Πώς να εισάγετε το BIOS στα Windows 10

Το Bios (βασικό σύστημα εισόδου / εξόδου) είναι ένα προεγκατεστημένο πρόγραμμα που επιτρέπει στον υπολογιστή να εκτελεί εργασίες μόλις είναι ενεργοποιημένος. Ασχολείται με τα πρώτα στάδια της διαδικασίας εκκίνησης και διασφαλίζει ότι το λειτουργικό σύστημα είναι σωστά φορτωμένο στη μνήμη. Φροντίζει τη CPU, τη μνήμη RAM, τον αποθηκευτικό χώρο και τις θύρες του υπολογιστή. Το BIOS είναι συνδεδεμένο στη μητρική πλακέτα και ελέγχει σχεδόν τα πάντα. Λοιπόν, πώς να εισάγετε το BIOS στα Windows 10; Συνεχίστε να διαβάζετε γιατί θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Δείτε επίσης: Η γραμμή εργασιών των Windows 10 δεν λειτουργεί - πώς να το διορθώσετε

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο BIOS;

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο BIOS, απαιτείται επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Μπορείτε να το κάνετε πατώντας το κατάλληλο πλήκτρο / πλήκτρα κατά τη διαδικασία εκκίνησης και συνήθως εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Αφού πατήσετε το συνδυασμό δεξιών πλήκτρων, θα δείτε την οθόνη ρύθμισης του BIOS.

Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τη βοήθεια του BIOS ή του UEFI:

- Μπορείτε να παίξετε με τη σειρά εκκίνησης αν και δεν είναι κάτι που πρέπει να παίξετε. Βοηθά όταν διορθώνετε κάτι στη συσκευή σας και θέλετε να το εκτελέσετε για να το δοκιμάσετε.

- Καταργήστε ή δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης BIOS.

- Αλλαγή ρυθμίσεων CD / DVD / BD.

- Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το λογότυπο του υπολογιστή.

Πώς να εισάγετε το BIOS στα Windows 10

Εάν έχετε αγοράσει τον υπολογιστή σας τα τελευταία χρόνια (τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια), τότε οι πιθανότητες να έχετε UEFI (User Extensible Firmware Interface) και όχι το παραδοσιακό BIOS. Το UEFI είναι νεότερο και είναι μια πιο ισχυρή εναλλακτική λύση για το BIOS. Μπορεί να φορτώνει γρηγορότερα και να χειρίζεται μεγαλύτερους σκληρούς δίσκους εύκολα. Το UEFI μπορεί να ελεγχθεί τόσο με το ποντίκι όσο και με το πληκτρολόγιο. Σε ορισμένα UEFI, το ποντίκι μπορεί να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Λοιπόν, θα ήταν καλό αν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας.

Το αναδυόμενο παράθυρο «πατήστε f2 για ρύθμιση» ενδέχεται να σας δελεάσει κατά την εκκίνηση του συστήματος. Ωστόσο, στις τελευταίες συσκευές, η διαδικασία εκκίνησης συμβαίνει πολύ γρήγορα για να πατήσετε το f2 ή οποιοδήποτε άλλο πλήκτρο. Τέλος πάντων, εάν δεν μπορείτε να βρείτε την επιλογή «πατήστε f2 για ρύθμιση» στη συσκευή ενώ την ενεργοποιείτε, ανοίξτε το μενού έναρξης αφού ενεργοποιηθεί η συσκευή και πατήστε το κουμπί λειτουργίας. Θα εμφανιστούν οι τρεις επιλογές, Sleep, Restart ή Shut Down. Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση ενώ πατάτε το κουμπί Shift.

Διαφορετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να αποκτήσετε πρόσβαση στο BIOS ή το UEFI.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Ρυθμίσεις" σε σχήμα γραναζιού. Μπορείτε να το εντοπίσετε στο μενού Έναρξη.
  2. Ορίστε την επιλογή «Ενημέρωση και ασφάλεια». Συνήθως είναι η τελευταία επιλογή.
  3. Επιλέξτε «Ανάκτηση» από τις επιλογές στα αριστερά σας.
  4. Μπορείτε να εντοπίσετε την «Επανεκκίνηση τώρα» στο θέμα «Εκκίνηση για προχωρημένους». Θα γίνει επανεκκίνηση του συστήματός σας και θα εμφανιστεί μια μπλε οθόνη με την επιλογή «Επιλογή επιλογής» στην κορυφή. Η επανεκκίνηση πραγματοποιείται αμέσως, οπότε ετοιμαστείτε και αποθηκεύστε οποιοδήποτε αρχείο σπουδαιότητας.
  5. Μεταξύ των τριών επιλογών, γσυνεχίστε, αντιμετωπίστε προβλήματα και απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας. Ορίστε την επιλογή «αντιμετώπιση προβλημάτων».
  6. Μεταβείτε στις «Επιλογές για προχωρημένους».
  7. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις υλικολογισμικού UEFI».

(Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτήν την επιλογή στη συσκευή σας, επιλέξτε αντ 'αυτού ρυθμίσεις. Όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο F1 ή F2 για πρόσβαση στο BIOS)

  1. Αφού επιλέξετε «Ρυθμίσεις υλικολογισμικού UEFI, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση. Θα μεταφερθείτε στο BIOS.

Έχοντας πρόσβαση στο UEFI, μπορείτε ελεύθερα να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιες ενέργειες πραγματοποιείτε αλλιώς μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά. Ενώ παίζετε με το BIOS, μπορείτε κατά λάθος να συγχέετε τον υπολογιστή σας ή στη χειρότερη περίπτωση, μπορείτε να το κάνετε να μην εκκινήσει καθόλου. Πάρτε την αναφορά από το εγχειρίδιο που παρέχεται ή συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε καλά τι κάνετε και τις συνέπειες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found