Πώς να διορθώσετε "Δυστυχώς, το πληκτρολόγιο Android έχει σταματήσει"

Βγαίνετε λοιπόν τη συσκευή σας Android για να στείλετε ένα γρήγορο μήνυμα στους φίλους σας ότι θα αργήσετε για το μεσημεριανό γεύμα που είχατε προγραμματίσει μαζί τους και ξαφνικά το πληκτρολόγιό σας βγαίνει. Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε δεν φαίνεται να λειτουργεί. Αγαπάτε το Android σας για όλα τα βιαστικά μηνύματα που μπορείτε να τα στείλετε όποτε θέλετε και τώρα βλέπετε το μήνυμα "Δυστυχώς, το πληκτρολόγιο Android έχει σταματήσει".

Αναμφίβολα, θέλετε να επιλύσετε γρήγορα το πρόβλημα. Αν ψάχνετε για λύσεις για να διορθώσετε "Δυστυχώς, το πληκτρολόγιο Android έχει σταματήσει", διαβάστε παρακάτω. Οι λύσεις πρέπει να λειτουργούν στις περισσότερες συσκευές Android, όπως Samsung, HTC, Sony Xperia, Motorola, LG και άλλες συσκευές Android.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το πάγωμα εφαρμογών και το σφάλμα στο Android

Λύσεις για το "Δυστυχώς, το πληκτρολόγιο Android έχει σταματήσει"

Λύση 1: Επανεκκινήστε το πληκτρολόγιο

Η επανεκκίνηση του πληκτρολογίου μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην επίλυση του προβλήματος. Ορισμένοι αναγνώστες το βρήκαν χρήσιμο. Ενώ ορισμένοι ανέφεραν ότι το πρόβλημα επέστρεψε αργότερα, άλλοι θεώρησαν ότι το πρόβλημα ήταν ένα εφάπαξ ζήτημα το οποίο επιλύθηκε κατά την επανεκκίνηση του πληκτρολογίου.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Εφαρμογές και πατήστε Διαχείριση εφαρμογών
 • Σύρετε για να μεταβείτε στην καρτέλα "Όλα"
 • Τώρα αναζητήστε την εφαρμογή Πληκτρολόγιο Android και πατήστε σε αυτήν
 • Τώρα πατήστε Force Stop για να σταματήσετε το πληκτρολόγιο

Βγείτε από το μενού Ρυθμίσεις και επιστρέψτε στη χρήση του πληκτρολογίου και ελέγξτε αν λειτουργεί. Εάν τυχαίνει να χρησιμοποιήσετε πληκτρολόγιο τρίτου μέρους ή εάν ο κατασκευαστής της συσκευής έχει εγκαταστήσει το δικό του πληκτρολόγιο, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιείται. Όπως και η Samsung, οι χρήστες θα διαπιστώσουν ότι χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο Samsung, οπότε πρέπει να αναζητήσετε το πληκτρολόγιο Samsung κάτω από εφαρμογές.

Λύση 2: Επανεκκινήστε τη συσκευή

Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, τότε ενδέχεται να υπάρχει σφάλμα στην εφαρμογή που μπορεί να διορθωθεί με τη βοήθεια μιας επανεκκίνησης. Η επανεκκίνηση της συσκευής μπορεί να λύσει βασικά προβλήματα εφαρμογών και μπορεί να διορθώσει απλά προβλήματα στη συσκευή. Επανεκκινήστε τη συσκευή και ελέγξτε αν το πληκτρολόγιο λειτουργεί. Πολλοί αναγνώστες το βρήκαν ως μόνιμη λύση για το πρόβλημα, αλλά για όσους βλέπουν το πρόβλημα να επιστρέφει, δοκιμάστε τις άλλες λύσεις.

Λύση 3: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και δεδομένων για πληκτρολόγιο

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και των δεδομένων μιας εφαρμογής σάς επιτρέπει να διαγράψετε αρχεία που ενδέχεται να είναι κατεστραμμένα ή να δημιουργούν προβλήματα λόγω σφαλμάτων. Ενώ η διαγραφή των αρχείων προσωρινής μνήμης δεν διαγράφει σημαντικές πληροφορίες, θα χάσετε τις προσωπικές σας ρυθμίσεις όταν διαγράφετε τα αρχεία δεδομένων από οποιαδήποτε εφαρμογή. Εάν είχατε κάνει συγκεκριμένες αλλαγές στο πληκτρολόγιο, θα χάσετε αυτές τις ρυθμίσεις. Θα πρέπει να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου και να κάνετε τις αλλαγές ξανά.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας
 • Πατήστε στο Διαχειριστής εφαρμογών που βρίσκεται στην ενότητα εφαρμογών
 • Σύρετε στην καρτέλα που περιλαμβάνει εφαρμογές "Όλες"
 • Τώρα αναζητήστε την εφαρμογή πληκτρολογίου. Μπορεί να είναι Πληκτρολόγιο Android ή το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιείτε εάν έχετε εγκαταστήσει πληκτρολόγιο τρίτου μέρους ή εάν έχετε το δέρμα του κατασκευαστή στην κορυφή του αποθέματος Android.
 • Πατήστε στην εφαρμογή πληκτρολογίου
 • Πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης
 • Τώρα πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων
 • Πατήστε OK για επιβεβαίωση

Μόλις διαγραφούν τα αρχεία cache και δεδομένων, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε αν το πληκτρολόγιο λειτουργεί.

Λύση 4: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και αρχείων δεδομένων για εφαρμογή λεξικού

Η εφαρμογή λεξικού συνδέεται στενά με την εφαρμογή πληκτρολογίου. Εάν για οποιονδήποτε λόγο εμφανιστεί το σφάλμα "δυστυχώς το πληκτρολόγιο έχει σταματήσει", υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται σε κατεστραμμένα αρχεία στην εφαρμογή λεξικού. Η διαγραφή αυτών των αρχείων μπορεί να είναι χρήσιμη για την επίλυση του προβλήματος.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας
 • Πατήστε Διαχείριση εφαρμογών
 • Σύρετε για να μεταβείτε στην καρτέλα "Όλα"
 • Κάντε κύλιση και αναζητήστε την εφαρμογή Λεξικό και πατήστε σε αυτήν
 • Πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης
 • Πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων
 • Πατήστε OK για επιβεβαίωση

Μόλις διαγραφεί η προσωρινή μνήμη και τα αρχεία δεδομένων, ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Λύση 5: Ενημέρωση πληκτρολογίου Google (ή οποιοδήποτε άλλο πληκτρολόγιο χρησιμοποιείτε)

Ένας από τους αναγνώστες μας επεσήμανε ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί ενημερώνοντας το πληκτρολόγιο Google. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο πληκτρολόγιο, ενημερώστε το. Για να ενημερώσετε το πληκτρολόγιο, ανοίξτε το Play Store, πατήστε σε τρεις οριζόντιες γραμμές και μετά αγγίξτε «Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου». Εάν υπάρχει ενημέρωση για το πληκτρολόγιο, πατήστε Ενημέρωση.

Λύση 6: Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις πληκτρολογίου

Ορισμένες συσκευές όπως οι συσκευές Samsung χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο Samsung. Θα έχετε τη δυνατότητα να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις πληκτρολογίου που μπορεί να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος. Εάν είστε χρήστης της Samsung, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις:

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας
 • Κοιτάξτε κάτω από το Σύστημα για Γλώσσα και Εισαγωγή και πατήστε σε αυτό
 • Πατήστε στο Πληκτρολόγιο Samsung
 • Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων

Μετά την επαναφορά των ρυθμίσεων πληκτρολογίου, ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Λύση 7: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τρίτου μέρους

Για όσους μπορούν να αφήσουν την εφαρμογή πληκτρολογίου που χρησιμοποιούν, επιλέξτε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο και χρησιμοποιήστε την. Δεν θα λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με το πληκτρολόγιό σας, αλλά θα σας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα πληκτρολόγιο. Ελέγξτε το Play Store για ένα πληκτρολόγιο κατάλληλο για εσάς. Μόλις εγκαταστήσετε το πληκτρολόγιο, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να οριστεί ως προεπιλογή. Επιλέξτε το νέο πληκτρολόγιο ως προεπιλογή.

Λύση 8: Ενημέρωση του λογισμικού της συσκευής

Το λογισμικό της συσκευής σας παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία όλων των εφαρμογών. Εάν έχετε καθυστερήσει μια ενημέρωση λογισμικού για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις. Οι ενημερώσεις διασφαλίζουν ότι όλα τα γνωστά σφάλματα και σφάλματα διορθώνονται με την ενημέρωση.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας
 • Πατήστε Σχετικά με τη συσκευή
 • Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού ή Ενημέρωση συστήματος
 • Η συσκευή θα προσπαθήσει να ελέγξει για νέες ενημερώσεις.

Εάν η συσκευή σας ενημερωθεί, θα λάβετε επιβεβαίωση ότι η συσκευή σας χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο λογισμικό. Ωστόσο, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις, πρέπει να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και, στη συνέχεια, να ελέγξετε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί μόλις γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας μετά την ενημέρωση.

Λύση 9: Εγκατάσταση ενημερώσεων για το πληκτρολόγιο Google

Όπως προτείνεται από έναν από τους αναγνώστες μας, μπορείτε να δοκιμάσετε να διορθώσετε αυτό το ζήτημα εγκαθιστώντας ενημερώσεις για το πληκτρολόγιο Google. Για αυτό, μεταβείτε στο play store στο τηλέφωνό σας Android και αναζητήστε τις ενημερώσεις.

Λύση 10: Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, τότε πρέπει να δοκιμάσουμε βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που είναι συγκριτικά πιο περίπλοκα. Σε αυτό το βήμα, με την επανεκκίνηση της συσκευής σας σε ασφαλή λειτουργία, μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν προέκυψε κάποιο πρόβλημα λόγω μιας από τις εφαρμογές τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι το απόθεμα πληκτρολογίου Android σας είναι αυτό που θα λειτουργεί στην ασφαλή λειτουργία.

 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας, ώστε το μενού Power να εμφανιστεί στην οθόνη
 • Τώρα πατήστε την επιλογή Power στο μενού και συνεχίστε να το πατάτε μέχρι να δείτε ένα αναδυόμενο πλαίσιο που σας ρωτά εάν θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία
 • Πατήστε OK και επιβεβαιώστε

Μόλις γίνει επανεκκίνηση της συσκευής σε ασφαλή λειτουργία, θα δείτε τις λέξεις Ασφαλής λειτουργία γραμμένες στην οθόνη για επιβεβαίωση. Τώρα ελέγξτε αν το πληκτρολόγιο λειτουργεί σε ασφαλή λειτουργία.

Εάν λειτουργεί, τότε μια από τις εφαρμογές τρίτων που χρησιμοποιείτε ενδέχεται να είναι ο ένοχος. Για να προσδιορίσετε την εφαρμογή που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα, πρέπει πρώτα να καταλάβετε και, στη συνέχεια, να προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές που είχατε εγκαταστήσει πρόσφατα. Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές μία προς μία και μάθετε αν το πληκτρολόγιο αρχίζει να λειτουργεί μετά την απενεργοποίηση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής. Μόλις μάθετε ποια εφαρμογή προκάλεσε το πρόβλημα, απεγκαταστήστε το.

Εάν τυχαίνει να χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο τρίτου μέρους που δεν λειτουργεί, τότε πρέπει να απεγκαταστήσετε αυτό το πληκτρολόγιο και να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το απόθεμα πληκτρολόγιο Android ή μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ένα διαφορετικό πληκτρολόγιο τρίτου μέρους από το Play Store.

Λύση 11: Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Εάν το πληκτρολόγιό σας εξακολουθεί να μην λειτουργεί, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο επαναφοράς της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να επαναφέρετε το λογισμικό της συσκευής στην αρχική του κατάσταση όταν βγήκε από το κουτί. Θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από τη συσκευή σας και θα χάσετε επίσης όλες τις εφαρμογές τρίτων που είχατε εγκαταστήσει στη συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων, ώστε να μην χάσετε σημαντικά δεδομένα μετά την επαναφορά της συσκευής.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας
 • Πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
 • Επιλέξτε το πλαίσιο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Λογαριασμού σας Google
 • Πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων
 • Πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου

Μόλις γίνει επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε και να ελέγξετε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή ως συνήθως.

Οι λύσεις για το "Δυστυχώς, το πληκτρολόγιο Android έχει σταματήσει" θα λειτουργούν στις περισσότερες συσκευές Android.

Πώς να διορθώσετε "Δυστυχώς, το πληκτρολόγιο Samsung έχει σταματήσει να λειτουργεί"

Εάν χρησιμοποιείτε μία από τις συσκευές της σειράς Samsung Galaxy S ή της σειράς Samsung Galaxy Note, ενδέχεται να δείτε το ακόλουθο μήνυμα "Δυστυχώς, το πληκτρολόγιο Samsung έχει σταματήσει να λειτουργεί". Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, οι παραπάνω λύσεις είναι αποτελεσματικές σε όλες τις συσκευές Android και η Samsung δεν αποτελεί εξαίρεση.

Για να διορθώσετε το "Δυστυχώς, το πληκτρολόγιο Samsung σταμάτησε να λειτουργεί", δοκιμάστε τα εξής:

 • Επανεκκινήστε το πληκτρολόγιο.
 • Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Samsung.
 • Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής πληκτρολογίου που χρησιμοποιείτε και, εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα, διαγράψτε τα δεδομένα της εφαρμογής.
 • Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής Λεξικό.
 • Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις πληκτρολογίου. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γλώσσα και εισαγωγή> Πληκτρολόγιο Samsung> Επαναφορά ρυθμίσεων.
 • Ενημερώστε το λογισμικό στη συσκευή σας.
 • Ορισμένοι χρήστες επιλύουν το πρόβλημα απενεργοποιώντας το Provider Λεξικού Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Διαχείριση εφαρμογών> Όλες οι καρτέλες, βρείτε την υπηρεσία παροχής λεξικού μεταξύ των εφαρμογών, πατήστε σε αυτήν και κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση.
 • Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων.

Μία από αυτές τις λύσεις θα λειτουργήσει και θα απαλλαγείτε εύκολα από το σφάλμα.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε τηλέφωνο ή tablet Android που δεν θα ενεργοποιηθεί

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found