Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Google Chrome

Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης είναι ένα υπέροχο χαρακτηριστικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όταν θέλουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς να αφήσουμε κανένα ίχνος των δραστηριοτήτων μας. Εάν πρέπει να βρείτε κάποιες πληροφορίες και δεν θέλετε να αποθηκεύσετε αναζητήσεις στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησης - η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης Google Chrome μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης Google Chrome.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να επιλέξετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία λήψης στο Google Chrome

Τρόπος ενεργοποίησης της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης Google Chrome

Για να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, πρέπει να μεταβείτε στο μενού στο τέλος της γραμμής αναζήτησης του Chrome. Ανοίξτε το "Ρυθμίσεις" και επιλέξτε την ενέργεια "Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης" στο αναπτυσσόμενο μενού.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε το παράθυρο ανώνυμης περιήγησης - με τη βοήθεια των πλήκτρων πρόσβασης. Ταυτόχρονα, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl στο πληκτρολόγιό σας, Shift και N. Αυτή η ενέργεια μπορεί να εκτελεστεί σε οποιαδήποτε γλώσσα εισόδου, διάταξη πληκτρολογίου και στη λειτουργία Caps Lock.

Σε αυτήν τη λειτουργία, το Google Chrome δεν θα διατηρήσει το ιστορικό των διαδικτυακών σας δραστηριοτήτων. Όλα τα cookie θα διαγραφούν από τον υπολογιστή σας μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, οπότε θα αποσυνδεθείτε από όλους τους ιστότοπους που επισκεφτήκατε. Όλο το περιεχόμενο που κατεβάσατε από το δίκτυο και δημιουργήσατε σελιδοδείκτες θα αποθηκευτεί. Στην ενότητα λήψης του Google Chrome θα εμφανίζονται όλα τα αρχεία.

Εάν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google, το ιστορικό αναζήτησης θα αποθηκευτεί στον διακομιστή. Οι άλλοι χρήστες που χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα περιήγησης δεν θα μπορούν να το δουν γιατί η περιήγηση στα τοπικά δεδομένα δεν θα αποθηκευτεί. Ωστόσο, οι μηχανές αναζήτησης θα συγκεντρώσουν τις πληροφορίες σχετικά με τα ερωτήματά σας.

Μην μπερδεύεστε με τη δραστηριότητα ανώνυμης περιήγησης. Η διεύθυνση IP σας παραμένει αμετάβλητη. Οι φίλοι σας σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook θα δουν ότι είστε συνδεδεμένοι. Οι πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις σας ενδέχεται να μην είναι ορατές σε άλλους χρήστες του υπολογιστή, αλλά ο πάροχος, ο διαχειριστής συστήματος και οι διακομιστές ιστότοπων δεν θα παρατηρήσουν καμία διαφορά.

Πηγή εικόνας: www.deviantart.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να αλλάξετε την αρχική σελίδα του Google Chrome

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found