Γιατί το τηλέφωνό μου Android ζεσταίνεται και υπερθερμαίνεται;

Όπως και κάθε άλλη μέρα, χρησιμοποιήσατε το τηλέφωνό σας για να πραγματοποιείτε κλήσεις, να ελέγχετε τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων, να παίζετε μερικά παιχνίδια στο τηλέφωνο και να στέλνετε μηνύματα χρησιμοποιώντας διαφορετικές εφαρμογές. Παρόλο που δεν μπορείτε να θυμηθείτε κάτι επιπλέον που κάνατε στο τηλέφωνό σας, φαίνεται ότι το τηλέφωνό σας αρχίζει να αντιδρά υπερβολικά στη χρήση σας. Πρόσφατα άρχισε να ζεσταίνεται από το συνηθισμένο και δεν είστε σίγουροι πώς να το διορθώσετε ή ποιο θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα. Επομένως, εάν αναζητάτε λύσεις για την επίλυση προβλημάτων υπερθέρμανσης Samsung / Android, έχουμε μια λίστα με λύσεις μαζί με μερικούς λόγους που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία στο Android

Γιατί οι συσκευές Android ζεσταίνονται ή υπερθερμαίνονται;

Αφού επενδύσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στο τηλέφωνό σας, ίσως να μην θέλετε να καταλήξετε σε μια ελαττωματική συσκευή ή απλώς να την αφήσετε επειδή υπερθερμαίνεται. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι η χρήση παίζει σημαντικό ρόλο όταν συζητάτε προβλήματα υπερθέρμανσης. Αυτό που θεωρείτε μέση χρήση μπορεί να είναι πάρα πολύ για το τηλέφωνό σας.

Το να παίζετε παιχνίδια που επηρεάζουν την CPU του τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση. Οι άπληστοι χρήστες του Διαδικτύου πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί γιατί πολλές ώρες περιήγησης μπορεί να βλάψουν την μπαταρία. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αρχίσει να θερμαίνεται μετά από λίγο. Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης προκύπτει όταν η CPU του τηλεφώνου δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Όταν ένα τηλέφωνο λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ορισμένα κομμάτια του τηλεφώνου ενδέχεται να αρχίσουν να θερμαίνονται. Σε αντίθεση με τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές μας, τα τηλέφωνά μας δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα αερισμού.

Με τα smartphone και τα tablet Android που χρησιμοποιούνται συνεχώς ενώ τα μεταφέρουμε στην παλάμη μας, δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να αναπνέει η συσκευή. Γι 'αυτό όταν παίζετε ένα παιχνίδι, καταλήγετε με ένα υπερθέρμανση τηλεφώνου. Ένα παιχνίδι απαιτεί πολλά μέρη του τηλεφώνου να λειτουργούν ταυτόχρονα. Κάνει το τηλέφωνο να λειτουργεί πολύ περισσότερο από την εποχή που μπορεί να ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφίες στη συλλογή του τηλεφώνου σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιχνίδια είναι γνωστά ως ο κύριος λόγος για προβλήματα υπερθέρμανσης.

Ενώ τα παιχνίδια απεικονίζουν ένα πρόβλημα, μια άλλη αιτία που έχει παρατηρηθεί ευρέως είναι η υπερβολική περιήγηση στο Διαδίκτυο. Εάν παρακολουθείτε βίντεο YouTube για ώρες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τηλέφωνό σας θα αρχίσει να γίνεται αισθητά πιο ζεστό. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο χρονικό διάστημα που είναι ενεργοποιημένη η οθόνη του τηλεφώνου, η προσπάθεια που καταβάλλει το τηλέφωνό σας για την αναπαραγωγή του βίντεο και το γεγονός ότι πρέπει επίσης να διασφαλίσει τη σύνδεση δεδομένων. Όλα αυτά προσθέτουν έως και μια εργασία που η CPU του τηλεφώνου σας δυσκολεύεται να εκτελέσει.

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να θέλετε να είστε προσεκτικοί είναι αν το τηλέφωνό σας υπερθερμαίνεται ή η μπαταρία σας είναι πολύ παλιά και έχει αρχίσει να υπερθερμαίνεται επειδή ο κύκλος ζωής του έχει σχεδόν τελειώσει.

Τώρα που γνωρίζουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους η συσκευή σας Android μπορεί να υπερθερμανθεί, ας δούμε τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα.

Λύσεις για την επίλυση προβλημάτων υπερθέρμανσης τηλεφώνου Android

Λύση 1: Κατάλληλος αερισμός

Εάν παρατηρήσετε ότι το τηλέφωνο ή το tablet σας ζεσταίνεται πολύ στην τσέπη ή όταν χρησιμοποιείτε μια θήκη, τότε η συσκευή σας δεν έχει την ευκαιρία να διαλύσει τη θερμότητα που σχηματίζεται κατά τη χρήση της συσκευής. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο ή το tablet χωρίς τη θήκη. Τώρα ελέγξτε αν λειτουργεί χωρίς θέρμανση. Εάν το πρόβλημα επιλυθεί όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο χωρίς τη θήκη, τότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αλλαγής της θήκης ή να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου. Μπορεί να είναι το υλικό της θήκης που δεν επιτρέπει στο τηλέφωνο να αναπνέει. Το ίδιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει όταν οι συσκευές διατηρούνται στην τσέπη.

Λύση 2: Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Εάν είναι η πρώτη φορά που παρατηρήσατε ότι το τηλέφωνό σας υπερθερμάνθηκε, επανεκκινήστε τη συσκευή. Ενώ η επανεκκίνηση μπορεί να είναι μια προσωρινή επιδιόρθωση, μερικές φορές αρκεί να βοηθήσετε το τηλέφωνο ή το tablet σας να επαναφέρει τα πάντα στη θέση του και να ξεκινήσει εκ νέου, γεγονός που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της υπερθέρμανσης της συσκευής σας ξανά.

Λύση 3: Ενημερώστε το λογισμικό

Το λογισμικό του τηλεφώνου σας διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του τηλεφώνου. Το ξεπερασμένο λογισμικό μπορεί να αρχίσει να προκαλεί πολλά προβλήματα στο τηλέφωνό σας, συμπεριλαμβανομένης της υπερθέρμανσης. Ενημερώστε το λογισμικό του τηλεφώνου σας, ώστε να τρέχει την πιο πρόσφατη έκδοση. Οι ενημερώσεις λογισμικού βοηθούν στην επίλυση σφαλμάτων και άλλων γνωστών προβλημάτων στο τηλέφωνο ή το tablet. Εάν η συσκευή σας είχε ένα γνωστό πρόβλημα, τότε μια ενημέρωση μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Οι κατασκευαστές ενθαρρύνουν τις αυτόματες ενημερώσεις, αλλά αν επιλέξατε να μην ενημερώσετε το τηλέφωνό σας, τώρα είναι η ώρα να επανεξετάσετε.

 • Μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας.
 • Πατήστε Σχετικά με τη συσκευή
 • Εδώ θα παρατηρήσετε την επιλογή ελέγχου για ενημερώσεις
 • Πατήστε πάνω του και αφήστε το τηλέφωνό σας να ενημερωθεί στην τελευταία έκδοση
 • Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας μετά την ενημέρωση

Ελέγξτε εάν η ενημέρωση μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης.

Λύση 4: Ενημερώστε τις εφαρμογές

Ενώ το λογισμικό του τηλεφώνου σας παίζει σημαντικό ρόλο, οι εφαρμογές μπορούν επίσης να είναι ο ένοχος πίσω από ένα υπερθέρμανση τηλεφώνου ή tablet. Όταν η συσκευή υπερθερμαίνεται, ελέγξτε για εφαρμογές που ενδέχεται να έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα. Υπάρχει πιθανότητα η εφαρμογή να έχει σφάλμα ή πρόβλημα που μπορεί να προκαλεί υπερθέρμανση του τηλεφώνου. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι εφαρμογές σας έχουν ενημερωθεί, ώστε να επιδιορθωθούν τυχόν γνωστά προβλήματα πριν το τηλέφωνό σας καταστραφεί από τα προβλήματα υπερθέρμανσης.

 

Λύση 5: Πού κρατάτε το τηλέφωνό σας;

Μερικοί από εμάς καταλήγουμε να αφήνουμε τα τηλέφωνά μας στο ταμπλό του αυτοκινήτου μας όπου το φως του ήλιου μπορεί να το υπερθερμανθεί. Το ίδιο πρόβλημα προκύπτει όταν το τηλέφωνο διατηρείται κοντά σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να μαγνητίσουν τη συσκευή και για μια χρονική περίοδο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υπερθέρμανσης. Ακόμα και όταν φορτίζετε το τηλέφωνό σας, είναι σημαντικό να αναζητήσετε μέρος όπου το τηλέφωνο δεν θα θερμανθεί υπερβολικά. Ο λόγος είναι ότι η φόρτιση του τηλεφώνου συνήθως οδηγεί σε ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας.

Λύση 6: Επενδύστε σε γνήσια ανταλλακτικά

Αντικαταστήσατε πρόσφατα την μπαταρία του τηλεφώνου σας; Εάν ναι, τότε αγοράσατε τη νέα μπαταρία από τον κατασκευαστή; Φτηνές απομιμήσεις όλων των ανταλλακτικών είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Η προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων στα ανταλλακτικά μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επένδυση, επειδή τα ψεύτικα ανταλλακτικά ενδέχεται τελικά να καταστήσουν το τηλέφωνό σας εκτός λειτουργίας. Χρησιμοποιήστε γνήσια ανταλλακτικά, ειδικά όταν αλλάζετε την μπαταρία του τηλεφώνου. Θυμηθείτε να επιλέξετε μια μπαταρία που είναι πρωτότυπη και αγοράζεται από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Η ποιότητα των γνήσιων ανταλλακτικών θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του τηλεφώνου, ενώ τα φθηνότερα ενδέχεται να αρχίσουν να δημιουργούν προβλήματα για εσάς.

Λύση 7: Φωτεινότητα οθόνης

Η οθόνη του τηλεφώνου είναι η κύρια αιτία εξάντλησης της μπαταρίας για tablet, είναι ακόμη χειρότερη επειδή η οθόνη είναι μεγαλύτερη. Οι μεγάλες οθόνες σημαίνουν περισσότερη χρήση μπαταρίας για την τροφοδοσία της οθόνης. Όταν αποφασίσετε να διατηρήσετε το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης σας στο υψηλότερο, καταλήγει να καταναλώνει πολύ μπαταρία. Τραβήξτε προς τα κάτω τη σκιά ειδοποιήσεων του τηλεφώνου σας και ελέγξτε το επίπεδο φωτεινότητας. Εάν το θεωρείτε εξαιρετικά υψηλό, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να το μειώσετε σε πιο άνετο επίπεδο.

Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το επίπεδο φωτεινότητας αν βγείτε στον ήλιο και θέλετε να ελέγξετε το τηλέφωνό σας. Μόλις μείνετε μακριά από το φως του ήλιου, θυμηθείτε να μειώσετε ξανά τη φωτεινότητα.

Λύση 8: Ελέγξτε για εφαρμογές με συγχρονισμό στο παρασκήνιο

Αγαπάμε όλοι την ικανότητα του τηλεφώνου μας να λειτουργεί ήσυχα στο παρασκήνιο για να ενημερώνει τις ειδοποιήσεις και να ενημερώνει τους λογαριασμούς μας. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, ίσως δεν χρειαζόμαστε όλο αυτό το συγχρονισμό για ορισμένες εφαρμογές. Το τηλέφωνό σας πρέπει να κάνει σημαντική δουλειά όταν συγχρονίζει τους λογαριασμούς σας στο παρασκήνιο. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τα σημαντικά συγχρονισμένα ενώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό φόντου για άλλες εφαρμογές.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας
 • Πατήστε Λογαριασμοί
 • Κάτω από τη λίστα εφαρμογών, πατήστε εφαρμογές για τις οποίες θέλετε να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού.

Αυτό θα βοηθήσει το τηλέφωνό σας να εξοικονομήσει λίγη προσπάθεια και να μειώσει την υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας.

Λύση 9: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων

Οι ρυθμίσεις ειδοποιήσεων του τηλεφώνου σας για μια ποικιλία εφαρμογών μπορούν επίσης να κάνουν τη διαφορά. Όταν αλλάζετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής ώστε να εμφανίζονται ειδοποιήσεις μόνο για περιορισμένο αριθμό εφαρμογών - αυτές για τις οποίες δεν μπορείτε να χάσετε τις ειδοποιήσεις - θα μπορείτε να μειώσετε την ικανότητα εργασίας του τηλεφώνου σας. Η αλλαγή των ρυθμίσεων ειδοποιήσεων για τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε μπορεί να γίνει μεταβαίνοντας στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και πατώντας στη Διαχείριση εφαρμογών. Ελέγξτε στις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει για τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και πατήστε σε κάθε εφαρμογή για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων. Μπορείτε να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε την επιλογή ειδοποίησης για τις εφαρμογές που χρειάζεστε.

Λύση 10: Το τηλέφωνό σας διαθέτει εξαιρετική κάμερα;

Τα φοβερά τηλέφωνα με κάμερα με καλή ποιότητα εικόνας είναι χρήσιμα, αλλά μπορεί να γίνουν αρκετά ζεστά αν καταλήξετε να τραβάτε ένα μεγάλο βίντεο με τέτοια τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει επειδή το τηλέφωνο απαιτεί πολλή ισχύ CPU κατά τη λήψη βίντεο. Ένας από τους χρήστες είχε μιλήσει για αυτό το πρόβλημα με το Sony Xperia Z5. Όταν οι ρυθμίσεις της κάμερας είχαν οριστεί σε Υψηλή, και τραβήχτηκε ένα βίντεο, διαπίστωσε ότι το τηλέφωνο εμφάνισε μια προειδοποιητική ειδοποίηση σχετικά με την υπερθέρμανση του τηλεφώνου και έκλεισε.

Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου μετά από λίγα λεπτά έλυσε το πρόβλημα και μπόρεσε να χρησιμοποιήσει ξανά το τηλέφωνο. Όταν χρησιμοποιείτε υψηλές ρυθμίσεις στην κάμερα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα όπως το εάν η κάμερα του τηλεφώνου χρησιμοποιείται για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα. Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις της κάμερας είναι συγκριτικά χαμηλότερες εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την κάμερα για να τραβήξετε ένα μεγάλο βίντεο.

Λύση 11: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για να διορθώσετε το πρόβλημα

Εάν το Android σας συνεχίσει να υπερθερμαίνεται αφού δοκιμάσετε τις παραπάνω λύσεις, τότε η χρήση μιας εφαρμογής για την επίλυση του προβλήματος μπορεί να είναι το επόμενο καλύτερο στοίχημά σας. Το Play Store διαθέτει μια σειρά εφαρμογών που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων υπερθέρμανσης με διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν εφαρμογές που σας βοηθούν να προσδιορίσετε άλλες εφαρμογές που ενδέχεται να εξαντλούν την μπαταρία του τηλεφώνου σας και να κάνουν τη CPU να λειτουργεί πολύ πιο δύσκολη από την κανονική. Στη συνέχεια, υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματική χρήση της μπαταρίας διασφαλίζοντας ότι η μπαταρία δεν υπερθερμαίνεται. Ορισμένες από τις εφαρμογές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες είναι:

Greenify - Βοηθά το τηλέφωνό σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά αδρανοποιώντας εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Επίσης, σταματά τις εφαρμογές από το να αποσπάσουν την μπαταρία του τηλεφώνου και διασφαλίζει επίσης ότι η CPU του τηλεφώνου δεν τίθεται σε ανεπιθύμητη εργασία λόγω των εφαρμογών που εκτελούνται στο παρασκήνιο χωρίς λόγο. Διαθέτει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση CPU και μπαταρίας που το καθιστά μια αξιοπρεπή εφαρμογή για προβλήματα υπερθέρμανσης.

Coolify - Μια άλλη εφαρμογή που είναι πολύ αποτελεσματική στη διατήρηση της θερμοκρασίας του τηλεφώνου σας σε έλεγχο είναι το Coolify. Χρησιμοποιεί δικαιώματα root για να λειτουργεί αποτελεσματικά, επομένως αυτή η εφαρμογή είναι καλή μόνο για χρήστες που είναι άνετοι με την παροχή πρόσβασης root σε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό τους.

Cooler Master - Αυτή η εφαρμογή δείχνει τη θερμοκρασία της συσκευής σας και σας βοηθά να κρυώσετε τη συσκευή εντοπίζοντας εφαρμογές που προκαλούν υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας. Σαρώνει τη συσκευή, αναγνωρίζει τις εφαρμογές που δεν έχουν καλή συμπεριφορά και σας βοηθά να διατηρείτε το τηλέφωνό σας δροσερό.

Αυτές οι τρεις εφαρμογές δεν είναι οι μόνες διαθέσιμες στο Play Store. Υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις κριτικές και κατανοείτε πώς λειτουργεί πριν την εγκαταστήσετε, ώστε να γνωρίζετε τι να περιμένετε από την εφαρμογή.

Λύση 12: Επαναφέρετε το τηλέφωνο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, η λύση σε κάθε πρόβλημα βρίσκεται σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, το τηλέφωνό σας θα είναι ακριβώς όπως ήταν όταν βγήκε από το κουτί. Θα καταλήξετε να χάσετε όλα τα δεδομένα και θα χάσετε επίσης τις εφαρμογές που ενδέχεται να έχετε εγκαταστήσει στο τηλέφωνό σας. Το μειονέκτημα είναι ότι θα μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα και με όλα τα δεδομένα σας αντίγραφα ασφαλείας, εάν το πρόβλημά σας επιδιορθωθεί, μπορείτε να ανακτήσετε όλα τα δεδομένα και να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως συνήθως.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας δεδομένων πριν προσπαθήσετε να επαναφέρετε το τηλέφωνο, ώστε να μην χάσετε τίποτα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις:

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.
 • Πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
 • Θα παρατηρήσετε την επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων. Μπορείτε να επιλέξετε αυτήν την επιλογή εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας και μετά πατήστε Εργοστασιακή επαναφορά.
 • Το τηλέφωνό σας θα ξεκινήσει τη διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων και θα επανεκκινηθεί αυτόματα.

Μόλις γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου, ελέγξτε αν λειτουργεί χωρίς υπερθέρμανση. Εάν το πρόβλημα επιλυθεί, μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως συνήθως. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα παραμένει, τότε πρέπει να μεταφέρετε το τηλέφωνο στο κατάστημα λιανικής ή την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Εάν το τηλέφωνό σας είναι υπό εγγύηση, τότε ενδέχεται να μπορείτε να το επιδιορθώσετε χωρίς χρεώσεις ή ακόμη και να το αντικαταστήσετε.

Τι να κάνω όταν το τηλέφωνό μου αρχίσει να υπερθερμαίνεται μετά από ζημιά στο νερό;

Εάν το τηλέφωνό σας εκτίθεται σε υγρασία ή νερό, υπάρχει πιθανότητα κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου, ορισμένα μέρη του τηλεφώνου να καταστραφούν με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του τηλεφώνου. Για να το αποφύγετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πολύ το τηλέφωνό σας σε περιοχές με ευαισθησία στο νερό. Αποφύγετε να παίρνετε το τηλέφωνό σας μαζί σας όταν μπαίνετε στο μπάνιο για ντους. Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τακτικά το τηλέφωνο κοντά σε πισίνα όπου περιστασιακές πιτσιλιές μπορεί τελικά να επιδεινώσουν τη διάρκεια ζωής του τηλεφώνου. Εάν καταλήξετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο εκτενώς σε περιοχές που εκθέτουν το τηλέφωνό σας σε υγρασία, ενδέχεται να μειώσετε τη διάρκεια ζωής του τηλεφώνου σας και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υπερθέρμανσης.

Δείτε επίσης - αδιάβροχο τηλέφωνο

Από την άλλη πλευρά, εάν το τηλέφωνό σας πέσει σε νερό και βρέθηκε εντελώς, τότε μην το ενεργοποιήσετε αμέσως. Τραβήξτε το πίσω κάλυμμα (αν είναι αφαιρούμενο) και αφαιρέστε την μπαταρία από το τηλέφωνο. Στεγνώστε καλά τα μέρη και στη συνέχεια αφήστε το τηλέφωνο σε μια σακούλα ρυζιού ή μια σακούλα από σιλικαζέλ για 24 ώρες. Αυτό θα σας βοηθήσει να στεγνώσετε το τηλέφωνο και η υγρασία θα αφαιρεθεί από τα μέρη του τηλεφώνου που βρέθηκαν. Βάλτε τα μέρη μαζί και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο τώρα. Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης τώρα, παραδώστε το τηλέφωνο σε έναν επαγγελματία που μπορεί να ελέγξει εάν το νερό έχει βλάψει φυσικά τυχόν τμήματα του τηλεφώνου που ενδέχεται να χρειαστεί να επιδιορθωθούν για την επίλυση του προβλήματος.

Πώς μπορώ να μάθω εάν είναι υπερθέρμανση του τηλεφώνου ή της μπαταρίας;

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τη ρίζα του προβλήματος, ώστε να μπορείτε να το λύσετε σωστά. Γενικά, εάν η μπαταρία υπερθερμαίνεται, τότε το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας θα είναι ζεστό. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας και βγάλτε την μπαταρία και ελέγξτε αν είναι η μπαταρία που έχει θερμανθεί. Αγγίξτε το τηλέφωνο αφού αφαιρέσετε την μπαταρία για να ελέγξετε εάν το τηλέφωνο είναι πιο ζεστό ή η μπαταρία είναι. Μπορείτε να βρείτε την απάντησή σας εδώ. Πολλοί χρήστες του Samsung Galaxy S2 είχαν παρατηρήσει το πρόβλημα υπερθέρμανσης της μπαταρίας Samsung Galaxy S2, αλλά είναι πάντα σημαντικό να μάθετε πού βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα πριν προσπαθήσετε να το διορθώσετε.

Αλλά αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι είναι σωστό, τότε μπορείτε να ελέγξετε τις λεπτομέρειες της μπαταρίας χρησιμοποιώντας έναν κωδικό αστεριού. Για να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς αστεριού, ανοίξτε το πληκτρολόγιο του τηλεφώνου σας και πληκτρολογήστε * # * # 4636 # * # *. Όλα τα τηλέφωνα δεν υποστηρίζουν αυτήν την επιλογή, οπότε ενδέχεται να μην έχετε κανένα αποτέλεσμα ή να δείτε μια νέα οθόνη από όπου μπορείτε να επιλέξετε Πληροφορίες μπαταρίας.

Εάν ο κωδικός αστεριού λειτουργεί στο τηλέφωνό σας, πατήστε Πληροφορίες μπαταρίας και ελέγξτε τις λεπτομέρειες. Δύο πράγματα που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν φταίει η μπαταρία σας - Υγεία μπαταρίας και θερμοκρασία μπαταρίας. Εάν η θερμοκρασία της μπαταρίας κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40 βαθμών, τότε μπορείτε να το θεωρήσετε φυσιολογικό, ανάλογα με τη χρήση του τηλεφώνου σας, αλλά εάν είναι κάτι παραπάνω από τότε, γνωρίζετε ότι η μπαταρία είναι το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, εάν η υγεία της μπαταρίας σας λέει καλά, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Εάν οι κωδικοί αστεριού δεν λειτουργούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να εντοπίσετε το πρόβλημα. Η εφαρμογή Κατάσταση μπαταρίας είναι μια χρήσιμη εφαρμογή για να ελέγξετε εάν η μπαταρία προκαλεί το πρόβλημα. Δεν εμφανίζει τόσες λεπτομέρειες όπως ο κωδικός αστεριού, αλλά θα σας πει την υγεία της μπαταρίας και τη θερμοκρασία που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το πρόβλημα.

Εάν η μπαταρία είναι καλή, μπορείτε να συμπεράνετε ότι δεν είναι η μπαταρία αλλά η υπερθέρμανση του τηλεφώνου.

Τι να κάνω εάν το τηλέφωνό μου ζεσταθεί κατά τη φόρτιση;

Η θερμοκρασία του τηλεφώνου συνήθως τείνει να αυξάνεται κατά τη φόρτιση. Θεωρείται φυσιολογικό για τους χρήστες να παρατηρούν μια μικρή αλλαγή στη θερμοκρασία του τηλεφώνου. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε μια ασυνήθιστα απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία του τηλεφώνου σας, αποσυνδέστε το φορτιστή και την τροφοδοσία του τηλεφώνου σας. Αφήστε το να κρυώσει πριν κάνετε επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας.

Υπάρχει πιθανότητα αυτό το πρόβλημα να σχετίζεται με ελαττωματική μπαταρία ή ελαττωματικό φορτιστή. Ελέγξτε αν το μέρος του τηλεφώνου που ζεσταίνεται εξαιρετικά είναι το τμήμα όπου συνδέεται ο φορτιστής του τηλεφώνου. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε το πρόβλημα μπορεί να έγκειται στη φυσική καλωδίωση του τηλεφώνου ή ενδέχεται να μην χρησιμοποιείτε τον αρχικό φορτιστή. Όταν κυκλοφόρησε το Samsung Galaxy S2, χρησιμοποίησα ένα από αυτά μόνο για να βρω κάποια προβλήματα φόρτισης Samsung Galaxy S2 κατά την υπερθέρμανση του τηλεφώνου. Συνειδητοποίησα ότι χρησιμοποιούσα έναν παλιό φορτιστή στο σπίτι ενώ κράτησα τον αρχικό στον χώρο εργασίας μου για να το φορτίσω εάν η μπαταρία πεθάνει ενώ ήμουν στη δουλειά. Συνειδητοποίησα ότι ο παλιός φορτιστής ήταν το πρόβλημα.

Αλλάξτε το φορτιστή και ελέγξτε εάν το τηλέφωνο υπερθερμαίνεται ακόμη και μετά την αλλαγή του φορτιστή. Εάν συμβαίνει αυτό, μεταφέρετε το τηλέφωνο στο κατάστημα επισκευής, ώστε το προσωπικό να μπορεί να ελέγξει την καλωδίωση του τηλεφώνου. Η καλωδίωση του τηλεφώνου ενδέχεται να έχει υποστεί ζημιά κατά τη διαδικασία φόρτισης. Εάν το τηλέφωνό σας είναι υπό εγγύηση, εξετάστε το ενδεχόμενο να το πάρετε στον κατασκευαστή για να ελέγξετε εάν το τηλέφωνο μπορεί να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί.

Η υπερθέρμανση είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα Android και έως ότου δεν συμβεί υπερβολικά, για πολλά τηλέφωνα η υπερθέρμανση μπορεί να επιλυθεί με μερικά απλά προληπτικά βήματα που έχουμε αναφέρει στο άρθρο.

Δεδομένου ότι έχουμε συναντήσει μπαταρίες που φυσούν λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης, γνωρίζουμε ότι η υπερθέρμανση μπορεί να αποβεί μοιραία για το τηλέφωνό σας, οπότε αν έχετε ένα τηλέφωνο που υπερθερμαίνεται, βεβαιωθείτε ότι το πρώτο βήμα που κάνετε όταν είναι πολύ ζεστό είναι να το απενεργοποιήσετε . Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις λύσεις αφού το τηλέφωνο κρυώσει, επειδή ένα ζεστό τηλέφωνο θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει και μπορεί να αυξήσει τα προβλήματα στο τηλέφωνό σας.

Οι λύσεις που αναφέραμε λειτουργούν σε σχεδόν όλα τα τηλέφωνα Android, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, LG, Nexus, Sony και HTC. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις λύσεις για υπερθέρμανση Android και εάν το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί, τότε το τηλέφωνό σας ενδέχεται να έχει υποστεί φυσική ζημιά. Πάρτε το στο κατάστημα επισκευής, το κατάστημα λιανικής στο οποίο το αγοράσατε ή την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να Root Android

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found