Κοινά ζητήματα OnePlus 3 και οι επιδιορθώσεις τους

Αν και μια αρκετά νέα εταιρεία στην αγορά κινητής τηλεφωνίας η OnePlus κατάφερε να κερδίσει ένα καλό ποσοστό χρηστών όταν τα πράγματα είναι αρκετά ανταγωνιστικά, ειδικά όταν υπάρχουν μερικοί ισχυροί ανταγωνιστές που κυριαρχούν στην αγορά smartphone. Το εμβληματικό τους OnePlus 3 υπάρχει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο και ενώ έρχεται ως ένα προϋπολογισμένο ακουστικό, έχει μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Όπως και άλλα smartphone, οι χρήστες του OnePlus 3 αντιμετώπισαν πρόσφατα κάποια προβλήματα. Ωστόσο, μπορούν εύκολα να εργαστούν. Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα με κοινά ζητήματα OnePlus 3 και τις επιδιορθώσεις τους.

Δείτε επίσης: Κοινά ζητήματα OnePlus 5 και τις επιδιορθώσεις τους

Κοινά ζητήματα OnePlus 3 και οι επιδιορθώσεις τους

Ζητήματα υπερθέρμανσης

Υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους το OnePlus 3 μπορεί να έχει προβλήματα θέρμανσης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε για αυτό:

Λύση 1

Συνήθως, όταν διατηρούμε τα τηλέφωνά μας στην τσάντα μας, με την οθόνη στραμμένη προς τα κάτω ή στις τσέπες μας και αν ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων αγγίξει, τότε η συσκευή σας προσπαθεί να σαρώσει και να ξεκλειδώσει. Όταν αυτό συμβαίνει συνεχώς, η συσκευή υπερθερμαίνεται. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, το OnePlus είχε ήδη μια λύση που είναι η «λειτουργία τσέπης». Αλλά όταν κυκλοφόρησε το Android 7.0 Nougat, απενεργοποίησε αυτόματα αυτήν τη λειτουργία, προκαλώντας ξανά το πρόβλημα. Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα για να διορθώσετε το πρόβλημα υπερθέρμανσης του OnePlus 3 στη συσκευή σας.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Για προχωρημένους> Λειτουργία τσέπης και ενεργοποιήστε την για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, τότε μπορεί να υπάρχει μια αδίστακτη εφαρμογή που προκαλεί την υπερθέρμανση ή άλλα ζητήματα. Ακολουθούν άλλες λύσεις για την επίλυση ζητημάτων θέρμανσης OnePlus 3:

Εάν το τηλέφωνό σας υπερθερμαίνεται κατά τη φόρτιση, τότε ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με το φορτιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν πρωτότυπο φορτιστή OnePlus 3.

Λύση 2

Οι υπερβολικές εφαρμογές και αρχεία που εκτελούνται στο παρασκήνιο μπορούν να κάνουν το smartphone σας να υπερθερμανθεί. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε εκτελέσει πάρα πολλές εφαρμογές στο παρασκήνιο.

Λύση 3

Εάν υπάρχουν εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται στην Αρχική οθόνη σας, απεγκαταστήστε τις απλώς καταλαμβάνουν τον αποθηκευτικό χώρο σας και όταν δεν ενημερώνονται προκαλούν προβλήματα, ιδιαίτερα υπερθέρμανση.

Λύση 4

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε είναι ενημερωμένες.

 • Μεταβείτε στο Google Play Store> Εικονίδιο μενού (τρεις μικρές γραμμές προς την επάνω αριστερή πλευρά της οθόνης)> Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου> Ενημέρωση όλων - ή έχετε την επιλογή να τα ενημερώσετε ανάλογα με την εφαρμογή ακριβώς κάτω από αυτό.

Λύση 5

Κινητές θήκες μπορεί να παγιδεύσουν τη ζέστη. Η απομάκρυνσή του θα το αφήσει να εξαερίζεται και το τηλέφωνό σας θα μπορεί να πέσει στην κανονική θερμοκρασία. Επίσης, προσπαθήστε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας με τη θήκη απενεργοποιημένη. Μπορείτε να την επαναφέρετε όταν τελειώσετε τη φόρτιση.

Δεν είναι δυνατή η λήψη ειδοποιήσεων

Ορισμένοι χρήστες παραπονέθηκαν επίσης ότι δεν έλαβαν ειδοποιήσεις. Ακολουθούν μερικές λύσεις:

Λύση 1

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προσθέσει τις εφαρμογές στη λίστα "Μην ενοχλείτε".

Λύση 2

Εάν η μνήμη σας είναι πλήρης, οι ειδοποιήσεις σας δεν θα λειτουργούν επίσης. Δοκιμάστε και αδειάστε λίγο χώρο στο smartphone σας.

Λύση 3

Ενδέχεται να έχετε απενεργοποιήσει την εφαρμογή από την αποστολή ειδοποιήσεων. Βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές από τις οποίες δεν λαμβάνετε ειδοποιήσεις βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα ή όχι.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία> Βελτιστοποίηση μπαταρίας - πατήστε στο εικονίδιο κάθετων κουκκίδων στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. Από τη λίστα των εφαρμογών που έχετε, μπορείτε να επιλέξετε αυτές από τις οποίες θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Ελέγξτε εάν το ρυθμιστικό ενάντια στην εφαρμογή από την οποία δεν λαμβάνετε ειδοποιήσεις έχει ενεργοποιηθεί.

Δεδομένα κινητού δεν λειτουργούν

Ορισμένοι χρήστες του OnePlus 3 παραπονέθηκαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα συνδεσιμότητας με τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Ακολουθούν ορισμένες πιθανές λύσεις εάν διαπιστώσετε ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας OnePlus 3 δεν λειτουργούν.

Λύση 1

Συνήθως, το πρόβλημα θα οφείλεται στον φορέα. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πότε αναμένεται να επιλυθεί. Αλλά αν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας λέει ότι όλα είναι καλά, τότε μπορείτε να μεταβείτε σε κάποιες άλλες λύσεις.

Λύση 2

Η επανεκκίνηση του OnePlus3 διορθώνει πολλά μικρά προβλήματα. Πρώτα απενεργοποιήστε τα δεδομένα του κινητού σας και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας. Όταν η συσκευή σας είναι ενεργοποιημένη, ενεργοποιήστε ξανά τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί.

Λύση 3

Ενεργοποιήστε το Mobile Data OFF και ενεργοποιήστε το ξανά.

Λύση 4

Μια άλλη επιλογή που πρέπει να δοκιμάσετε όταν βρείτε ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας OnePlus 3 δεν λειτουργούν είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου. Αυτό απενεργοποιεί όλους τους τύπους συνδέσεων. Μπορείτε να περιμένετε για 2 ή 3 λεπτά και στη συνέχεια να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης. Πολλοί χρήστες βρήκαν ότι αυτή η ενημέρωση λειτούργησε για αυτούς.

Λύση 5

Ορισμένοι χρήστες διαπίστωσαν επίσης ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας τους δεν λειτουργούσαν με ορισμένες εφαρμογές, αλλά οι ίδιες εφαρμογές λειτούργησαν καλά όταν χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi. Εδώ πρέπει να κάνετε σε τέτοιες καταστάσεις:

Πρέπει να ελέγξετε / αλλάξετε τις ρυθμίσεις APN για να λύσετε αυτό το πρόβλημα

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Περισσότερα δίκτυα> Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας> Ονόματα σημείων πρόσβασης> Πατήστε APN για το δίκτυο> Πρωτόκολλο APN - αλλάξτε το σε IPv4 / IPv6 ή IPv4.

Προβλήματα Bluetooth

Ακολουθούν μερικές γρήγορες επιδιορθώσεις που θα βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων Bluetooth του OnePlus 3.

Λύση 1

Αποσυνδέστε τη συσκευή που προσπαθείτε να συνδέσετε και δημιουργήστε μια νέα σύνδεση.

Λύση 2

Ξεκινήστε με την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης της εφαρμογής Bluetooth στο smartphone σας:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Διαχειριστής εφαρμογών> Εντοπίστε την εφαρμογή Bluetooth στη λίστα και πατήστε για να την ανοίξετε. Σε αυτήν την οθόνη, πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης. Μόλις διαγράψετε την προσωρινή μνήμη, κάντε επανεκκίνηση του τηλεφώνου και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια σύνδεση.

Λύση 3

Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας δεν επιτρέπει τη λειτουργία Bluetooth. Εάν έχετε ενεργοποιήσει αυτήν τη λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει πριν να χρησιμοποιήσετε το Bluetooth.

Λύση 4

Υπάρχει ένα ορισμένο όριο στον αριθμό των συσκευών που μπορείτε να συνδέσετε. Εάν έχετε πάρα πολλά προφίλ, τότε μια νέα σύνδεση ενδέχεται να μην λειτουργεί. Διαγράψτε τα παλαιότερα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον και προσπαθήστε να κάνετε μια νέα σύνδεση.

Ζητήματα Wi-Fi

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες smartphone είναι η συνδεσιμότητα στο Wi-Fi τους. Ας μάθουμε τι θα διορθώσει τα προβλήματα Wi-Fi του OnePlus 3.

Λύση 1

Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του μόντεμ ή του δρομολογητή σας και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το. Εν τω μεταξύ, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi στο κινητό σας και μετά να το επανεκκινήσετε. Μετά την επανεκκίνηση και των δύο συσκευών, συνδέστε το Wi-Fi και ελέγξτε.

Λύση 2

Η ώρα και η ημερομηνία στο τηλέφωνό σας θα πρέπει να είναι σωστά αλλιώς θα μπορούσε να επηρεάσει την καλή λειτουργία του τηλεφώνου.

Λύση 3

Αντί να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο DHCP χρησιμοποιήστε στατικό IP στη διαμόρφωση.

Λύση 4

Υπάρχουν διαφορετικές λειτουργίες δικτύου που αναφέρονται κάτω από τις ασύρματες ρυθμίσεις του δρομολογητή σας, όπως Wireless-B / G, Wireless-N only, Mixed, Wireless-G only, Wireless-B only etc. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε το δίκτυο για να ελέγξετε ποιο λειτουργεί. . Συνήθως, οι δρομολογητές δικτύου είναι αναμεμειγμένοι από προεπιλογή, αλλά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε και να αλλάξετε το δίκτυο για να δείτε εάν τα πράγματα λειτουργούν για εσάς.

Λύση 5

Ξεχάστε το δίκτυο και προσθέστε ξανά τις λεπτομέρειες.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Συνδέσεις> Wi-Fi> Αναζητήστε τη σύνδεση και πατήστε παρατεταμένα μέχρι να λάβετε την επιλογή Ξεχάστε. Επιβεβαιώστε την επιλογή σας. Τώρα προσθέστε το δίκτυο Wi-Fi από το μηδέν.

Λύση 6

Ελέγξτε ότι η διεύθυνση MAC στο OnePlus 3 σας και δείτε αν ο δρομολογητής το αναγνωρίζει.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Σύστημα> Σχετικά με τη συσκευή> Κατάσταση> Αριθμός MAC

Λύση 7

Οι ειδοποιήσεις διαγράφονται αυτόματα

Εάν διαπιστώσετε ότι οι ειδοποιήσεις για το OnePlus 3 εκκαθαρίζονται αυτόματα από τη γραμμή κατάστασης, τότε μπορείτε να κάνετε. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πρόβλημα που συνδέεται με τη διαχείριση της μπαταρίας.

Εάν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία> Ιβονισμός / Επιθετική δόση - απενεργοποιήστε τη λειτουργία. Μόλις γίνει αυτό, οι ειδοποιήσεις σας θα συνεχίσουν να είναι ορατές.

Αποστράγγιση μπαταρίας

Εάν αντιμετωπίζετε ξαφνικό πρόβλημα εξάντλησης μπαταρίας στο OnePlus 3, τότε ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

Λύση 1

Η πρώτη λύση αποστράγγισης μπαταρίας OnePlus 3 είναι να ελέγξετε την μπαταρία σας και να δείτε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τους περισσότερους χυμούς στο smartphone σας.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία - ελέγξτε τη λίστα εφαρμογών.

Συνήθως, είναι το Σύστημα Android και το λειτουργικό σύστημα Android που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας εφαρμογών. Αυτό είναι εντάξει, αλλά αν υπάρχουν άλλες εφαρμογές που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, τότε είναι πρόβλημα. Πρέπει να απεγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές. Για πολλούς, αυτές οι εφαρμογές μπορεί να είναι χρήσιμες και μπορεί να τις χρειάζονται. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που προσφέρουν παρόμοιες λειτουργίες, σίγουρα θα βρείτε μια εφαρμογή αντικατάστασης.

Εάν θέλετε το σύστημα Android και το λειτουργικό σύστημα Android να μειώσουν την κατανάλωση μπαταρίας τους, τότε μπορείτε να κάνετε. Το Σύστημα Android και το λειτουργικό σύστημα Android δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε διακομιστές Google. Όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η CPU είναι πάντα ενεργοποιημένη, πράγμα που σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας δεν είναι ποτέ αδρανές. Όταν μιλάμε για δεδομένα είναι τα μηνύματα, οι εικόνες, οι κωδικοί πρόσβασης Wi-Fi, οι ρυθμίσεις εφαρμογών κ.λπ. Εάν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μου, τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής της μπαταρίας σας.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά> Αυτόματη επαναφορά> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μου - απενεργοποιήστε τα.

Μπορείτε να προγραμματίσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας μία φορά την ημέρα, αλλά δεν το έχετε καθ 'όλη τη διάρκεια.

Λύση 2

Διατηρήστε τη φωτεινότητα του τηλεφώνου σας υπό έλεγχο. Η χειροκίνητη εναλλαγή όταν χρειάζεται θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση μερικών ποσοστών μπαταρίας.

Λύση 3

Κρατήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας εκτός λειτουργίας όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.

Λύση 4

Κλείστε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο που καταναλώνουν τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην ενέργεια του τηλεφώνου.

Δεν λαμβάνετε φωνητικά μηνύματα

Στη συνέχεια, στη λίστα των κοινών ζητημάτων OnePlus 3 και των επιδιορθώσεών τους είναι ότι ορισμένοι χρήστες του OnePlus 3 δεν μπόρεσαν να λάβουν φωνητικά μηνύματα στο τηλέφωνό τους. Εκείνοι που χρησιμοποιούν το T-Mobile είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Εδώ μπορείτε να κάνετε:

Λύση

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ρυθμίσεις κλήσεων> Κάρτα Sim> Ρυθμίσεις τηλεφωνητή> Visual Voicemail - απενεργοποιήστε τη λειτουργία. Τώρα θα λάβετε τα φωνητικά σας μηνύματα.

Ζητήματα επιδόσεων

Με το χρόνο και τη χρήση, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα απόδοσης με οποιοδήποτε smartphone. Μερικά από τα κύρια προβλήματα απόδοσης που παρατηρούνται συνήθως είναι τραύλισμα, καθυστέρηση, τυχαίες επανεκκινήσεις, κολλημένη οθόνη κ.λπ. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την απόδοση του OnePlus 3.

Λύση 1

Ξεκινήστε με την εκκαθάριση του διαμερίσματος προσωρινής μνήμης του κινητού σας τηλεφώνου.

 • Απενεργοποιήστε το κινητό σας OnePlus 3
 • Πατήστε και κρατήστε πατημένα τα κουμπιά μείωσης έντασης και λειτουργίας μέχρι να δείτε το μενού ανάκτησης
 • Επιλέξτε τη γλώσσα
 • Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά αύξησης και μείωσης έντασης, μεταβείτε στην επιλογή Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης / δεδομένων και χρησιμοποιήστε το κουμπί λειτουργίας για να κάνετε μια επιλογή.
 • Θα βρείτε δύο επιλογές - μία θα διαγράψει την προσωρινή μνήμη του smartphone σας και η δεύτερη θα διαγράψει όλα τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας. Επιλέξτε προσεκτικά Wipe Cache. Ελέγξτε ξανά αν έχετε επιλέξει τη σωστή επιλογή.
 • Μόλις τελειώσετε, επιλέξτε Επανεκκίνηση

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του τηλεφώνου σας το κάνει φρέσκο ​​αμέσως. Θα δείτε πόσο φρέσκο ​​και γρήγορο λειτουργεί το τηλέφωνό σας μετά την εκκαθάριση του διαμερίσματος προσωρινής μνήμης.

Λύση 2

Θα πρέπει επίσης να εκκαθαρίσετε κάποια μνήμη του χώρου αποθήκευσης της συσκευής σας. Απεγκαταστήστε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Μεταφέρετε τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας σε μια υπηρεσία UB ή Cloud και εκκαθαρίστε τη συλλογή σας. Το τηλέφωνό σας δεν θα αντιμετωπίσει καθυστερήσεις εάν εκκαθαριστεί η μνήμη σας.

Δείτε επίσης: Κορυφαία πέντε κοινά προβλήματα με το OnePlus One

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found