Τρόπος επίλυσης προβλημάτων διάρκειας ζωής μπαταρίας Samsung Galaxy S8

Πολλοί λάτρεις των smartphone της Samsung περίμεναν την ναυαρχίδα της τελευταίας εταιρείας, Galaxy S8. Όταν πρόκειται για οποιοδήποτε smartphone, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα. Το Galaxy S8 κυκλοφόρησε με μπαταρία 3000 mAh και πολλοί αναρωτιούνται ότι αρκεί για μια τόσο ισχυρή συσκευή. Μπορεί η μπαταρία να διαρκέσει μια μέρα; Εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν παράπονα σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Samsung Galaxy S8. Ωστόσο, απλά αλλάζοντας ορισμένες ρυθμίσεις ή ενεργοποιώντας τη λειτουργία πτήσης όταν βρίσκεστε σε περιοχές με κακή λήψη, η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Δείτε επίσης: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων Wi-Fi Samsung Galaxy S8

Πράγματα που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Samsung Galaxy S8

Όπως έχω ήδη αναφέρει, η διάρκεια της μπαταρίας εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας. Εάν ξοδεύετε ώρες παίζοντας παιχνίδια ή παρακολουθείτε βίντεο, απλά δεν μπορείτε να περιμένετε ότι η μπαταρία θα διαρκέσει ολόκληρη την ημέρα. Θα στραγγίσει γρήγορα. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone, όπως ρυθμίσεις οθόνης, ρυθμίσεις απόδοσης, εφαρμογές, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Επομένως, εάν πρέπει να φορτίζετε το τηλέφωνό σας κάθε λίγες ώρες, αυτό δεν σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας ή η μπαταρία του είναι ελαττωματική. Αλλάξτε μερικές ρυθμίσεις και η μπαταρία θα διαρκέσει περισσότερο.

Πώς να διορθώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Samsung Galaxy S8

Μόλις δοκιμάσετε τις συμβουλές που θα κοινοποιήσουμε παρακάτω, θα παρατηρήσετε τη διαφορά. Εάν όχι, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το κατάστημα στο οποίο αγοράσατε το τηλέφωνο και να ζητήσετε αντικατάσταση.

Απενεργοποίηση αυτόματης φωτεινότητας

Η οθόνη είναι γνωστή ως ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές μπαταριών. Εάν η αυτόματη φωτεινότητα είναι ενεργοποιημένη, η μπαταρία Samsung Galaxy S8 θα εξαντληθεί γρηγορότερα. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την επιλογή. Εδώ είναι πώς να το κάνετε αυτό:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  • Στη συνέχεια, πατήστε Εμφάνιση
  • Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην Αυτόματη φωτεινότητα για να απενεργοποιήσετε την επιλογή

ItBankNews

Απενεργοποιήστε την οθόνη Πάντα ενεργοποιημένη

Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η οθόνη Πάντα σε λειτουργία είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό. Σας επιτρέπει να δείτε την ώρα, τις ειδοποιήσεις και άλλα πράγματα με μια ματιά, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την οθόνη. Ωστόσο, όταν αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, θα επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Samsung Galaxy S8. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και εδώ είναι πώς:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  • Πατήστε Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια
  • Βρείτε την οθόνη Πάντα ενεργή και απενεργοποιήστε την

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Smart Stay

Το Smart Stay χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα για να ανιχνεύσει τα μάτια και το πρόσωπό σας και διατηρεί την οθόνη αναμμένη όταν την κοιτάτε. Είναι ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό, αλλά καθώς η μπροστινή κάμερα είναι ενεργοποιημένη, η μπαταρία εξαντλείται γρηγορότερα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Smart Stay στο Samsung Galaxy S8, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  • Πατήστε Σύνθετες λειτουργίες
  • Πατήστε Smart Stay
  • Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο Smart Stay για να τον απενεργοποιήσετε

Υπάρχουν άλλες δυνατότητες για προχωρημένους που μπορείτε να απενεργοποιήσετε, όπως το Smart Capture, το Swipe Capture κ.λπ.

Επιλέξτε χρονικό όριο χαμηλής οθόνης

Στο Samsung Galaxy S8, το χρονικό όριο οθόνης ορίζεται στα 15 δευτερόλεπτα. Όταν αγοράζουμε ένα νέο smartphone, αλλάζουμε συχνά αυτήν τη ρύθμιση και επιλέγουμε 1 λεπτό ή και περισσότερο. Αλλά καθώς έχει τεράστιο αντίκτυπο στην μπαταρία, θα πρέπει να την αφήσετε ως έχει ή να πάτε με το χρονικό όριο οθόνης 30 δευτερολέπτων.

Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Όταν παρατηρήσετε ότι η μπαταρία εξαντλείται γρήγορα, μπορεί να είναι καιρός για επανεκκίνηση. Με την επανεκκίνηση του τηλεφώνου, όλες οι εφαρμογές και οι διαδικασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο θα κλείσουν. Η επανεκκίνηση είναι πάντα μια από τις λύσεις όποτε αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με το τηλέφωνό σας. Δοκίμασέ το.

Απενεργοποιήστε τα Wi-Fi, 4G, Bluetooth και GPS όταν δεν χρησιμοποιούνται

Πάντα επισημαίνουμε ότι πρέπει να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi, το κινητό Internet, το Bluetooth και το GPS όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Δεν χρειάζεται να διατηρήσετε όλες αυτές τις επιλογές ενεργοποιημένες, καθώς όταν είναι ενεργοποιημένες, ειδικά όλες μαζί, θα καταναλώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Samsung Galaxy S8. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις επιλογές που δεν χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή ανοίγοντας τις γρήγορες ρυθμίσεις και πατώντας στην επιλογή που θέλετε να απενεργοποιήσετε.

ElipTech

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αεροπλάνου

Όταν βρίσκεστε σε περιοχές με κακή λήψη ή όταν δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, ενεργοποιήστε τη λειτουργία αεροπλάνου. Θα απενεργοποιήσει το ραδιόφωνο, τα δεδομένα κ.λπ. και σίγουρα θα κάνει τη μπαταρία να διαρκέσει περισσότερο.

Διατηρήστε τις εφαρμογές ενημερωμένες

Οι εφαρμογές έχουν τεράστια επίδραση στην μπαταρία, οπότε πρέπει να τις διατηρείτε ενημερωμένες. Οι προγραμματιστές ενημερώνουν τις εφαρμογές για να φέρουν νέες δυνατότητες, αλλά και για να διορθώσουν ορισμένα προβλήματα που ενδέχεται να έχουν οι εφαρμογές. Απλώς ανοίξτε το Google Play και ενημερώστε όλες τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας ή τουλάχιστον αυτές που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Χρησιμοποιήστε την επιλογή Sleep για τις εφαρμογές

Στο Samsung Galaxy S8, μπορείτε να θέσετε τις εφαρμογές σε αναστολή λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι όταν το κάνετε, η εφαρμογή δεν θα εκτελείται στο παρασκήνιο, επομένως, δεν θα εξαντλήσει την μπαταρία σας και δεν θα προωθήσει ειδοποιήσεις. Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή, θα δείτε τις ενημερώσεις. Για να θέσετε μια εφαρμογή σε αναστολή λειτουργίας, απλώς πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής και όταν εμφανιστεί το μενού, πατήστε Αναστολή.

Τρόποι απόδοσης

Το Samsung Galaxy S8 διαθέτει τρόπους απόδοσης, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Υπάρχουν βελτιστοποιημένα, αυτό που συνιστάται και υπάρχουν επίσης λειτουργίες παιχνιδιών, ψυχαγωγίας και υψηλής απόδοσης. Λογικά, όταν θέλετε η μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο, δεν θα χρησιμοποιείτε τη λειτουργία υψηλής απόδοσης ή παιχνιδιού. Εάν θέλετε να παίξετε Παιχνίδια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού, αλλά μην ξεχάσετε να επιστρέψετε στο Βελτιστοποιημένο όταν τελειώσετε με το παιχνίδι.

Ενεργοποιήστε την Εξοικονόμηση ενέργειας όταν χρειάζεστε επιπλέον χυμό

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους και χρειάζεστε την μπαταρία για να διαρκέσει λίγο περισσότερο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Εξοικονόμηση ενέργειας. Μπορείτε να το βρείτε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία. Εκεί, μπορείτε να βρείτε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας Mid και Max, ώστε να μπορείτε να τα διαμορφώσετε όλα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τίτλοι Android

Πρόσθετες συμβουλές

Εκτός από όλες τις λύσεις που έχουμε μοιραστεί, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Λάβετε υπόψη ότι τα widget καταναλώνουν την μπαταρία, όπως ισχύει και για τους κραδασμούς. Ακόμα και αυτά τα μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως το Greenify που θέτει τις εφαρμογές κακής συμπεριφοράς σε κατάσταση αδρανοποίησης όταν δεν χρησιμοποιείται και την Εξοικονόμηση μπαταρίας DU που συνοδεύεται από πολλές εύχρηστες λειτουργίες.

Τυλίξτε το

Έχουμε μοιραστεί πολλές χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να βελτιώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Samsung Galaxy S8. Φροντίστε να τα δοκιμάσετε. Λάβετε υπόψη ότι όλα εξαρτώνται κυρίως από τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found