Πώς να απενεργοποιήσετε το iMessage στο iPhone

Εάν ψάχνετε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απενεργοποιήσετε το iMessage στο iPhone, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Θα σας περιγράψουμε τα βήματα για να μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε το iMessage. Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να απενεργοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία. Είτε κάνετε εναλλαγή σε Android είτε όχι χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα δεδομένων με την Apple, ας σας βοηθήσουμε να απενεργοποιήσετε το iMessage.

Δεδομένου ότι το iMessage χρησιμοποιεί τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου σας και το συνδέει με το Apple ID και τους διακομιστές της Apple που σας επιτρέπουν να στέλνετε μηνύματα από σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή Apple που διαθέτετε, θα είναι απαρατήρητο να απενεργοποιήσετε το iMessage και από άλλες συσκευές, εάν δεν το κάνετε να το χρησιμοποιείτε πλέον. Αυτό σημαίνει ότι εάν διαθέτετε iPad ή φορητό υπολογιστή ή επιτραπέζιο υπολογιστή Apple, τότε πρέπει πρώτα να περάσετε από τη διαδικασία απενεργοποίησης του iMessage σε αυτές τις συσκευές. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε από το iPhone σας για να βεβαιωθείτε ότι το iMessage είναι εντελώς απενεργοποιημένο.

Είναι σημαντικό να απενεργοποιήσετε το iMessage εάν μετακινείστε σε άλλη πλατφόρμα, επειδή πολλοί από τους αναγνώστες μας έχουν παραπονεθεί για απώλεια μηνυμάτων όταν προσπαθούν να παραδώσουν ένα μήνυμα σε έναν χρήστη iPhone που έχει μετακομίσει σε άλλη πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο που στέλνει το μήνυμα πιστεύει ότι το μήνυμα έχει παραδοθεί, αλλά αυτός που το λαμβάνει δεν έχει καμία ιδέα ότι κάποιο μήνυμα στάλθηκε καθόλου. Ενώ η Apple έχει εργαστεί για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων στις ενημερώσεις της και οι χρήστες του iOS10 έχουν ομαλότερη μετάβαση, είναι πάντα καλό να διασφαλίζεται ότι το iMessage είναι απενεργοποιημένο εάν μετακινείτε σε διαφορετική πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το iPhone SE που δεν συγχρονίζει το iMessage

Απενεργοποιήστε το iMessage στο iPad και το Mac σας

Εάν διαθέτετε άλλη συσκευή Apple όπως ένα iPad ή Mac εκτός από το iPhone σας, τότε θυμηθείτε να ξεκινήσετε με αυτές τις συσκευές όταν πρόκειται για την απενεργοποίηση του iMessage.

Χρήστες Mac

 • Μεταβείτε στην εφαρμογή Μηνύματα στο Mac σας
 • Ανοίξτε τη γραμμή μενού και κάντε κλικ στο Μηνύματα
 • Τώρα επιλέξτε προτιμήσεις για να συνεχίσετε
 • Εδώ θα δείτε μια καρτέλα που λέει Λογαριασμοί και κάντε κλικ σε αυτήν
 • Επιλέξτε τον λογαριασμό σας iMessage που είναι συνδεδεμένος σε αυτήν τη συσκευή
 • Θα υπάρχει ένα κουτί δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για να απενεργοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από τη συσκευή
 • Αναζητήστε την επιλογή που λέει Ενεργοποίηση αυτού του λογαριασμού και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου, ώστε ο λογαριασμός να μπορεί να απενεργοποιηθεί

Σημείωση: Εάν δεν είχατε ήδη συσχετίσει μια διεύθυνση email με τον λογαριασμό σας iMessage, τότε θα πρέπει να προσθέσετε μια διεύθυνση email προτού καταργήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Χρήστες iPad

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του iPad σας
 • Αναζητήστε μηνύματα και πατήστε σε αυτό
 • Θα παρατηρήσετε ότι το iMessage βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή της επόμενης σελίδας
 • Απλώς αλλάξτε το ρυθμιστικό σε Απενεργοποίηση και το iMessage θα απενεργοποιηθεί και από το iPad σας.

Τώρα που έχετε απενεργοποιήσει το iMessage από όλες τις άλλες συσκευές, ας απενεργοποιήσουμε και το iMessage από το iPhone σας.

Απενεργοποιήστε το iMessage στο iPhone

Η απενεργοποίηση του iMesage στο iPhone είναι πολύ εύκολη.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του iPhone σας
 • Επιλέξτε Μηνύματα από το μενού Ρυθμίσεις
 • Και στο μενού Μηνύματα, αναζητήστε το iMessages
 • Θα παρατηρήσετε ένα ρυθμιστικό δίπλα του που σας επιτρέπει να το απενεργοποιήσετε. Το ρυθμιστικό θα είναι πράσινο αν είναι ενεργοποιημένο. Απλά σύρετε το και θα γίνει γκρι για να δείξει ότι το iMessage έχει απενεργοποιηθεί από το iPhone σας.

Αφού απενεργοποιήσετε το iMessage, επανεκκινήστε τη συσκευή σας έτσι ώστε το iPhone σας να ενσωματώνει τις νέες αλλαγές. Μόλις γίνει επανεκκίνηση της συσκευής σας, προσπαθήστε να στείλετε ένα μήνυμα και να ελέγξετε αν περνά ως συνηθισμένο μήνυμα κειμένου.

Όταν το μήνυμά σας αποστέλλεται σε πράσινο συννεφάκι, αυτό σημαίνει ότι είναι ένα κανονικό μήνυμα κειμένου, ενώ αυτά που αποστέλλονται σε μπλε φούσκα δείχνουν ότι χρησιμοποιούν το iMessage. Για να βεβαιωθείτε ότι το iMessage είναι απενεργοποιημένο, δοκιμάστε να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου σε κάποιον που είναι χρήστης του iMessage και ελέγξτε αν η συσκευή σας στέλνει το μήνυμα ως κανονικό κείμενο ή όχι.

Χρήση του εργαλείου Deregister της Apple

Οι χρήστες της Apple που προσπαθούν να απενεργοποιήσουν το iMessage επειδή έχασαν το τηλέφωνό τους ή επειδή άλλαξαν μια διαφορετική πλατφόρμα και ξέχασαν να απενεργοποιήσουν το iMessage προτού ανταλλάξουν το iPhone τους, μπορούν να απενεργοποιήσουν το iMessage χρησιμοποιώντας το εργαλείο κατάργησης εγγραφής της Apple. Δεν απαιτεί iPhone και σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το iMessage online. Αυτό θα απαιτήσει να έχετε ενεργό τον αριθμό τηλεφώνου σας τη στιγμή που απενεργοποιείτε το iMessage.

 • Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για πρόσβαση στο εργαλείο διαγραφής: //selfsolve.apple.com/deregister-imessage
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα που λέει Δεν έχετε πλέον το iPhone σας;
 • Εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας που ήταν συνδεδεμένος στο iMessage στο iPhone σας
 • Αφού εισαγάγετε τον αριθμό σας, κάντε κλικ στο Αποστολή κωδικού και περιμένετε να φτάσει ο κωδικός στο τηλέφωνό σας
 • Μόλις λάβετε ένα μήνυμα με τον κωδικό επιβεβαίωσης, εισαγάγετε τον εξαψήφιο κωδικό για να βεβαιωθείτε ότι το iMessage έχει απενεργοποιηθεί
 • Ένα μεγάλο πράσινο σημάδι επιλογής στην οθόνη σας θα επιβεβαιώσει ότι το iMessage έχει απενεργοποιηθεί για εσάς.

Αυτά τα βήματα είναι χρήσιμα για την απενεργοποίηση του iMessage εάν μετακινείστε σε άλλη πλατφόρμα ή εάν η συσκευή σας έχει κλαπεί και επιλέξετε να μετακινηθείτε σε smartphone που εκτελείται σε διαφορετική πλατφόρμα. Εάν τυχαίνει να αναβαθμίζετε το iPhone σας, τότε δεν χρειάζεται να περάσετε από την ταλαιπωρία της απενεργοποίησης του iMessage επειδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυτόματα στη νέα συσκευή.

Τώρα που γνωρίζετε τα βήματα για την απενεργοποίηση του iMessage, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε. Θα διασφαλίσει ότι τα μηνύματά σας έρχονται στο τηλέφωνό σας ως κείμενο χωρίς προβλήματα. Δεδομένου ότι οι αναγνώστες έχουν μιλήσει για προβλήματα στη λήψη μηνυμάτων μετά την απενεργοποίηση του iMessage, τις περισσότερες φορές συμβαίνει επειδή μπορεί να καταλήξει να παραμένει ενεργός σε μία από τις συσκευές. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα για εσάς, τότε η χρήση του εργαλείου διαγραφής καταλόγων της Apple είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το iMessage σε αναμονή για ενεργοποίηση / το iMessage δεν λειτουργεί σφάλμα στο iPhone

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found