Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν λειτουργεί στο Galaxy S9 - Πώς μπορεί να διορθωθεί

Το Samsung Galaxy S9 και το Galaxy S9 + είναι εκπληκτικά τηλέφωνα που είναι άριστα όσον αφορά τις προδιαγραφές, την αξία για τα χρήματα και την εμπειρία χρήστη που προσφέρει. Ακόμα και οι καλύτεροι μπορεί μερικές φορές να χαλάσουν και πολλοί χρήστες σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει ότι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν λειτουργεί στο Galaxy S9 και εδώ μπορείτε να το διορθώσετε ακολουθώντας τις παρακάτω μεθόδους.

Δείτε επίσης: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων Wi-Fi Samsung Galaxy S9

Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν λειτουργεί στο Galaxy S9 - Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Μέθοδος 1: Αλλάξτε τον ασφαλή χρόνο κλειδώματος στις Ρυθμίσεις

Τα περισσότερα τηλέφωνα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υλικού καθώς οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν και προσπαθούν να ανταλλάξουν τα τηλέφωνά τους αμέσως. Με βάση ένα σχόλιο χρήστη που δημοσιεύτηκε στο φόρουμ υποστήριξης της Samsung, φαίνεται ότι θα μπορούσατε ενδεχομένως να το λύσετε τροποποιώντας τον ασφαλή χρόνο κλειδώματος στο μενού ρυθμίσεων.

 1. Πατήστε για να ανοίξετε το μενού Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Galaxy S9
 2. Κάντε κύλιση για να βρείτε την οθόνη κλειδώματος και την ασφάλεια
 3. Ανοίξτε το και βρείτε τη σελίδα ρυθμίσεων ασφαλούς κλειδώματος
 4. Πατήστε για να ανοίξετε τον ασφαλή χρόνο κλειδώματος
 5. Μόλις φτάσετε σε αυτό το στάδιο, επιλέξτε Άμεσα με το πλήκτρο τροφοδοσίας ή το χρονικό όριο οθόνης

Όταν χρησιμοποιείτε το κουμπί λειτουργίας για να απενεργοποιήσετε την οθόνη σας, συχνά υποθέτετε ότι το τηλέφωνο είναι αμέσως κλειδωμένο. Ωστόσο, υπάρχει ένα καθυστερημένο διάστημα πριν κλειδωθεί. Θα μπορούσε να ρυθμιστεί σε λίγα δευτερόλεπτα, ένα λεπτό ή περισσότερο με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις. Εάν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για άμεση ενεργοποίηση της οθόνης, δεν θα λειτουργήσει έως ότου είναι πραγματικά κλειδωμένο.

Ακολουθώντας τις μεθόδους που αναφέρονται εδώ, μπορείτε να αλλάξετε τον ασφαλή χρόνο κλειδώματος έτσι ώστε το τηλέφωνό σας να ανταποκρίνεται στο άγγιγμά σας κάθε φορά.

Μέθοδος 2: Προσδιορίστε εάν λειτουργεί το Hardware Fingerprint Hardware

Προτού μπείτε στη φρενίτιδα για να προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε το τηλέφωνό σας ή να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις, είναι πολύ σημαντικό να επιβεβαιώσετε εάν η πτυχή του υλικού της συσκευής λειτουργεί. Εάν ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει υποστεί ζημιά κατά τη μετάβαση, έχει τυχόν προεπιλεγμένα προβλήματα λόγω του ελέγχου ποιότητας που λείπει για εύρεση, σίγουρα πρέπει να αντικατασταθεί.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό αποτύπωμα για να ξεκλειδώσετε εφαρμογές, με το Samsung Pay ή με μια εφαρμογή όπως το LastPass που απαιτεί επαλήθευση δακτυλικών αποτυπωμάτων για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό. Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με το υλικό, θα λειτουργήσει άψογα. Μπορείτε για άλλη μια φορά να προσπαθήσετε να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας το. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, το πρόβλημα έγκειται στο τμήμα λογισμικού και μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις ή να περιμένετε έως ότου η Samsung κυκλοφορήσει μια ενημέρωση στο εγγύς μέλλον.

Μέθοδος 3: Επαναφέρετε το κουμπί δακτυλικών αποτυπωμάτων στο Galaxy S9

Η μέθοδος ισχύει τόσο για τα smartphone Samsung Galaxy S9 όσο και για το S9 Plus. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, γι 'αυτό έχουμε χωρίσει ολόκληρη τη μέθοδο σε μικρά βήματα που μπορείτε εύκολα να καταλάβετε. Αντί να προσπαθείτε να τα καταλάβετε ταυτόχρονα, κάντε ένα βήμα τη φορά ακολουθώντας τις οδηγίες και τελικά θα είστε στο δρόμο για να κάνετε το κουμπί σας να λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

 1. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις στο smartphone Samsung Galaxy S9
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την επιλογή. Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια
 3. Πιθανότατα αποθηκεύσατε έως και πέντε δακτυλικά αποτυπώματα σε αυτό, ώστε να μπορείτε να ξεκλειδώσετε εύκολα τη συσκευή σας
 4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαγράψει όλα αυτά χωρίς να αφήσετε ίχνος
 5. Μόλις διαγραφεί, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας για λίγα δευτερόλεπτα και επιλέξτε την επιλογή επανεκκίνησης

Δημιουργία νέων δακτυλικών αποτυπωμάτων

 1. Εάν τα δακτυλικά αποτυπώματα που είναι ήδη αποθηκευμένα στη συσκευή σας είναι κατεστραμμένα ή τα αρχεία δεν είναι προσβάσιμα, ο αισθητήρας ενδέχεται να μην ανιχνεύσει όταν το πατήσετε
 2. Δημιουργήστε ένα νέο σύνολο δακτυλικών αποτυπωμάτων
 3. Ξεκινήστε ανοίγοντας Ρυθμίσεις, Κλείδωμα οθόνης και Ασφάλεια και Ρύθμιση δακτυλικών αποτυπωμάτων
 4. Μπορείτε επίσης να καλέσετε * # 0 * # στο πρόγραμμα κλήσης smartphone για πρόσβαση στο μενού υπηρεσιών
 5. Επιλέξτε Αισθητήρες και στη συνέχεια Δακτυλικό αποτύπωμα
 6. Πατήστε Normal και επανεκκινήστε τη συσκευή σας για άλλη μια φορά για να διορθώσετε το πρόβλημα

Μέθοδος 4: Απενεργοποίηση ενεργών χειρονομιών δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ενώ οι κινήσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων ενδέχεται να μην επηρεάζουν άμεσα τον αισθητήρα και την απόκρισή του, ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα στο τηλέφωνό σας Galaxy S9 Plus. Η διαθέσιμη επιλογή είναι να την απενεργοποιήσετε εντελώς και να δείτε αν το τηλέφωνό σας ανταποκρίνεται στο άγγιγμα όπως θα έπρεπε.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο smartphone σας
 2. Κάντε κύλιση για να βρείτε την επιλογή Advanced Features
 3. Συνεχίστε την κύλιση για να βρείτε τη σελίδα Χειρονομίες αισθητήρα δακτύλου και απενεργοποιήστε τη λειτουργία
 4. Αφού την απενεργοποιήσετε με επιτυχία, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας
 5. Περιμένετε να εκκινήσει το τηλέφωνο, δώστε λίγο χρόνο και ελέγξτε αν το ζήτημα επιλύθηκε τελικά

Μέθοδος 5: Ρύθμιση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων με μη αυτόματο τρόπο

Η Samsung έχει μερικές συμβουλές για τους αρχάριους να γνωρίσουν πώς να χρησιμοποιούν το υλικό τους και να βρουν τρόπους για προβλήματα όταν προκύψουν. Εάν ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν λειτουργεί στο Galaxy S9, μπορείτε να επιστρέψετε στη μη αυτόματη διαδικασία και σε μια από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους. Αν και δεν είναι μεγάλη αλλαγή, έκανε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων να λειτουργεί τελικά για πολλούς χρήστες Galaxy, γι 'αυτό θα πρέπει να το δοκιμάσετε επίσης.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής ρύθμισης του τηλεφώνου σας, η Samsung πρότεινε να μην συνεχίσετε να πατάτε τον αισθητήρα για να καταγράφει την εκτύπωση σας. Αντίθετα, πρέπει να σύρετε το δάχτυλό σας κατά μήκος του κουμπιού στο πίσω μέρος και το εντοπίζει χωρίς καμία δυσκολία. Από γενική άποψη, δεν έχει νόημα, αλλά τεχνικά λειτουργεί. Γι 'αυτό η εταιρεία το πρότεινε αρχικά. Πρέπει να δοκιμάσετε την εναλλακτική τώρα.

 1. Ανοίξτε την επιλογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια
 2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαγράψει όλα τα δακτυλικά αποτυπώματα που έχετε αποθηκεύσει στο smartphone
 3. Η Samsung θα σας ζητήσει να σύρετε το δάχτυλό σας και να μην την αγγίξετε
 4. Μην ακολουθείτε τις συμβουλές τους και κρατήστε το δάχτυλό σας σταθερά στο κουμπί του αισθητήρα μέχρι να τραβήξει τις εκτυπώσεις σας
 5. Συνεχίστε να το επαναλαμβάνετε μέχρι να αποθηκεύσετε όλα τα δακτυλικά σας αποτυπώματα
 6. Φροντίστε να περιστρέψετε το δάχτυλό σας προς όλες τις κατευθύνσεις, έτσι ώστε οι γωνίες να είναι σωστά καταχωρημένες στο τηλέφωνο

Ολοκληρώστε τη διαδικασία και επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Ελέγξτε εάν ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων σας λειτουργεί χωρίς προβλήματα και αν συμβαίνει αυτό, τα προβλήματά σας θα επιλυθούν ακόμη και πριν η Samsung μπορέσει να κυκλοφορήσει ενημερώσεις λογισμικού. Εκτός αυτού, δεν θα διορθωθεί η συσκευή όλων, διότι σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα έγκειται στη συσκευή, τον τρόπο ρύθμισής της και τον τρόπο με τον οποίο ένας χρήστης κινεί το δάχτυλό του πάνω από τον αισθητήρα.

Μέθοδος 6: Απαλλαγείτε από φυσικά προβλήματα

Πολλοί χρήστες προσπαθούν να κατηγορήσουν αμέσως τον κατασκευαστή, το υλικό ή το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου. Μια τεράστια συζήτηση για το φόρουμ της Samsung στο Reddit επιβεβαίωσε ότι η νεότερη έκδοση του τηλεφώνου τους είναι απίστευτη. Οι χρήστες προτείνουν ότι σε σύγκριση με τα προηγούμενα τηλέφωνα όπως το Galaxy S8 ή ακόμα και το παλαιότερο Galaxy S6, το νέο Galaxy S9 και το S9 Plus είναι πολύ καλύτερα όσον αφορά την αναγνώριση ενός δακτύλου σε μια στιγμή. Δεν χρειάζονται ποτέ περισσότερες από δύο προσπάθειες, ακόμη και αν το κάνετε λάθος την πρώτη φορά.

Τα φυσικά ζητήματα είναι πολύ κοινά όταν οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους. Συχνά προσπαθούν να ξεκλειδώσουν με βρεγμένο δάχτυλο, με αντικείμενα τροφίμων ή λάδι λερωμένα στα δάχτυλά τους που οδηγούν σε τέτοια προβλήματα. Κάνετε τη συνήθεια να καθαρίζετε τον αντίχειρά σας, το δείκτη ή οποιοδήποτε δάχτυλο έχετε εγγραφεί ως το πρώτο, για να ξεκλειδώσετε με ασφάλεια το smartphone σας.

Ο αισθητήρας που χρησιμοποιείται στο τηλέφωνο είναι ο γρηγορότερος και ο πιο ακριβής από όλους, προτείνει κριτικές και χρήστες σε φόρουμ Reddit. Μια βαθιά πτώση αποκάλυψε ακόμη και την ποιότητα κατασκευής του προϊόντος και η Samsung συνεχίζει να το βελτιώνει ακόμη περισσότερο με ενημερώσεις λογισμικού, αλλά εάν το πρόβλημα έγκειται στον φυσικό σας εαυτό, δεν υπάρχει τρόπος να επιδιορθωθεί, εκτός εάν λάβετε τις απαραίτητες ενέργειες.

Μέθοδος 7: Εκκαθαρίστε σκληρά την προσωρινή μνήμη στο Galaxy S9 σας

Όταν ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν λειτουργεί στο Galaxy S9 και πρέπει να ξέρετε πώς να το διορθώσετε, προσπαθήστε σκληρά να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο smartphone σας.

 1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας, την ένταση και το κουμπί Bixby για επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας
 2. Σκουπίστε τη μνήμη Cache, ώστε να διαγραφούν όλα τα αποθηκευμένα μέχρι τώρα
 3. Λειτουργεί πολύ καλύτερα ειδικά όταν η Samsung κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ενημέρωση λογισμικού και το τηλέφωνό σας αντιμετωπίζει προβλήματα ανίχνευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων
 4. Ρυθμίστε ξανά το δακτυλικό αποτύπωμα και δοκιμάστε να το ξεκλειδώσετε
 5. Μπορείτε επίσης να περιμένετε μια ή δύο μέρες για να αφήσετε το τηλέφωνο να προσαρμοστεί στο σχέδιό σας
 6. Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε το κέντρο εξυπηρέτησης Samsung Galaxy για να το επιδιορθώσετε ή να το αντικαταστήσετε όπως απαιτείται

Μια γρήγορη συμβουλή που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι κάτοχοι της Samsung είναι ότι, κατά την εγγραφή των νέων δακτυλικών αποτυπωμάτων σας, μην σύρετε και βεβαιωθείτε ότι έχετε αγγίξει διαφορετικές περιοχές των δακτύλων σας. Όσο περισσότερο πατάτε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες του τηλεφώνου να εντοπίσει γρήγορα το δάχτυλό σας όταν προσπαθείτε να το ξεκλειδώσετε.

Το Samsung Galaxy Note 9 που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι ένα ακόμη εκπληκτικό smartphone μαζί με τα S9 και S9 +. Είναι άψογο όσον αφορά το υλικό, το σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής. Ένα νέο λειτουργικό σύστημα Android ξεκινά σύντομα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές για να λειτουργήσει για να επιβεβαιώσετε ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα υλικού. Υπάρχουν πολλές καταγγελίες στο διαδίκτυο που δηλώνουν ότι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν λειτουργεί στο Galaxy S9, αλλά μπορείτε εύκολα να μάθετε πώς να το διορθώσετε ακολουθώντας μία ή όλες τις μεθόδους που αναφέρονται εδώ μέχρι να λειτουργήσει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found