

Αγγελιαφόρος

Κοινωνική δικτύωση

Dots & Co

Ίνσταγκραμ

Χάρτες Google

Facebook

YouTube

iTunes U

Μιλώντας Tom Gold Run

Uber

Pandora - Δωρεάν μουσική και ραδιόφωνο

Spotify Μουσική

Netflix

WhatsApp Messenger

Gmail - email από την Google

slither.io

Pinterest

Κελάδημα

Εφαρμογή Amazon

Rolling Sky

Card Wars Kingdom

Egg, Inc.

musical.ly - η κοινότητά σας βίντεο

Εφαρμογή Google

Δικτάτορας: Εμφάνιση

Waze -

100 μπάλες

Διακόπτης χρώματος

Παιχνίδια

Skype για iPhone

Κοινωνική δικτύωση

Διάταξη από το Instagram

SoundCloud

Εγκαταλείπω!

Κικ

Κοινωνική δικτύωση

My Newborn Kitty - Fluffy Care

Προσφορά

Polyforge

CSR Racing 2

Farm Heroes Super Saga

Chrome - πρόγραμμα περιήγησης ιστού από την Google

Surfers του μετρό

Ούρλιασμα

Dropbox

Wish - Διασκεδαστικές αγορές

Ο Μιλάμε Τομ

προσάναμμα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found