Πώς να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στο Android 7.0 Nougat

Προσπαθείτε να βρείτε έναν τρόπο ενεργοποίησης της νυχτερινής λειτουργίας στο Android 7.0 Nougat; Οι περισσότεροι από εμάς που χρησιμοποιούμε smartphone από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν θα γνωρίζουμε πόσο δύσκολο θα μπορούσε να πάρει όταν προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνο σε κακές συνθήκες φωτισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν η Google μίλησε για τη νυχτερινή λειτουργία στην πιο πρόσφατη αναβάθμισή της στο Android, οι χρήστες smartphone ενθουσιάστηκαν επιτέλους με τη διασφάλιση ότι η χρήση των τηλεφώνων τους τη νύχτα δεν θα τεντώσει πολύ τα μάτια τους. Δυστυχώς όμως, ενώ οι χρήστες beta του Nougat απολάμβαναν τη νυχτερινή λειτουργία, η τελική κυκλοφορία του τελευταίου λειτουργικού συστήματος Android δεν περιλαμβάνει αυτήν τη συναρπαστική λειτουργία. Υπάρχει όμως μια λύση που μπορεί να βοηθήσει.

Δείτε επίσης: Συνηθισμένα προβλήματα Android 7.0 Nougat και πώς να τα διορθώσετε

Τι είναι η νυχτερινή λειτουργία;

Για τους άγνωστους, η νυχτερινή λειτουργία είναι μια δυνατότητα που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες Android να σταματήσουν την εκπομπή μπλε φωτός, ώστε να μπορούν να εργάζονται άνετα στα smartphone τους χωρίς να ανησυχούν για κόπωση των ματιών. Το τηλέφωνό σας θα χρησιμοποιεί επίσης σκούρο φόντο, ώστε να μην αισθάνεστε τυφλοί όταν ανοίγετε το τηλέφωνό σας στο σκοτάδι. Εκτός από το ότι προσφέρει ένα επίπεδο άνεσης στα μάτια σας, η νυχτερινή λειτουργία Android είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά τους χρήστες smartphone να αποφύγουν ορισμένα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία, τα οποία διαφορετικά μπορούν να προκύψουν ως αποτέλεσμα της χρήσης του τηλεφώνου στο σκοτάδι. Ένα από τα πιο συνηθισμένα μειονεκτήματα της χρήσης smartphone τη νύχτα είναι ότι οι αποχρώσεις του μπλε διεγείρουν τον εγκέφαλό σας για να αυξήσουν την εγρήγορση και να μειώσουν τις πιθανότητες ύπνου. Για την αποφυγή τέτοιων συνεπειών, η νυχτερινή λειτουργία μπορεί να είναι χρήσιμη λειτουργία.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία;

Ορισμένοι χρήστες που αναβάθμισαν σε Android Nougat από την έκδοση beta μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τη νυχτερινή λειτουργία ακόμη και μετά την αναβάθμιση. Ωστόσο, όσοι κάνουν αναβάθμιση από το Marshmallow δεν θα βρουν αυτήν τη νέα δυνατότητα και αυτή τη στιγμή, η Google δεν έχει κάνει νέες ανακοινώσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα αυτής της δυνατότητας σε μελλοντικές ενημερώσεις. Ωστόσο, ο προγραμματιστής Mike Evans βρήκε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναπτύξει μια εφαρμογή που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες Android N να απολαύσουν τη νυχτερινή λειτουργία. Έτσι, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή για να χρησιμοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στη συσκευή σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε root στο smartphone σας. Ετσι δουλεύει:

Βήμα 1: Λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής

Μεταβείτε στο Play Store και αναζητήστε την εφαρμογή που ονομάζεται Night Mode Enabler. Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από τον Mike Evans. Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που μπορεί να είναι διαθέσιμες και στο κατάστημα, αλλά αυτή είναι η πιο αξιόπιστη εφαρμογή μέχρι στιγμής όσον αφορά την ενεργοποίηση της νυχτερινής λειτουργίας. Κατεβάστε την εφαρμογή και αφήστε την εγκατάσταση να ολοκληρωθεί.

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε το Tuner UI συστήματος

Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή Night Mode Enabler, ξεκινήστε την εφαρμογή και ενδέχεται να λάβετε το μήνυμα που χρειάζεστε για να ενεργοποιήσετε το System UI Tuner. Αυτό είναι διαθέσιμο στο μενού γρήγορης ρύθμισης της συσκευής σας.

  • Τραβήξτε προς τα κάτω τη σκιά ειδοποιήσεων της συσκευής σας και αγγίξτε παρατεταμένα το εικονίδιο Ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Περιμένετε μέχρι να αρχίσει να περιστρέφεται το εικονίδιο και βλέπετε ένα μήνυμα που λέει "Συγχαρητήρια! Το σύστημα UI Tuner έχει προστεθεί στις ρυθμίσεις σας ”.
  • Τώρα αγγίξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις για να μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και αναζητήστε το δέκτη διεπαφής συστήματος και πατήστε σε αυτό.
  • Πατήστε Κατανοημένος στο αναδυόμενο πλαίσιο με μια προειδοποίηση σχετικά με τη χρήση του System UI Tuner.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία

Επιστρέψτε στην αρχική οθόνη της συσκευής σας και εκκινήστε ξανά την εφαρμογή Night Mode Enabler. Θα παρατηρήσετε μια κενή οθόνη με ένα κουμπί στο κέντρο που λέει Ενεργοποίηση νυχτερινής λειτουργίας. Πατήστε σε αυτό το κουμπί και η εφαρμογή θα ενεργοποιήσει τη νυχτερινή λειτουργία και θα σας οδηγήσει στο System UI Tuner όπου θα δείτε μια οθόνη που έχει επιλογές για τροποποίηση των ρυθμίσεων της νυχτερινής λειτουργίας.

Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε αυτόματη ή μη αυτόματη μετάβαση σε νυχτερινή λειτουργία. Με τη νυχτερινή λειτουργία ενεργοποιημένη, μπορείτε τώρα να απολαύσετε τη χρήση του smartphone σας ακόμα και στο σκοτάδι ή τη νύχτα χωρίς να ανησυχείτε για το τέντωμα των ματιών σας.

Δείτε επίσης: Λόγοι αναβάθμισης της συσκευής σας σε Android Nougat 7.0

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found