Τρόπος επίλυσης προβλημάτων ζωής μπαταρίας Huawei P20 Pro

Το Huawei P20 Pro είναι ένα εντυπωσιακό smartphone με πολλές δυνατότητες και αν δεν σκοπεύετε να περπατήσετε πίσω από το πλήθος όταν χρησιμοποιείτε τα πιο πρόσφατα gadgets, πρέπει σίγουρα να αποκτήσετε αυτήν τη νέα συσκευή. Δεν είναι μόνο ένα τηλέφωνο που μεταφέρετε, αλλά για πολλούς ανθρώπους, είναι περισσότερο μια δήλωση στυλ. Το να είσαι μοντέρνος είναι ο τρόπος να πας είτε δουλεύεις είτε σπουδάζεις. Το φινίρισμα του τηλεφώνου είναι εξαιρετικό, ειδικά το μέταλλο που περιβάλλει το γυαλί πίσω. Με αξιοσημείωτη σφίξιμο και καλή πρόσφυση, σας προσφέρει ό, τι θέλετε από αυτό το νέο παιδί στο μπλοκ.

Η εξάρτηση από τα smartphone έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που μικρά ζητήματα δεν τους εμποδίζουν να χρησιμοποιούν την πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένη συσκευή. Ωστόσο, έχουν ξεκινήσει πρόσφατα πολλά προβλήματα σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Huawei P20 Pro. Τα προβλήματα φαίνεται να συνεχίζονται ξαφνικά, οπότε ίσως ακολουθήσετε τις γρήγορες διορθώσεις που είναι διαθέσιμες για να αποτρέψετε την αποστράγγιση της φόρτισης σε αυτήν τη συσκευή. Οι λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα αν θέλετε να απαλλαγείτε από το πρόβλημα που προκύπτει στην μπαταρία.

Δείτε επίσης: Κοινά ζητήματα Huawei P20 και τις επιδιορθώσεις τους

Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα ζωής της μπαταρίας Huawei P20 Pro

Πρόβλημα: Η μπαταρία εξαντλείται γρήγορα

Μερικά άτομα έχουν ήδη αγοράσει αυτό το μοντέλο και πολλά από αυτά έχουν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται για τη γρήγορη εξαφάνιση αυτού του smartphone. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα πιο συχνά από την κανονική, μπορεί να προκαλέσει πολλές ταλαιπωρίες. Για να βρείτε τη σωστή λύση, πρέπει πρώτα να περιορίσετε τα προβλήματα της μπαταρίας. Το τηλέφωνο χάνει γρήγορα φόρτιση και θερμαίνεται συχνά; Ακολουθώντας την πορεία των ζητημάτων που προκύπτουν μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις σωστές λύσεις. Με μια ογκώδη μπαταρία 4000 mAh, η φόρτιση στο κινητό θα διαρκέσει για μερικές ημέρες. Ανάλογα με τις εφαρμογές και τις δυνατότητες που έχετε πρόσβαση στο smartphone, η μπαταρία μπορεί να εξαντληθεί γρήγορα.

Μέθοδος 1: Απελευθέρωση του τηλεφώνου

 1. Εάν έχετε φορτώσει το τηλέφωνο με πολλές εφαρμογές και δεν τις χρησιμοποιείτε, πρέπει να ελευθερώσετε το τηλέφωνο και να το κάνετε ελαφρύτερο.
 2. Όταν απεγκαθιστάτε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε, ο επεξεργαστής πρέπει να λειτουργεί λιγότερο και εξοικονομείτε περισσότερη φόρτιση ή αποτρέπετε την άμεση εξάντληση της φόρτισης.
 3. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε πολλές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την κάμερα αυτού του smartphone, αλλά ποτέ να μην έχετε αρκετό χρόνο για να διαλέξετε τις καλύτερες φωτογραφίες από την παρτίδα και να διαγράψετε αυτές που δεν χρειάζεστε. Εάν θέλετε να επιταχύνετε την ταχύτητα του επεξεργαστή και θέλετε το τηλέφωνο να καταναλώνει λιγότερη μπαταρία, πρέπει να απαλλαγείτε από αυτές τις ανεπιθύμητες εικόνες.
 4. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά το τηλέφωνο, φροντίστε να το απενεργοποιείτε όποτε δεν το χρησιμοποιείτε.
 5. Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε όλες αυτές τις λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούνται ακόμη και όταν χειρίζεστε το τηλέφωνο.

Μέθοδος 2: Προφυλάξεις για αγορά τράπεζας ισχύος και υπερφόρτιση

 1. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια τράπεζα ρεύματος σήμερα, αλλά η αγορά μιας χωρίς να ταιριάζει με τις προδιαγραφές της συσκευής μπορεί να την βλάψει.
 2. Η φόρτιση των συσκευών πολλές φορές κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μέθοδος 3: Χρήση μιας εφαρμογής εξοικονόμησης μπαταρίας τρίτου μέρους

Για να μειώσετε την εξάντληση της μπαταρίας στη συσκευή, η χρήση εφαρμογών τρίτων μπορεί να σας βοηθήσει.

 1. Μπορείτε να επιλέξετε από ορισμένες από τις αναγνωρισμένες εφαρμογές εξοικονόμησης μπαταρίας και να τις κατεβάσετε από το Play Store.
 2. Αυτή η εφαρμογή τρίτου μέρους μπορεί να αναγνωρίσει όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται ή να τις θέσει σε κατάσταση αναστολής, βοηθώντας σας έτσι να εξοικονομήσετε χρέωση.
 3. Όταν εκτελούνται πολύ λίγες εφαρμογές στο παρασκήνιο, θα δείτε βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας.

Μέθοδος 4: Αποφύγετε την εγκατάσταση βαρέων παιχνιδιών

Με τις νέες ποικιλίες παιχνιδιών που ξεκινούν καθημερινά, οι άνθρωποι λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια στο smartphone. Ωστόσο, πρέπει να μείνετε σε εγρήγορση για τα παιχνίδια που παίζετε.

 1. Δεν είναι κακό να εγκαταστήσετε παιχνίδια στο τηλέφωνο, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερφόρτωση της συσκευής με βαρύ παιχνίδι.
 2. Όταν εγκαθιστάτε νέα παιχνίδια, πρέπει να απεγκαταστήσετε τα παιχνίδια που δεν παίζετε πια.
 3. Τα παιχνίδια καταναλώνουν πολύ χώρο στο κινητό σας, έτσι όσο περισσότερο παίζετε, τόσο πιο γρήγορα εξαντλείται η μπαταρία.
 4. Τα παιχνίδια χρησιμοποιούν πόρους που υπάρχουν στο τηλέφωνό σας, όπως αισθητήρες και σύνδεση δεδομένων. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη λήψη των βαρέων παιχνιδιών, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την μπαταρία.

Μέθοδος 5: Μείωση της φωτεινότητας της οθόνης

Ο θανάσιμος εχθρός της μπαταρίας είναι η φωτεινότητα στην οθόνη της συσκευής.

 1. Απλώς θυμηθείτε ότι η οθόνη καταναλώνει περισσότερη μπαταρία από οτιδήποτε άλλο.
 2. Εάν η λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης ώστε να ταιριάζει στο επίπεδο φωτισμού περιβάλλοντος, μπορείτε να εξοικονομήσετε τη χρέωση.
 3. Προσπαθήστε να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης όσο μπορείτε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα εάν απενεργοποιήσετε τη φωτεινότητα της οθόνης στο χαμηλότερο επίπεδο, εκτός αν τη χρειάζεστε.

Μέθοδος 6: Απενεργοποίηση Wi-Fi και Bluetooth

Ίσως σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το Bluetooth για τη σύνδεση εξωτερικών συσκευών ή να χρησιμοποιείτε τη σύνδεση Wi-Fi τις περισσότερες φορές, είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε στο γραφείο. Ωστόσο, και οι δύο αναγνωρίζονται ως εξαντλητές μπαταριών, αλλά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τη φόρτιση.

 1. Ανεξάρτητα από το αν είναι το πρόγραμμα παρακολούθησης δραστηριοτήτων, το ασύρματο ηχείο ή το επιπλέον ραδιόφωνο στο οποίο ακούτε. Η χρήση του Bluetooth συχνά μπορεί να καταναλώνει πολύ μπαταρία.
 2. Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Bluetooth όταν δεν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο ή ακούτε μουσική ασύρματα. Μπορείτε σίγουρα να προσθέσετε μερικές ώρες περισσότερο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας όταν μειώσετε τη χρήση του Bluetooth.
 3. Εάν έχετε καλή συνδεσιμότητα με 3G, 4G ή άλλες υπηρεσίες δεδομένων, δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Wi-Fi καθώς καταναλώνει άσκοπα τη χρέωση.
 4. Ενδέχεται να αφήσετε το ραδιόφωνο Wi-Fi ενεργοποιημένο ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείτε το δίκτυο. Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε το δίκτυο όταν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις άλλες υπηρεσίες δεδομένων και να το αλλάξετε μόνο όταν επιστρέψετε στο όριο του δικτύου δεδομένων Wi-Fi.

Μέθοδος 7: Μείωση του χρονικού ορίου οθόνης

Θέλετε η οθόνη σας να παραμείνει αναμμένη ακόμα και αφού σταματήσετε να τη χρησιμοποιείτε; Η μείωση του χρονικού ορίου οθόνης μπορεί να εξοικονομήσει σημαντική φόρτιση στο τηλέφωνο.

 1. Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις οθόνης για να εντοπίσετε μια επιλογή που ονομάζεται Χρονικό όριο οθόνης.
 2. Όταν κάθε δεύτερο θέμα, πρέπει να μειώσετε το χρονικό όριο στο χαμηλότερο όριο για να βοηθήσετε τη συσκευή να εξοικονομήσει φόρτιση.
 3. Το εύρος είναι από δεκαπέντε δευτερόλεπτα έως δύο λεπτά. Στην ιδανική περίπτωση, δεν πρέπει να περάσει τριάντα δευτερόλεπτα.

Μέθοδος 8: Αλλαγή των ρυθμίσεων στη συσκευή

Η αλλαγή των ρυθμίσεων του τηλεφώνου μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την εξάντληση της μπαταρίας πιο γρήγορα.

 1. Η απενεργοποίηση της υπηρεσίας τοποθεσίας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύ χρέωση στο κινητό.
 2. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις GPS για να εξοικονομήσετε χρέωση.
 3. Επισκεφθείτε τις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, στην Τοποθεσία και τη Λειτουργία για να βρείτε τις επιλογές. Η επιλογή υψηλής ακρίβειας χρησιμοποιεί το GPS, το Wi-Fi και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Προσπαθήστε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας για να εξοικονομήσετε μπαταρία.

Μέθοδος 9: Μην εκτελείτε εφαρμογές στο παρασκήνιο

Η δυνατότητα ενός smartphone να χρησιμοποιεί πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα είναι μια ισχυρή δυνατότητα. Ωστόσο, κάθε εφαρμογή μοιράζεται τους κύκλους επεξεργασίας του τηλεφώνου.

 1. Πρέπει να απεγκαταστήσετε μερικές εφαρμογές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας.
 2. Ορίστε την επιλογή πολλαπλών εργασιών στη συσκευή σας και σύρετε τις εφαρμογές για να τις κλείσετε.
 3. Ο έλεγχος της οθόνης μπαταρίας αποκαλύπτει τη χρήση ισχύος των εφαρμογών. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις εφαρμογές που καταναλώνουν μεγάλη ισχύ ή να τις σταματήσετε όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.

Μέθοδος 10: Μείωση της επιλογής δόνησης

Προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή δόνησης αντί να χρησιμοποιείτε τον ήχο κλήσης. Ωστόσο, η χρήση του τηλεφώνου στη λειτουργία δόνησης χρησιμοποιεί περισσότερη ισχύ. Ενώ ο ήχος κλήσης χρησιμοποιεί μια μικρή μεμβράνη για την παραγωγή του ήχου, ο δονητής χρησιμοποιεί ελάχιστο βάρος για να κουνήσει το τηλέφωνο.

 1. Εάν δεν επιθυμείτε να θέσετε το τηλέφωνο σε λειτουργία ήχου κλήσης, μπορείτε να αφήσετε τη συσκευή σε προβολή, ώστε να βλέπετε τις κλήσεις να έρχονται αντί να χρησιμοποιούν τη λειτουργία δόνησης και να εξαντλούν την μπαταρία άσκοπα.

Μέθοδος 11: Απενεργοποίηση των περιττών ειδοποιήσεων

Φαίνεται ότι κάθε εφαρμογή χρησιμοποιεί πληροφορίες, μηνύματα, ενημερώσεις και ειδήσεις και τη στιγμή που βρίσκει κάτι, η οθόνη της συσκευής σας ανάβει ή η λυχνία LED αναβοσβήνει και τα μηνύματα εμφανίζονται στο τηλέφωνο. Μπορεί να μην θέλετε αυτές τις ειδοποιήσεις, αλλά δεν θέλετε να χάσετε τα μηνύματα κειμένου ή τις αναπάντητες κλήσεις. Αυτές οι ειδοποιήσεις καταναλώνουν μπαταρία. Απενεργοποιήστε όλες τις ειδοποιήσεις που δεν χρειάζεστε, για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Κάνοντας το να λειτουργεί

Για να παραμείνει η μπαταρία μεγαλύτερη, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο με υπευθυνότητα και να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από όλα αυτά που δημιουργούν μέγιστο αντίκτυπο σε αυτήν. Μην αφήνετε το τηλέφωνο σε κατάσταση αναμονής όλη την ώρα, αλλά προσπαθήστε να το επανεκκινήσετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο, μπορείτε να μεταφέρετε τη συσκευή σας στο κατάστημα για αντικατάσταση της μπαταρίας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις