Το μικρόφωνο iPhone δεν λειτουργεί - Πώς μπορεί να διορθωθεί

Εάν το μικρόφωνο iPhone δεν λειτουργεί, θα διαταραχθούν πολλές σημαντικές δραστηριότητες τηλεφώνου. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι δεν μπορούν να σας ακούσουν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης, συνομιλίας FaceTime κ.λπ. Επίσης, όταν εγγράφετε βίντεο, δεν θα υπάρχει ήχος. Πώς να απαλλαγείτε από αυτό το ενοχλητικό ζήτημα; Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε, όλα είναι πολύ απλά, όπως η επανεκκίνηση του iPhone σας, ο καθαρισμός του μικροφώνου και της υποδοχής ακουστικών και η ενημέρωση του λογισμικού. Χωρίς άλλη παραλλαγή, ας προχωρήσουμε στις λύσεις.

Δείτε επίσης: Σφάλματα και επιδιορθώσεις iPhone και Apple

Λύσεις για να επιδιορθώσετε το μικρόφωνο iPhone που δεν λειτουργεί

Δοκιμάστε το μικρόφωνο

Προτού προχωρήσουμε περαιτέρω προσπαθώντας να κάνουμε κάποια τεχνική αντιμετώπισης προβλημάτων, ας δοκιμάσουμε πρώτα το μικρόφωνο του iPhone σας. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό.

Χρήση φωνητικών σημειώσεων

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Voice Memos που μπορείτε να βρείτε στην Αρχική οθόνη.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλά σας δεν καλύπτουν το μικρόφωνο.
  • Πατήστε το εικονίδιο εγγραφής (ο κόκκινος κύκλος) και ξεκινήστε να μιλάτε. Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή της φωνής σας, πατήστε το κόκκινο κουμπί.
  • Τώρα, αναπαραγάγετε τη φωνή εγγραφής πατώντας το εικονίδιο αναπαραγωγής δίπλα στο κόκκινο κουμπί. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ακούσετε καθαρά τη δική σας φωνή εγγραφής.

Σίρι

Προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Siri και ρωτήστε κάτι. Πατήστε το κουμπί Home λίγο περισσότερο μέχρι να εμφανιστεί το Siri. Προσπαθήστε να μιλήσετε στη Σίρι και να της ρωτήσετε τίποτα. Εάν η Siri δεν απαντήσει σωστά στο αίτημα ή την ερώτησή σας, δοκιμάστε ξανά με πιο δυνατή φωνή.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Κάμερα ή το FaceTime

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία βίντεο στην εφαρμογή Κάμερα ή στο FaceTime για να εγγράψετε τον ήχο. Εκκινήστε την εφαρμογή Κάμερα και ορίστε την σε Βίντεο. Στη συνέχεια, καταγράψτε τη φωνή και την αναπαραγωγή σας για να ελέγξετε εάν μπορείτε να ακούσετε τη φωνή σας καθαρά ή όχι.

Αφαιρέστε τη θήκη iPhone

Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τη θήκη iPhone, το προστατευτικό οθόνης και άλλα που μπορεί να καλύπτουν τα ηχεία iPhone και το μικρόφωνο iSight. Δοκιμάστε το μικρόφωνο του iPhone σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Απενεργοποίηση ακύρωσης θορύβου

Η ακύρωση θορύβου τηλεφώνου είναι μια χρήσιμη λειτουργία που μπορείτε να βρείτε στο iPhone. Μπορεί να συμβάλει στη μείωση του περιβάλλοντος θορύβου όταν πραγματοποιείτε μια τηλεφωνική κλήση. Για να το απενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά. Στη συνέχεια, επιλέξτε Προσβασιμότητα, μετακινηθείτε προς τα κάτω και θα βρείτε Ακύρωση θορύβου τηλεφώνου. Εάν δείτε το πράσινο κουμπί δίπλα του, απλώς πατήστε το για να το απενεργοποιήσετε.

Επανεκκινήστε το iPhone

Η διαδικασία επανεκκίνησης μπορεί να σκοτώσει την εφαρμογή που έχει σφάλμα ή συνεχίζει να παγώνει. Σε πολλές περιπτώσεις, τα προβλήματα του iPhone μπορούν να επιλυθούν με απλή επανεκκίνηση της συσκευής. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake μέχρι να δείτε το κόκκινο ρυθμιστικό και σύρετε προς τα δεξιά για να το απενεργοποιήσετε. Περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά πατώντας το ίδιο κουμπί μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

support.apple.com

 

Καθαρίστε το μικρόφωνο

Εάν υπάρχει σκόνη ή βρωμιά που καλύπτει το μικρόφωνο του iPhone σας, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ήχου που λαμβάνεται από το μικρόφωνο. Μπορεί να εμποδίσει τον ήχο να φτάσει στο μικρόφωνο. Μπορείτε να το καθαρίσετε χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα σκόνης για να απαλλαγείτε από τη σκόνη από εκεί. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδα ή βελόνα για να ξεφορτωθείτε τη βρωμιά, αλλά κάντε απαλά και προσεκτικά.

Ελέγξτε την υποδοχή ακουστικών

Αφαιρέστε το εξάρτημα ακουστικών από το iPhone σας και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα μέσα στην υποδοχή ακουστικών. Μπορείτε να το καθαρίσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει βρωμιά και σκόνη. Χρησιμοποιήστε τα ίδια εργαλεία και την ίδια τεχνική που αναφέραμε προηγουμένως στη λύση «Καθαρίστε το μικρόφωνο».

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις μικροφώνου iPhone

Εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες εφαρμογές, ελέγξτε τις ρυθμίσεις του μικροφώνου του iPhone σας. Βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές έχουν άδεια πρόσβασης στο μικρόφωνο. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Απόρρητο >> πατήστε Μικρόφωνο.

Ενημέρωση iOS

Ελέγξτε εάν υπάρχει νέα ενημέρωση για iOS στο iPhone σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Ενημέρωση λογισμικού. Εάν υπάρχει μια νέα ενημέρωση iOS, συνιστάται η λήψη της. Αυτή η πράξη μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε προβλήματα που δεν λειτουργούν στο μικρόφωνο iPhone. Για να λάβετε την ενημέρωση, απλώς πατήστε "Εγκατάσταση" στο παράθυρο Ενημέρωση λογισμικού.

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Εάν έχετε κάνει όλες τις παραπάνω λύσεις και το μικρόφωνο δεν θα λειτουργεί στο iPhone, δοκιμάστε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις. Αυτή η μέθοδος θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις του iPhone σας, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων μικροφώνου iPhone. Τα βήματα είναι τόσο εύκολα. Πατήστε Ρυθμίσεις >> Γενικά >> μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε Επαναφορά. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης πριν συνεχίσετε τη διαδικασία. Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων σε ένα αναδυόμενο παράθυρο.

Διαγράψτε το iPhone

Εάν η Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων δεν διόρθωσε το μικρόφωνο iPhone που δεν λειτουργεί, προσπαθήστε να διαγράψετε το iPhone σας. Αυτή η τεχνική όχι μόνο θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις του iPhone, αλλά και τις εφαρμογές και τα περιεχόμενα μέσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία. Για να διαγράψετε το iPhone, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Επαναφορά όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων >> εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης >> σε ένα αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε Διαγραφή iPhone.

Επαναφέρετε το iPhone

Μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το iTunes. Θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή για να κάνετε αυτήν τη μέθοδο και επίσης μια καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εδώ είναι τα βήματα:

  • Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την τελευταία έκδοση του iTunes.
  • Συνδέστε το iPhone σε Mac / PC.
  • Εκκινήστε το iTunes.
  • Πατήστε Επαναφορά iPhone στον πίνακα "Σύνοψη".
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.
  • Αφήστε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εάν το μικρόφωνο iPhone δεν λειτουργεί ακόμα κι αν έχετε δοκιμάσει όλες τις λύσεις που αναφέραμε παραπάνω, επικοινωνήστε με την Apple ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά τους.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το iPhone που δεν κουδουνίζει

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found