Πώς να επιδιορθώσετε τα συνηθισμένα προβλήματα Android Lollipop στο Galaxy S5

Έτσι ενημερώσατε το Samsung Galaxy S5 στο Android 5.0 γλειφιτζούρι. Η ενημέρωση προσφέρθηκε από τη Samsung τον Δεκέμβριο. Η ενημέρωση είναι η κύρια ενημέρωση Android του Galaxy S5 και φέρνει μια σειρά από μεγάλες και μικρές αλλαγές στη συσκευή. Ένα ακόμη πράγμα που συνοδεύει αυτήν την ενημέρωση είναι τα προβλήματα που σχετίζονται με το Android Lollipop. Ακολουθεί λοιπόν μια ανάρτηση για κοινά προβλήματα Android Lollipop στο Galaxy S5 και πώς να τα διορθώσετε για να βοηθήσετε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η λίστα των προβλημάτων Android Lollipop στο Galaxy S5 είναι πολύ μεγάλη και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ορισμένα από αυτά εδώ.

Εκτός από τα παρακάτω προβλήματα, εάν αντιμετωπίζετε άλλα προβλήματα με το Galaxy S5 σας, όπως το πρόβλημα σύνδεσης USB, επισκεφθείτε την Technobezz.

Δείτε επίσης- Συμβουλές και κόλπα Android Lollipop

Συνηθισμένα προβλήματα Android Lollipop στο Galaxy S5

Προβλήματα διάρκειας ζωής μπαταρίας

Το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα Android Lollipop για τα οποία έχουν διαμαρτυρηθεί οι χρήστες. Η συσκευή αντιμετωπίζει μη φυσιολογική εξάντληση της μπαταρίας από την ενημέρωσή της στο Android 5.0 Lollipop.

Λύση

Η λύση στο μη φυσιολογικό πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας θα μπορούσε να είναι μάλλον απλή, καθώς αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ότι μια εφαρμογή τρίτου μέρους είναι ο λόγος για αυτό το πρόβλημα. Ας δούμε πώς να το διορθώσουμε.

 • Εκκινήστε το Samsung Galaxy S5 σε ασφαλή λειτουργία. Αυτό απενεργοποιεί όλες τις εφαρμογές τρίτων.
 • Για να εκκινήσετε το Galaxy S5 σε ασφαλή λειτουργία, απενεργοποιήστε πρώτα τη συσκευή. Μετά από αυτό, πατήστε το κουμπί λειτουργίας και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο μείωσης έντασης. Μόλις ξεκινήσει η εκκίνηση της συσκευής, αφήστε το πλήκτρο λειτουργίας αλλά κρατήστε πατημένο το πλήκτρο έντασης. Τώρα θα μπείτε στην Ασφαλή Λειτουργία και θα μπορείτε να δείτε την Ασφαλή λειτουργία να γράφεται στην οθόνη.
 • Τώρα θα πρέπει να βρείτε την προβληματική εφαρμογή απεγκαθιστώντας τις μία προς μία. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά μπορεί να είναι η λύση του προβλήματός σας.

Μερικά περισσότερα σημεία για την αποφυγή προβλημάτων εξάντλησης της μπαταρίας -

 • Διατηρήστε τις εφαρμογές σας ενημερωμένες
 • Μην χρησιμοποιείτε Bluetooth και NFC εάν δεν χρησιμοποιούνται.
 • Αποφύγετε τις ζωντανές ταπετσαρίες καθώς μπορούν επίσης να καταναλώνουν πολύ μπαταρία.

Ζητήματα Wi-Fi

Ένα άλλο πρόβλημα στη λίστα των συνηθισμένων προβλημάτων Android Lollipop στο Galaxy S5 είναι το πρόβλημα Wi-Fi. Αυτά μπορεί να είναι σαν αργές συνδέσεις και επίσης να διακόπτονται οι συνδέσεις χωρίς κανένα λόγο.

Λύση

Η λύση στο πρόβλημα Wi-Fi μπορεί να είναι αρκετά απλή. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συμβουλές για την επίλυση του προβλήματος Wi-Fi.

 • Επανεκκινήστε το γαλαξία S5
 • Επανεκκινήστε τον τοπικό δρομολογητή. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το δρομολογητή για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια να τον ενεργοποιήσετε ξανά.
 • Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του δρομολογητή.

Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί, ας φτάσουμε στη συσκευή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα Wi-Fi του Galaxy sx5.

 • Ξεχάστε το δίκτυο Wi-Fi με το οποίο αντιμετωπίζετε προβλήματα.
 • Μετά από αυτό, συνδεθείτε ξανά στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi παρέχοντας τον κωδικό πρόσβασης για αυτό.
 • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μεταβείτε στη Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας για να δείτε εάν υπάρχουν περιορισμοί Wi-Fi.
 • Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να μεταβείτε στην ασφαλή λειτουργία για να δείτε εάν κάποια από τις εφαρμογές προκαλεί αυτό το πρόβλημα.

Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργεί, τότε μπορεί να υπάρχει και πρόβλημα στο δρομολογητή. Δοκιμάστε να συνδεθείτε σε κάποιον άλλο δρομολογητή για να δείτε αν αυτή ήταν η αιτία του προβλήματος και αντικαταστήστε τον δρομολογητή της συσκευής που συμπεριφέρεται κανονικά με κάποιον άλλο δρομολογητή.

Ζητήματα υπερθέρμανσης

Το πρόβλημα υπερθέρμανσης είναι ένα άλλο δώρο της ενημέρωσης Android Lollipop. Η υπερθέρμανση της συσκευής μπορεί να συμβεί όταν παίζετε ένα βαρύ παιχνίδι ή χρησιμοποιείτε κάποια βαριά εφαρμογή για αρκετό καιρό. Εάν η συσκευή θερμαίνεται χωρίς καμία χρήση, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες διορθώσεις.

Λύση

Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε τα εξής για να δείτε αν αυτό επιλύει το πρόβλημα υπερθέρμανσης.

 • Απενεργοποιήστε τη συσκευή και ενεργοποιήστε την ξανά μετά από λίγα λεπτά.
 • Εάν αυτό δεν λειτουργεί, απενεργοποιήστε τη συσκευή, αφαιρέστε την μπαταρία και την κάρτα micro SD από την υποδοχή της. Τώρα βάλτε την μπαταρία πίσω, αλλά όχι την κάρτα micro SD και δείτε ότι αυτό λύνει το πρόβλημα.
 • Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε να προσπαθήσετε να δείτε εάν κάποια άλλη εφαρμογή τρίτου μέρους είναι η αιτία του προβλήματος. Αυτό μπορεί να γίνει με την εκκίνηση της συσκευής σε ασφαλή περισσότερα. Ο ακριβής τρόπος που κάναμε για την επίλυση του προβλήματος της μη φυσιολογικής εξάντλησης της μπαταρίας.

Προβλήματα Bluetooth

Λοιπόν, τα προβλήματα Bluetooth είναι το πιο κοινό σύνολο προβλημάτων μετά από οποιαδήποτε ενημέρωση Android και αυτή η ενημέρωση δεν διαφέρει. Μετά τις ενημερώσεις του Galaxy S5 στο γλειφιτζούρι, πολλοί άνθρωποι παραπονέθηκαν για σπασμένες συνδέσεις Bluetooth. Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να παραμείνει εδώ μέχρι να δούμε μια επόμενη ενημέρωση, αλλά στο μεταξύ μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια λύση και να δούμε ότι το πρόβλημα επιδιορθώνεται.

Λύσεις

Μπορεί να υπάρχουν μερικές λύσεις για να δοκιμάσετε που θα μπορούσαν να διορθώσουν τα προβλήματα Bluetooth.

 • Ας δοκιμάσουμε πρώτα τις πιο απλές λύσεις που είναι να απενεργοποιήσετε το Bluetooth σας και μετά να το ενεργοποιήσετε ξανά μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Ελέγξτε αν αυτό επιλύει το πρόβλημα.
 • Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, μεταβείτε στις ρυθμίσεις Bluetooth και ξεχάστε ή διαγράψτε τη συσκευή με την οποία αντιμετωπίζετε προβλήματα. Τώρα δοκιμάστε να επανασυνδεθείτε. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί.
 • Μια άλλη λύση θα μπορούσε να είναι να δούμε αν μια εφαρμογή τρίτου μέρους προκαλεί αυτό το πρόβλημα. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί μεταβαίνοντας στην ασφαλή λειτουργία και κάνοντας αυτό που κάναμε παραπάνω για κάποια άλλα προβλήματα.

Δείτε επίσης - Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα ζημιάς στο νερό του Galaxy S5

Ζητήματα επιδόσεων

Υπήρξαν επίσης παράπονα σχετικά με την απόδοση της συσκευής μετά την πρόσφατη ενημέρωση του Android 5.0 Lollipop. Πολλοί χρήστες ανέφεραν αργή λειτουργία και καθυστέρηση στη συσκευή τους μετά την ενημέρωση. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις τυχαίας κατάψυξης της συσκευής.

Λύση

Η λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε για την επίλυση του προβλήματος απόδοσης του Galaxy S5 είναι η εκκαθάριση του διαμερίσματος προσωρινής μνήμης. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε την ακόλουθη διαδικασία.

 • Απενεργοποιήστε τη συσκευή.
 • Τώρα ενεργοποιήστε το πατώντας τα κουμπιά Home, Power και Volume Down. Αφήστε τα όταν δείτε το λογότυπο της Samsung.
 • Τώρα μεταβείτε στο Wipe Cache Clean χρησιμοποιώντας το πλήκτρο μείωσης έντασης και επιλέξτε το με Power Button.
 • Η διαδικασία θα διαρκέσει λίγο, περιμένετε να ολοκληρωθεί. Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τη συσκευή και δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Εκτός από αυτό υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε την απόδοση του Galaxy S5 σας. Αυτά είναι -

 • Μην χρησιμοποιείτε ζωντανές ταπετσαρίες. Αυτά μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση της συσκευής.
 • Κρατήστε τα NFC και Bluetooth εκτός λειτουργίας όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό θα βοηθήσει στην απόκτηση απόδοσης.
 • Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις κινούμενες εικόνες. Αυτό μπορεί να γίνει πατώντας παρατεταμένα σε έναν κενό χώρο στην οθόνη. Τώρα μεταβείτε στις Ρυθμίσεις αρχικής οθόνης όπου θα βρείτε το «Transition Effect». Στο εφέ μετάβασης επιλέξτε Κανένα.

Προβλήματα εφαρμογής

Ένα από τα πολλά κοινά προβλήματα Android Lollipop στο Galaxy S5 που προέκυψαν μετά την ενημέρωση είναι τα προβλήματα εφαρμογής. Μπορεί να υπάρχουν συνθήκες με ορισμένους χρήστες όπου ορισμένες εφαρμογές έχουν αρχίσει να συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο και δεν λειτουργούν ομαλά.

Λύση

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι αρκετά απλή. Είναι μια καλή πιθανότητα ότι ο ίδιος ο προγραμματιστής έχει εντοπίσει αυτό το ζήτημα και το έχει επιλύσει. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε την εφαρμογή στην πιο πρόσφατη έκδοση, η οποία ενδέχεται να διορθώνει το σφάλμα.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή και στη συνέχεια να την εγκαταστήσετε ξανά.

Εάν κανένα από αυτά δεν βοηθά, απλώς ενημερώστε τον προγραμματιστή της εφαρμογής για το πρόβλημα. Ενδέχεται να είναι σε θέση να εντοπίσουν την αιτία και μπορεί να παρουσιάσουν μια ενημέρωση για την επίλυση του προβλήματος.

Προβλήματα GPS

Ένα άλλο πρόβλημα στη λίστα με τα συνηθισμένα προβλήματα Android Lollipop στο Galaxy S5, το οποίο έχει αναφερθεί από πολλούς χρήστες είναι τα ζητήματα GPS. Πολλοί χρήστες έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το GPS τους μετά την ενημέρωση του Galaxy S5 στο Android 5.0 Lollipop.

Λύση

Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις συγκεκριμένες λύσεις για την επίλυση προβλημάτων GPS με το Galaxy S5.

 • Ελέγξτε εάν το GPS έχει ρυθμιστεί σε Υψηλή ακρίβεια. Για αυτό μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, στη συνέχεια Τοποθεσία και ορίστε την σε Υψηλή ακρίβεια εάν δεν είναι ήδη σε αυτήν τη λειτουργία.
 • Μια άλλη λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να δείτε αν υπάρχει κάποια εφαρμογή τρίτου μέρους που είναι η αιτία των προβλημάτων GPS με τη συσκευή. Για αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία που έχουμε ήδη δοκιμάσει παραπάνω για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων με το Galaxy S5. Αυτό περιλαμβάνει τη μετάβαση σε ασφαλή λειτουργία και τον έλεγχο των εφαρμογών τρίτων.

Αυτά είναι τα συνηθισμένα προβλήματα Android Lollipop στο Galaxy S5 που ήρθε μετά την ενημέρωση. Ελπίζουμε ότι τα περισσότερα από τα προβλήματά σας έχουν επιλυθεί με τις παραπάνω λύσεις

Εάν κανένα από αυτά δεν λειτούργησε, τότε ίσως είστε υποχρεωμένοι να επιστρέψετε στην προηγούμενη σταθερή έκδοση του Android 4.4 KitKat. Αυτό μπορεί να γίνει με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής. Με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν τα πάντα στη συσκευή και θα τεθούν σε κατάσταση κατά την πρώτη αγορά της συσκευής.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found