Πώς να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Sony Xperia Z5

Εάν η μπαταρία του Sony Xperia Z5 εξαντληθεί ταχύτερα από την κανονική, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σχεδόν όλοι οι κάτοχοι smartphone θα αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα αφού χρησιμοποιήσουν τη συσκευή τους για λίγο και είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στον κόσμο των smartphone. Εδώ, θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Sony Xperia Z5.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων στην οθόνη αφής στο Sony Xperia Z5

Πώς να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Sony Xperia Z5

www.androidpit.com

Δείτε τις εφαρμογές που καταναλώνουν ενέργεια

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που θεωρούνται πεινασμένες. Στη Sony Xperia Z5 μπορείτε εύκολα να ελέγξετε και να δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τη μεγαλύτερη ισχύ. Μόλις αποκτήσετε τη μεγαλύτερη εικόνα, μπορείτε να αφαιρέσετε ή να απενεργοποιήσετε τέτοιες εφαρμογές. Για να δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν μεγάλη ισχύ, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, πατήστε Διαχείριση ενέργειας και μετά πατήστε Χρήση μπαταρίας.

Απεγκαταστήστε εφαρμογές τρίτων που δεν χρειάζεστε

Πολλοί από εμάς έχουμε εγκατεστημένους τόνους εφαρμογών στο τηλέφωνο, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούμε τις μισές από αυτές. Ωστόσο, οι εφαρμογές και οι διαδικασίες τους εκτελούνται στο παρασκήνιο και αυτό θα επηρεάσει την μπαταρία. Καταργήστε όλες τις εφαρμογές τρίτων που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε πλέον.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης όταν είναι απαραίτητο

Εάν βρίσκεστε στην περιοχή χωρίς κάλυψη δικτύου, η συσκευή σας θα αναζητά δίκτυα, η οποία έχει τεράστιο αντίκτυπο στην μπαταρία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστάται να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου.

Γυρίστε το Wi-Fi, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, το Bluetooth και το GPS όταν δεν χρησιμοποιούνται

Δεν χρειάζεστε όλες αυτές τις υπηρεσίες χωρίς διακοπή, επομένως αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τις απενεργοποιήσετε. Όταν το χρειάζεστε, ενεργοποιήστε το ξανά.

Μειώστε το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης

Η μείωση του επιπέδου φωτεινότητας της οθόνης μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμη. Για να προσαρμόσετε το επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης στο Sony Xperia Z5, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, πατήστε στην οθόνη και πατήστε στο επίπεδο Φωτεινότητας. Απλώς μετακινήστε το ρυθμιστικό για να τα ρυθμίσετε όλα.

Αναβάθμιση λογισμικού

Είναι γνωστό ότι η ενημέρωση λογισμικού φέρνει νέες δυνατότητες και επιλύει τα προβλήματα που ενδέχεται να έχουν οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων με την μπαταρία. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το smartphone της Sony, βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό είναι ενημερωμένο. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, πατήστε Σχετικά και κάντε κλικ στην Ενημέρωση λογισμικού. Εάν υπάρχει μια νέα έκδοση διαθέσιμη για λήψη, απλώς ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη και θα τελειώσετε αμέσως. Σημείωση - χρησιμοποιήστε σύνδεση Wi-Fi κατά την ενημέρωση του λογισμικού, διότι όταν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, ενδέχεται να επιφέρει επιπλέον κόστος.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Τα smartphone της Sony διαθέτουν τόσες πολλές εξαιρετικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργοποιώντας έναν από τους διαθέσιμους τρόπους που η μπαταρία σας θα διαρκέσει περισσότερο. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι αυτές οι λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας θα κάνουν κάποιες αλλαγές, όπως απενεργοποίηση του Wi-Fi ή κάποιας άλλης υπηρεσίας. Υπάρχουν λειτουργία Stamina, λειτουργία Ultra Stamina και λειτουργία χαμηλής μπαταρίας, οπότε επιλέξτε αυτήν που σας ταιριάζει καλύτερα.

Πηγή εικόνας: www.digitaltrends.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων Sony Xperia 5 Wi-Fi

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found