Τι να κάνετε εάν χύσατε νερό στον φορητό υπολογιστή σας

Εάν ρίξατε νερό στον φορητό υπολογιστή σας, υπάρχει μια γρήγορη επιδιόρθωση που μπορεί να σώσει τη συσκευή.

Από όλα τα υγρά που μπορείτε να χύσετε κατά λάθος στον φορητό υπολογιστή σας, το πιο συνηθισμένο είναι το νερό. Εάν είστε μεταξύ αυτών που συνέβη αυτό, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αφαιρέσετε νερό από μέσα και να αποφύγετε τυχόν ζημιά στη συσκευή σας.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός ο οδηγός είναι διαθέσιμος μόνο εάν ασχολείστε με νερό. Τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη ή αλκοολούχα ποτά είναι πιο επικίνδυνα και απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε τα πρώτα 4 βήματα αυτού του οδηγού. Λόγω της μεγάλης ποσότητας υπολειμμάτων που μπορούν να αφήσουν αυτά τα υγρά, συνιστάται να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη υπηρεσία πριν κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής.

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ έναν χρήσιμο οδηγό για όσους έριξαν το τηλέφωνο στο νερό.

Αφού ρίξατε υγρό στον φορητό υπολογιστή σας, πρέπει να το αποσυνδέσετε. Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα, επειδή αφορά την ασφάλεια του χρήστη.

Το δεύτερο βήμα θα ήταν να κλείσετε τον φορητό υπολογιστή και όταν είναι δυνατόν, αφαιρέστε την μπαταρία για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστη κατάσταση.

Βήμα τρίτο. Αφού κλείσετε τον φορητό υπολογιστή και αφαιρέσετε την μπαταρία, θα πρέπει να κρατήσετε την οθόνη υπό γωνία περίπου 90 μοιρών και να τοποθετήσετε τον φορητό υπολογιστή ανάποδα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο, το νερό δεν θα εισέλθει στη συσκευή, επομένως μπορείτε να προστατέψετε εξαιρετικά σημαντικά εξαρτήματα, όπως η μητρική πλακέτα.

Βήμα τέσσερα. Στο τέταρτο βήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πανί ή χαρτοπετσέτες για τον καθαρισμό της περίσσειας νερού. Μην σκουπίζετε τη συσκευή, αλλά αφήστε το πανί ή την πετσέτα να απορροφήσει το νερό. Δεν συνιστάται η χρήση ανεμιστήρα επειδή θα μπορούσατε να εισαγάγετε περισσότερη σκόνη στο εσωτερικό.

Αφού περάσατε αυτό το βήμα, σε περίπτωση που ασχολείστε με νερό, πρέπει να αφήσετε τον φορητό υπολογιστή να στεγνώσει τουλάχιστον 24 ώρες. Μερικοί άνθρωποι προτείνουν ακόμη και 48 ώρες. Φυσικά, υπάρχουν κάποιες συστάσεις κάπως περίεργες, όπως η τοποθέτηση του φορητού υπολογιστή σε ένα διαμέρισμα γεμάτο με κόκκους ρυζιού ή σιλικαζέλ, για να απαλλαγούμε από την υγρασία, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Μετά από 24 ή 48 ώρες, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον φορητό υπολογιστή (αν είναι δυνατόν χωρίς την μπαταρία) και αν όλα λειτουργούν σωστά την επόμενη περίοδο, συγχαρητήρια! Είστε από τους τυχερούς!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found