Τρόπος επίλυσης προβλημάτων υπερθέρμανσης του iPhone X

Η υπερθέρμανση οδηγεί σε διάφορα άλλα προβλήματα, όπως εξάντληση της μπαταρίας, προβλήματα απόδοσης κ.λπ. Το iPhone X είναι ένα απίστευτο smartphone, αλλά είναι ευάλωτο σε ορισμένα προβλήματα, ένα εκ των οποίων είναι η υπερθέρμανση.

Υπάρχουν δύο λόγοι για τη θέρμανση του iPhone X - εσωτερικού και εξωτερικού. Ο εσωτερικός λόγος είναι ένας υπερφορτωμένος επεξεργαστής. Παίζοντας παιχνίδια με υψηλή γραφική παράσταση ή παρακολουθείτε βίντεο HD κ.λπ. ζεσταίνετε το τηλέφωνο επειδή το γυαλί διατηρεί τη θερμότητα και το iPhone X σας υπερθερμαίνεται. Εξωτερικές αιτίες υπερθέρμανσης είναι το άμεσο ηλιακό φως ή οι θερμές θερμοκρασίες ακόμη και όταν διατηρείτε την τσέπη σας για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να ζεσταθεί το τηλέφωνό σας.

Δείτε επίσης: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων iPhone X Bluetooth

Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα υπερθέρμανσης του iPhone X

Διατηρήστε τις εφαρμογές ενημερωμένες και διαγράψτε τους αχρησιμοποίητους

Όταν οι εφαρμογές δεν ενημερώνονται, ενδέχεται να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένες, επειδή οι ενημερώσεις συνοδεύονται από διορθώσεις και ενημερώσεις κώδικα για σφάλματα και δυσλειτουργίες.

Μεταβείτε στην επιλογή App Store> Ενημέρωση όλων για να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές ή χρησιμοποιήστε το κουμπί Ενημέρωση δίπλα στην εφαρμογή που θέλετε να ενημερώσετε.

Εάν υπάρχουν εφαρμογές στο smartphone σας που έχουν ψέματα και ξεχαστούν, τότε καταλαμβάνουν απλώς χώρο, ενέργεια και δεδομένα. Πιθανότατα δεν έχετε ενημερώσει τις εφαρμογές επίσης. Διαγράψτε τέτοιες εφαρμογές για να μειώσετε την πίεση στο smartphone σας. Θα τρέξει πιο ομαλά.

Απενεργοποίηση ανανέωσης εφαρμογής φόντου

Η λειτουργία Ανανέωση εφαρμογής στο iPhone X διατηρεί ενημερωμένες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Οι εφαρμογές καταναλώνουν δεδομένα, πόρους και ενέργεια. Αυτό σίγουρα θα προκαλέσει υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας. Απενεργοποιώντας αυτήν τη λειτουργία μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα υπερθέρμανσης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε την ανανέωση της εφαρμογής φόντου:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Γενικά
 • Στη συνέχεια, πατήστε Ανανέωση εφαρμογής φόντου και απενεργοποιήστε τη λειτουργία

Ακριβώς κάτω από αυτήν την επιλογή, έχετε μια λίστα εφαρμογών για τις οποίες είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες εφαρμογές που πιστεύετε ότι μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματος υπερθέρμανσης. Ωστόσο, συνιστάται να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία για όλες τις εφαρμογές.

Καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών που καταναλώνουν μπαταρίες

Μια άλλη πιθανή λύση για προβλήματα υπερθέρμανσης του iPhone X είναι η απεγκατάσταση τεράστιων εφαρμογών. Οι μεγάλες εφαρμογές τείνουν να καταναλώνουν πολύ ενέργεια από τα τηλέφωνα και να την εργάζονται υπερβολικά. Οι περισσότερες εφαρμογές θα έχουν εναλλακτικές λύσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε εφαρμογές μικρότερου μεγέθους που προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες ή λειτουργίες και να απεγκαταστήσετε τη μεγαλύτερη εφαρμογή.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία και ελέγξτε τη λεπτομερή χρήση της μπαταρίας για κάθε εφαρμογή. Καταργήστε την εγκατάσταση της εφαρμογής που καταναλώνει πολύ ενέργεια μπαταρίας.

 • Στην Αρχική οθόνη, πατήστε παρατεταμένα οποιοδήποτε εικονίδιο
 • Όταν όλα τα εικονίδια στην οθόνη αρχίσουν να κουνηθούν εντοπίστε την εφαρμογή που θέλετε να απεγκαταστήσετε
 • Πατήστε «x» στη γωνία της εφαρμογής που θέλετε να απεγκαταστήσετε
 • Πατήστε Διαγραφή για να απαλλαγείτε από την ελαττωματική εφαρμογή

Απενεργοποιήστε το Airdrop και το Bluetooth

Τόσο το Airdrop όσο και το Bluetooth πρόκειται να πέσουν σκληρά στον επεξεργαστή εάν είναι πάντα ενεργοποιημένοι. Η διαδικασία απενεργοποίησης και των δύο αυτών λειτουργιών είναι πολύ απλή.

 • Σύρετε προς τα κάτω στο iPhone X σας από πάνω και αγγίξτε το για να το απενεργοποιήσετε. Όταν είναι ενεργοποιημένα, θα επισημανθούν με μπλε χρώμα, αλλά όταν απενεργοποιηθούν, θα είναι γκριζαρισμένα.

Αναγκαστική επανεκκίνηση

Εάν παρατηρήσετε ότι το iPhone X σας έχει υπερθερμανθεί και εξαντλείται επίσης από χυμούς μπαταρίας, τότε η αναγκαστική επανεκκίνηση μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε για επανεκκίνηση δύναμης:

Πατήστε και αφήστε το κουμπί αύξησης έντασης και, στη συνέχεια, πατήστε και αφήστε το κουμπί μείωσης έντασης. Τέλος, πατήστε το πλευρικό κουμπί αλλά κρατήστε το μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη σε μαύρο. Κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί και περιμένετε έως ότου ενεργοποιηθεί ξανά η συσκευή και αναβοσβήνει το λογότυπο της Apple.

Επαναφορά ρυθμίσεων

Πολλά σφάλματα, προβλήματα και δυσλειτουργίες διορθώνονται κατά την επαναφορά του smartphone σας. Τα προβλήματα υπερθέρμανσης του iPhone X μπορούν επίσης να επιλυθούν με αυτήν τη διαδικασία. Ωστόσο, αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία σας λύση εάν καμία από τις διορθώσεις που αναφέρονται παραπάνω δεν λειτουργεί για εσάς. Εδώ πρέπει να κάνετε:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Γενικά
 • Τώρα σε αυτήν την οθόνη πατήστε στο Επαναφορά
 • Πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Εάν έχετε ορίσει κωδικό πρόσβασης, θα σας ζητηθεί πριν το iPhone X σας ξεκινήσει τη διαδικασία. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. θα χρειαστούν αρκετά λεπτά.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε για τυχόν ενημερώσεις λογισμικού εάν υπάρχουν. Εάν το iOS σας δεν είναι ενημερωμένο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα. Κάθε νέα ενημέρωση φέρνει διορθώσεις σφαλμάτων, βελτιώσεις ασφαλείας και νέες δυνατότητες.

Όλες οι παραπάνω επιδιορθώσεις θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε τα προβλήματα υπερθέρμανσης στο iPhone X σας. Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την Apple ή να επισκεφτείτε ένα από τα κοντινά καταστήματά τους.

Δείτε επίσης: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων Wi-Fi iPhone X

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found