Τρόπος διόρθωσης κακής ποιότητας κλήσεων στο Nexus 6P

Η κακή ποιότητα κλήσεων στο Nexus 6P είναι ένα πολύ κοινό ζήτημα που έχει αναφερθεί έως τώρα από πολλούς από τους χρήστες του Nexus 6P. Το Nexus 6P είναι αναμφίβολα ένα εκπληκτικό σετ που έκανε τους ανθρώπους πολύ ικανοποιημένους, ενώ πολλοί από τους χρήστες είναι τώρα αναστατωμένοι και ενοχλημένοι με το πρόβλημα της κακής ποιότητας κλήσεων στη συσκευή τους. Αυτό το ζήτημα αναγνωρίζεται επίσης από την Google και προσπαθούν να βρουν μια λύση. Ωστόσο, στο μεταξύ, μπορείτε να ακολουθήσετε διάφορα βήματα για να ελέγξετε αν το ζήτημα επιλύεται από μόνο του στην περίπτωσή σας.

Σύμφωνα με τους χρήστες, το άτομο που βρίσκεται στο άλλο άκρο του Nexus 6P δεν μπορεί να το ακούσει καθαρά αν η κλήση βρίσκεται σε κανονική λειτουργία ή αλλιώς τίθεται σε λειτουργία ηχείου. Έχουν επίσης δηλώσει ότι φαίνεται ότι μιλάνε τηλεφωνικά το διατηρούν μακριά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στο μικρόφωνο ακύρωσης θορύβου που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της συσκευής κάτω από την κάμερα. Τέλος πάντων, παρατίθενται εδώ οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τη διόρθωση αυτής της σιγασμένης φωνής Nexus 6P.

Δείτε επίσης: Το Nexus 6P κολλήθηκε στη λειτουργία Μην ενοχλείτε-Πώς να το διορθώσετε

Πιθανές διορθώσεις για κακή ποιότητα κλήσεων στο Nexus 6P

Λύση 1: Επανεκκίνηση

Μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτήν τη διαδικασία καθώς αυτό το απλό βήμα μπορεί να λειτουργήσει σαν γοητεία και μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από κάθε είδους πρόβλημα. Μια επανεκκίνηση ενδέχεται να διορθώσει προσωρινά το πρόβλημα, αλλά για να λάβετε μια μόνιμη λύση πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω διορθώσεις. Η επανεκκίνηση είναι πολύ χρήσιμη όταν βιάζεστε και θέλετε να εφαρμόσετε την ταχύτερη και ευκολότερη λύση για την επίλυση του προβλήματος.

Για επανεκκίνηση του Nexus 6P, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο έντασης ενώ ταυτόχρονα πατήστε το κουμπί on / off μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας. Τώρα ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Λύση 2: Αφαιρέστε τη θήκη

Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις, έχει δει ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, αλλά η κάλυψη του μικροφώνου ακύρωσης θορύβου στην πίσω πλευρά της συσκευής δημιουργεί ένα τέτοιο πρόβλημα κακής ποιότητας κλήσεων Nexus 6P. Και ενώ χρησιμοποιείτε προστατευτική θήκη για να προσφέρετε τη μέγιστη προστασία για την ολοκαίνουργια γυαλιστερή συσκευή σας, μπορεί να δημιουργήσει το πρόβλημα. Λοιπόν, αφαιρέστε την υπόθεση μία φορά και ελέγξτε, εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί τότε. Εάν ναι, τότε αναζητήστε μια άλλη προστατευτική θήκη που έχει μια τρύπα στην περιοχή μικροφώνου εξάλειψης θορύβου.

Ομοίως, παρόλο που δεν χρησιμοποιείτε καμία περίπτωση και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το ζήτημα, βεβαιωθείτε ότι δεν μιλάτε, διατηρώντας τη συσκευή ανάμεσα στο κεφάλι και τον ώμο σας. Σε αυτήν την περίπτωση, το μικρόφωνο ακύρωσης θορύβου καλύπτεται από τον ώμο σας που δημιουργεί το ίδιο πρόβλημα κακής ποιότητας κλήσεων. Έτσι, το κύριο πράγμα που πρέπει να διασφαλιστεί είναι ότι το μικρόφωνο ακύρωσης θορύβου δεν καλύπτεται ούτως ή άλλως.

Λύση 3: Ενημερώστε τη συσκευή

Εάν έχετε δοκιμάσει και τη δεύτερη λύση, αλλά εξακολουθείτε να έχετε την ίδια κατάσταση, τότε η επόμενη λύση είναι να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα. Αυτό έχει βρεθεί ότι αποτελεί πρόβλημα λογισμικού για πολλούς χρήστες και επίσης η Google το έχει αναγνωρίσει. Η επίσημη ενημέρωση του Android Marshmallow 6.0.1 δημιούργησε αυτήν τη φωνητική φωνή Nexus 6P για πολλούς χρήστες. Επομένως, εάν δεν έχετε ακόμα ενημερώσει τη συσκευή σας, αναζητήστε τη για να δείτε εάν λειτουργεί για εσάς.

Λύση 4: Χρησιμοποιήστε ακουστικά

Μια άλλη λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε προς το παρόν είναι να χρησιμοποιήσετε ακουστικά. Πολλοί χρήστες δήλωσαν ότι ξεφορτώθηκαν το πρόβλημα της κακής ποιότητας κλήσεων στο Nexus 6P χρησιμοποιώντας ακουστικά. Παρόλο που δεν πρόκειται για μόνιμη λύση, μπορεί να είναι χρήσιμο εάν άλλες λύσεις που αναφέρονται παραπάνω δεν λειτουργούν για εσάς.

Λύση 5: Χρησιμοποιήστε τον προεπιλεγμένο τηλεφωνητή

Χρησιμοποιείτε έναν τηλεφωνητή τρίτου μέρους, όχι τον προεπιλεγμένο και αντιμετωπίζετε αυτήν την κακή ποιότητα κλήσεων στο Nexus 6P; Εφαρμογές όπως το Viber, το Facebook, το Whatsapp κ.λπ. μπορούν να κάνουν κάποιες ατυχίες με τα δεδομένα ήχου στη συσκευή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η Google δεν έχει κανέναν έλεγχο σε αυτό. Έτσι, η καλύτερη συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google μόνο όπως το Dialer ή το Hangout και να ελέγξετε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί τώρα.

Λύση 6: Για χρήστες με ρίζες

Έχετε ριζώσει τη συσκευή σας στο παρελθόν για να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες και να κάνετε το τηλέφωνο να λειτουργεί με τον τρόπο που θέλετε; Στη συνέχεια, υπάρχει μια χρήσιμη λύση για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα κακής ποιότητας κλήσεων στο Nexus 6P. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε πλήρως τις ρυθμίσεις ακύρωσης θορύβου. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταβείτε στη διεύθυνση build.prop και να αναζητήσετε pers.audio.fluence.voicecall = true που πρέπει να αλλάξει σε false. Αυτό είναι και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το άλλο άτομο στο τηλεφώνημα σας μπορεί να σας ακούσει σωστά.

Λύση 7: Επαναφέρετε τη συσκευή

Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει όλη την παραπάνω εξηγηθείσα λύση αλλά δεν έχετε βρει χρήσιμους τρόπους για να επιλύσετε το πρόβλημα, η καλύτερη λύση είναι να επαναφέρετε τη συσκευή Nexus 6P στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και να την ρυθμίσετε από το μηδέν. Καθώς σκουπίζει τα πάντα στο τηλέφωνό σας, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Για να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας & Επαναφορά> Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων και, στη συνέχεια, πατήστε OK για επιβεβαίωση "Διαγραφή όλων των δεδομένων χρηστών".

Έτσι, αναφέρονται όλες οι πιθανές λύσεις για να διορθώσετε το πρόβλημα της κακής ποιότητας κλήσεων Nexus 6P. Δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε ένα προς ένα και θα το διορθώσετε.

Δείτε επίσης: Συνήθη ζητήματα Nexus 6 και πώς να τα διορθώσετε

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found