Πώς να καταργήσετε εντελώς το πρόγραμμα περιήγησης Opera

Εάν χρησιμοποιείτε το Opera και δεν είστε ικανοποιημένοι με τη λειτουργικότητα και τη διασύνδεσή του, μπορείτε πάντα να το αντικαταστήσετε με ένα πιο λειτουργικό πρόγραμμα περιήγησης που ταιριάζει σε όλες σας τις ανάγκες. Χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη ενότητα Πίνακας Ελέγχου των Windows "Προγράμματα και δυνατότητες" μπορείτε να καταργήσετε με επιτυχία το Opera Browser. Ωστόσο, για πλήρη αφαίρεση, πρέπει να ελέγξετε αν ορισμένα δεδομένα παρέμειναν στους φακέλους που μπορούν να βρεθούν στη μονάδα C. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να καταργήσετε εντελώς το πρόγραμμα περιήγησης Opera.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να αλλάξετε το θέμα Ταχείας κλήσης στο πρόγραμμα περιήγησης Opera

Πώς να καταργήσετε εντελώς το πρόγραμμα περιήγησης Opera

Εάν θέλετε να καταργήσετε το Opera από τον υπολογιστή σας, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες:

Πρώτα, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το κουμπί Έναρξη με το δεξί κουμπί του ποντικιού και επιλέξτε Πίνακας Ελέγχου. Εκεί μπορείτε να βρείτε την επιλογή «Προγράμματα και δυνατότητες».

Κάντε κλικ σε αυτό και θα υπάρχει η λίστα με όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα. Βρείτε το Opera Stable και με το δεξί κλικ, κάντε κλικ στο "Κατάργηση εγκατάστασης".

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισημάνετε την επιλογή "Διαγραφή δεδομένων χρήστη του Opera", επειδή αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από όλα τα αρχεία. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί "Κατάργηση εγκατάστασης".

Στη συνέχεια, πρέπει να βρείτε το φάκελο "Opera" στο C: \ Program Files \ και να τον διαγράψετε.

Για πλήρη αφαίρεση, μπορείτε να βρείτε τους δύο κρυμμένους φακέλους. Αλλά προτού τα βρείτε, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή "Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου" στην Εξερεύνηση αρχείων. Κάντε κλικ στο Έναρξη <Εξερεύνηση αρχείων και κάντε κλικ στην καρτέλα "Προβολή" στο επάνω μέρος. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Επιλογές" στη δεξιά πλευρά της οθόνης και ανοίξτε το. Στη συνέχεια, μέσα στο ανοιχτό παράθυρο, κάντε κλικ στην καρτέλα "Προβολή" ενεργοποιήστε την επιλογή "Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου", κάντε κλικ στο "Εφαρμογή" και "OK".

Στη συνέχεια, μεταβείτε στον κρυφό φάκελο - C: \ Users \ username \ AppData \ Roaming \ Opera Software και αφαιρέστε τον.

Ο δεύτερος κρυμμένος φάκελος περιέχει προσωρινή μνήμη χρήστη. Πρέπει επίσης να αφαιρεθεί. Θα το βρείτε εδώ - C: \ Users \ username \ AppData \ Local \ Opera Software.

Μόλις αφαιρέσετε τον τελευταίο φάκελο, όλα τα στοιχεία του προγράμματος περιήγησης Opera θα αφαιρεθούν από τον υπολογιστή σας.

Πηγή εικόνας: www.brand.opera.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να προσθέσετε σελιδοδείκτες στο Opera Browser

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found