Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στο Chrome OS

Κανείς από εμάς δεν αρέσει το έντονο φως να χτυπά τα μάτια μας ενώ χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας Chrome τη νύχτα. Οι χρήστες μπορούν τώρα να χαλαρώσουν και να έχουν τα μάτια τους άνετα επειδή τώρα έχετε μια επιλογή που φιλτράρει το μπλε φως της οθόνης και σας επιτρέπει να εργάζεστε ή να χρησιμοποιείτε το Chromebook σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η λειτουργία ονομάζεται "Night Light" και λειτουργεί στο κανάλι Dev. Οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν το Chrome OS Canary αρχικά για να ελέγξουν αυτήν τη λειτουργία. Εδώ έχουμε συζητήσει πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία νύχτας στο Chrome OS. Πριν από αυτό, ας δούμε ποια νυχτερινή λειτουργία είναι αναλυτικά.

Δείτε επίσης: Πώς να καρφιτσώσετε εφαρμογές στο ράφι στο Chrome OS

Τι είναι η λειτουργία Night Light

Με τη λειτουργία Night Light στο Chromebook, οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν το μπλε φως από την οθόνη τους. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα σε μια συγκεκριμένη απόχρωση και, στη συνέχεια, μπορεί να προγραμματιστεί χρονοδιακόπτης για να εφαρμοστεί το χρώμα. Κάποια στιγμή πριν, όταν αυτή η λειτουργία ήταν διαθέσιμη στο Canary Channel, η διεπαφή ήταν παρόμοια με αυτή του καναλιού Dev. Ωστόσο, υπάρχει μια προσθήκη στο Dev Channel - έχει προστεθεί ένα ρυθμιστικό που προσαρμόζει τη ζεστασιά της απόχρωσης.

Η λειτουργία Night Light μοιάζει κάπως με τη λειτουργία σκίασης ροής στο Kindle, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή πολλαπλών πλατφορμών που προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία χρώματος μιας οθόνης ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη θέση της συσκευής. Οι προγραμματιστές δημιούργησαν τη λειτουργία Night Light έχοντας κατά νου τις διαταραχές ύπνου που υποφέρουν από τους χρήστες μετά τη χρήση της συσκευής τους τη νύχτα.

Εδώ είναι πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία νυχτερινού φωτισμού στο Chrome OS Dev Chanel

  • Πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του Chromebook και να κάνετε κλικ στο μενού (εμφανίζοντας οριζόντιες γραμμές γνωστές και ως εικονίδιο μενού χάμπουργκερ).
  • Εδώ επιλέξτε το Σχετικά με το Chrome OS
  • Στη συνέχεια κάντε κλικ στις Λεπτομερείς πληροφορίες κατασκευής
  • Εντοπίστε το κανάλι Dev και επιλέξτε Change Channel

  • Το Dev Channel θα ενημερώσει και θα επανεκκινήσει. Μόλις τελειώσετε, θα εκτελείτε το Dev build
  • Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις οθόνης και θα βρείτε την επιλογή να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία νυχτερινού φωτισμού
  • Καθώς ενεργοποιείτε τη λειτουργία νυχτερινού φωτισμού, θα λάβετε επιλογές
  • Έχετε ένα ρυθμιστικό θερμοκρασίας χρώματος το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε από ψυχρότερο σε θερμότερο. Ακολουθεί ένα ρυθμιστικό προγράμματος που εμφανίζει χρόνο από τις 6:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. Μπορείτε να επιλέξετε την ώρα ανάλογα με την ομοιότητά σας.

Αφού ενεργοποιήσετε τη Νυχτερινή λειτουργία στο Chrome OS, θα μπορείτε να απολαύσετε τη δουλειά σας στο Chromebook ακόμη και τη νύχτα χωρίς να ενοχλείτε τα μάτια σας ή να έχετε έλλειψη ύπνου.

Δείτε επίσης: Πώς να σταματήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Google Chrome

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found