Πώς να διορθώσετε το πίσω ηχείο Samsung Galaxy S5

Εάν το πίσω ηχείο του Samsung Galaxy S5 σταματήσει να λειτουργεί, τότε μπορεί να υπάρχουν δύο λόγοι, είτε το ζήτημα του λογισμικού είτε οποιοδήποτε πρόβλημα υλικού. Τα προβλήματα λογισμικού μπορούν να επιλυθούν από εμάς, αλλά σε περίπτωση προβλημάτων που σχετίζονται με το υλικό, πρέπει να πάτε στον τεχνικό για να διορθώσετε το πίσω ηχείο Samsung Galaxy S5. Μερικές φορές το πίσω ηχείο σταματά να λειτουργεί λόγω μιας εφαρμογής που εγκαταστάθηκε πρόσφατα. Για να είστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε εφαρμογή δεν προκαλεί το πρόβλημα ή δεν είναι πρόβλημα που σχετίζεται με το λογισμικό, πρέπει να εισάγετε το τηλέφωνο σε ασφαλή λειτουργία. Μπορείτε να το κάνετε με τον ακόλουθο τρόπο:

Δείτε επίσης- Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα ήχου Samsung Galaxy

> Πρώτα απενεργοποιήστε το Samsung Galaxy S5.

> Τώρα πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο λειτουργίας για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου εμφανιστεί το "Samsung Galaxy S5" στην οθόνη.

> Μόλις δείτε ότι απελευθερώστε το πλήκτρο λειτουργίας και πατήστε το πλήκτρο μείωσης έντασης. Κρατήστε το μέχρι το τηλέφωνο να ολοκληρώσει τη διαδικασία επανεκκίνησης.

> Θα παρατηρήσετε τότε ασφαλή λειτουργία στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης του τηλεφώνου. Αφήστε το πλήκτρο μείωσης της έντασης καθώς βλέπετε την ασφαλή λειτουργία.

Εάν αυτό συμβεί ομαλά, ελέγξτε το πίσω ηχείο Samsung Galaxy S5 σε ασφαλή λειτουργία και δείτε εάν υπάρχουν προβλήματα.

Επίσης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να γνωρίζετε ότι το λειτουργικό σύστημα λειτουργεί τέλεια και ότι υπάρχουν καθαρά σύνολα εφαρμογών στο τηλέφωνό σας. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο.

> Πρώτα τραβήξτε προς τα κάτω τη γραμμή ειδοποιήσεων στο τηλέφωνό σας και επιλέξτε τις ρυθμίσεις.

> Πατήστε Πίσω και, στη συνέχεια, επαναφέρετε κάτω από τον Χρήστη και Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας.

> Στη συνέχεια πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων.

> Πατήστε την επιλογή Επαναφορά συσκευής.

> Πατήστε το «Διαγραφή όλων των δεδομένων» και περιμένετε να διαγραφούν τα δεδομένα.

> Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το τηλέφωνο.

Υπάρχει και άλλος τρόπος για να εκτελέσετε αυτήν την εργοστασιακή επαναφορά, η οποία γίνεται χρησιμοποιώντας τον διακόπτη υλικού.

> Απενεργοποιήστε πρώτα τη συσκευή.

> Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας, το κουμπί αρχικής οθόνης και το κουμπί αύξησης της έντασης έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο Android στην οθόνη.

> Επιλέξτε Wipe data / Reset factory χρησιμοποιώντας το κουμπί μείωσης έντασης.

> Επιλέξτε ξανά ναι για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα χρησιμοποιώντας το πλήκτρο μείωσης έντασης.

> Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το κουμπί λειτουργίας για να επιλέξετε τώρα το σύστημα επανεκκίνησης.

Εάν το ζήτημα του πίσω ηχείου στο Galaxy S5 εξακολουθεί να υπάρχει, τότε πρόκειται για πρόβλημα υλικού και αυτό μπορεί να διορθωθεί μόνο από τεχνικό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found