Πώς να διορθώσετε εφαρμογές που παγώνουν και συντρίβονται στο iPhone

Ανοίξατε μια εφαρμογή στο iPhone σας και μόλις έπεσε; Όλοι ήμασταν εκεί. Η εγκατάσταση εφαρμογών σε iOS είναι απλή. Επισκεφτείτε το App Store, βρείτε την εφαρμογή που θέλετε και κατεβάστε την. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η εφαρμογή είναι έτοιμη για χρήση. Τις περισσότερες φορές, οι εφαρμογές λειτουργούν σαν γοητεία, αλλά μερικές φορές μπορεί να παγώσουν ή να συντρίψουν. Ακόμη και οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές εκεί έξω μπορούν να καταρρεύσουν όπως το Facebook, το Snapchat, το Instagram, το Viber, το iMessage, το Skype, το Pokemon Go, το WhatsApp, οι χάρτες κ.λπ. Οι εφαρμογές που παγώνουν και συντρίβουν στο iPhone εμπίπτουν στην κατηγορία των κοινών ζητημάτων. Υπάρχουν μερικές λύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε και θα τις αναφέρουμε όλες, ώστε οι εφαρμογές στο iPhone σας να μπορούν να λειτουργούν ξανά ομαλά.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το iPhone / iPad δεν θα συνδεθεί σε Wi-Fi

Πώς να διορθώσετε τις εφαρμογές που παγώνουν και συντρίβονται στο iPhone

Αναγκάστε μια εφαρμογή να κλείσει

Όταν παραθέτουμε τις λύσεις για διάφορα ζητήματα iPhone, από Bluetooth έως "Χωρίς υπηρεσία", ξεκινάμε πάντα με τις πιο απλές. Σε αυτήν την περίπτωση, σας προτείνουμε να αναγκάσετε να κλείσει μια εφαρμογή. Μερικές φορές, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα δύο φορές
 • Θα λάβετε μια προεπισκόπηση των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε πρόσφατα
 • Σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και βρείτε την εφαρμογή που παγώνει ή καταρρέει
 • Σύρετε προς τα πάνω για να το κλείσετε.
 • Επιστρέψτε στην Αρχική οθόνη και εκκινήστε ξανά την εφαρμογή.

Σημείωση: Εάν έχετε τόνους εφαρμογών που δεν είναι σωστά κλειστές, μην κλείσετε μόνο αυτήν που δεν λειτουργεί σωστά. Κλείστε πολλές εφαρμογές.

Τι είναι τα δεδομένα cache; - Ανάγνωση

Απαλή επαναφορά

Τι έπεται? Μια απαλή επαναφορά ακούγεται καλή. Κάνοντας αυτό, θα κλείσετε όλες τις διαδικασίες και τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Επίσης, αυτό θα ελευθερώσει τη μνήμη. Η φραγμένη μνήμη και πάρα πολλές εφαρμογές που εκτελούνται είναι από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι εφαρμογές καταρρέουν στο iPhone.

 • Πατήστε το κουμπί Home και το κουμπί Sleep / wake ταυτόχρονα
 • Κρατήστε πατημένα τα κουμπιά μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

Ενημερώστε τις εφαρμογές

Αν συγκρίνουμε iOS και Android, ενδέχεται να παρατηρήσουμε πολλές διαφορές. Ωστόσο, αυτά τα λειτουργικά συστήματα λειτουργούν παρόμοια, ειδικά όταν πρόκειται για εφαρμογές. Ακόμη και οι λύσεις για την κατάψυξη και την κατάρρευση εφαρμογών σε Android και iPhone είναι παρόμοιες. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές στο smartphone σας είναι ενημερωμένες. Εάν μία από τις εφαρμογές παγώνει συνεχώς ή καταρρέει, δείτε εάν υπάρχει μια νέα έκδοση αυτής της εφαρμογής.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το App Store, να πατήσετε Ενημερώσεις και, στη συνέχεια, να αποφασίσετε αν θέλετε να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές σας ή μόνο την εφαρμογή που δεν λειτουργεί σωστά.

Απελευθερώστε τον αποθηκευτικό χώρο

Εάν δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο αποθήκευσης, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τις εφαρμογές. Σημαίνει ότι είναι η ώρα για κάποιο καθαρισμό. Όλοι έχουμε τη συνήθεια να διατηρούμε τόνους βίντεο, φωτογραφιών ή τραγουδιών στις συσκευές μας, παρόλο που τα υποστηρίξαμε όλα στους υπολογιστές μας. Καταβάλλετε προσπάθεια για να ελευθερώσετε τον αποθηκευτικό χώρο στο iPhone σας. Διαγράψτε τα τραγούδια, τα βίντεο και τις φωτογραφίες που δεν χρειάζεστε πλέον. Μόλις επιλύσετε το πρόβλημα αποθήκευσης, δείτε αν η εφαρμογή λειτουργεί καλά.

Αναβάθμιση λογισμικού

Μπορείτε να επιδιορθώσετε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων απλώς ενημερώνοντας το λογισμικό. Όταν οι εφαρμογές δεν λειτουργούν σωστά, πιστεύουμε ότι η επίλυση του προβλήματος πρέπει να βρίσκεται στην ίδια την εφαρμογή. Και αυτό ισχύει τις περισσότερες φορές. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σφάλμα στο λογισμικό μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. Κάθε νέα έκδοση του iOS συνοδεύεται από διάφορες βελτιώσεις όσον αφορά την ασφάλεια και την απόδοση. Συχνά εισάγει νέες δυνατότητες, αλλά το πιο σημαντικό, παρέχει διορθώσεις σφαλμάτων.

Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε το λογισμικό:

 • Συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις iPhone
 • Πατήστε Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού
 • Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή

Το επόμενο βήμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι η επανεγκατάσταση της εφαρμογής. Αρχικά, πρέπει να διαγράψετε μια εφαρμογή από το iPhone σας. Μόλις τελειώσετε, απλώς ανοίξτε το App Store, κάντε λήψη και εγκαταστήστε το ξανά. Για να διαγράψετε μια εφαρμογή:

 • Μεταβείτε στην Αρχική οθόνη
 • Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε να διαγράψετε
 • Οι εφαρμογές στην Αρχική οθόνη θα κουνηθούν
 • Θα δείτε ένα X στη γωνία κάθε εφαρμογής που μπορεί να διαγραφεί (δεν μπορείτε να διαγράψετε προεγκατεστημένες εφαρμογές)
 • Πατήστε στο Χ και μετά πατήστε Διαγραφή.

Τώρα ανοίξτε το App Store και κατεβάστε ξανά την εφαρμογή.

Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις

Δεν λειτουργεί τίποτα; Μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Εάν πρόκειται να το κάνετε αυτό, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, καθώς όπως υποδηλώνει το όνομα της επιλογής, όλες οι ρυθμίσεις και τα δεδομένα σας (συμπεριλαμβανομένων όλων των εφαρμογών σας) θα διαγραφούν.

Πριν σας δείξουμε τα βήματα, λάβετε υπόψη ότι μερικές φορές, ακόμη και αυτό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Εάν η εφαρμογή δεν είναι καλά κωδικοποιημένη, αφού αυξήσετε το iPhone σας ως νέο και κατεβάσετε την εφαρμογή, πιθανότατα θα πάει ξανά σφάλμα. Εάν συμβεί αυτό, διαγράψτε την εφαρμογή από το iPhone σας και βρείτε το παρόμοιο.

Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Γενικά
 • Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά
 • Πατήστε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων
 • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας
 • Πατήστε Διαγραφή iPhone για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.
 • Ρυθμίστε το iPhone σας ως νέα συσκευή.

Τι πρέπει να κάνετε εάν δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram, το WhatsApp, το Pinterest και άλλες παγώνουν και καταρρέουν;

Τις περισσότερες φορές, οι εφαρμογές συνεχίζουν να συντρίβουν σε iPhone και Android για τον ίδιο λόγο - δεν είναι καλά κωδικοποιημένες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως λειτουργούν πάντα ομαλά.

Είδαμε παράπονα όπως "Η εφαρμογή μου στο Facebook συνεχίζει να συντρίβεται στο iPhone" ή "Το WhatsApp συνεχίζει να συντρίβεται", "Το Pinterest δεν λειτουργεί", "Η εφαρμογή Instagram παγώνει και συντρίβεται" και ούτω καθεξής.

Το κλειδί είναι να έχετε πάντα την τελευταία έκδοση της εφαρμογής. Μόλις γίνει διαθέσιμη μια νέα έκδοση, φροντίστε να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε γιατί θα συνοδεύεται από διορθώσεις σφαλμάτων και νέες ενδιαφέρουσες δυνατότητες.

Εάν έχετε ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής ή εάν μόλις ενημερώσατε και εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορείτε να ακολουθήσετε τα άλλα βήματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, όπως:

 • Αναγκάστε να κλείσετε μια εφαρμογή και να την εκκινήσετε ξανά
 • Εκτελέστε μια μαλακή επαναφορά στο iPhone σας
 • Ενημερώστε το λογισμικό
 • Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή.

Τι πρέπει να κάνετε εάν οι εφαρμογές συνεχίσουν να παρουσιάζουν σφάλματα μετά την ενημέρωση του iOS;

Το πρόβλημα με τις εφαρμογές μπορεί μερικές φορές να εμφανιστεί μετά την ενημέρωση του iOS. Ακολουθούν πολλές προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση:

 • Αρχικά, δώστε στη συσκευή σας λίγο χρόνο για να εγκατασταθεί μετά την ενημέρωση. Οι χρήστες συχνά παρατηρούν κάποια προβλήματα, αλλά συνήθως εξαφανίζονται μετά από αρκετές ώρες ή την ημέρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας.
 • Ενημερώστε τις εφαρμογές.
 • Εάν είναι δυνατόν, υποβαθμίστε το iOS.

Εάν πολλοί χρήστες αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα μετά την εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης του iOS, η επόμενη έκδοση θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα επιφέρει διορθώσεις σφαλμάτων.

Πώς να σταματήσετε τη λειτουργία των εφαρμογών;

Πρόκειται να μοιραστούμε μερικές απλές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διακοπής της κατάρρευσης των εφαρμογών.

 • Κλείστε τις εφαρμογές. Εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ή εάν οι εφαρμογές δεν είναι σωστά κλειστές, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα κατάψυξης και διακοπής λειτουργίας.
 • Ενημερώνετε τακτικά τις εφαρμογές.
 • Όταν πρόκειται να κατεβάσετε μια εφαρμογή από το App Store, διαβάστε τα σχόλια άλλων χρηστών. Εάν δείτε ότι πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται λέγοντας ότι η εφαρμογή συνεχίζει να καταρρέει, αποφύγετε την εγκατάσταση αυτής της εφαρμογής.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Λίστα δημοφιλών εφαρμογών που συντρίβουν πολύ.

Pokémon GO

Πληκτρολόγιο Bitmoji - Το Ematar σας Avatar

Poke Radar για Pokemon GO

Snapchat

Αγγελιαφόρος

Dots & Co

Ίνσταγκραμ

Χάρτες Google

Facebook

YouTube

iTunes U

Μιλώντας Tom Gold Run

Uber

Pandora - Δωρεάν μουσική και ραδιόφωνο

Spotify Μουσική

Netflix

WhatsApp Messenger

Gmail - email από την Google

slither.io

Pinterest

Κελάδημα

Εφαρμογή Amazon

Rolling Sky

Card Wars Kingdom

Egg, Inc.

musical.ly

Εφαρμογή Google

Δικτάτορας: Εμφάνιση

Waze

100 μπάλες

Διακόπτης χρώματος

Παιχνίδια

Skype για iPhone

Διάταξη από το Instagram

SoundCloud

Εγκαταλείπω!

Κικ

My Newborn Kitty - Fluffy Care

Προσφορά

Polyforge

CSR Racing 2

Farm Heroes Super Saga

Chrome - πρόγραμμα περιήγησης ιστού από την Google

Surfers του μετρό

Ούρλιασμα

Dropbox

Wish - Διασκεδαστικές αγορές

Ο Μιλάμε Τομ

προσάναμμα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found