Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε MacBook (βήμα προς βήμα)

Είναι δυνατή η εγκατάσταση των Windows 10 σε MacBook; Η απάντηση είναι ναι. Μπορείτε να εκτελέσετε macOS και να το αλλάξετε σε Windows όποτε θέλετε. Η Apple παρέχει στον υπολογιστή Mac ένα βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε τα Windows και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αυτών των δύο λειτουργικών συστημάτων. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε MacBook.

Δείτε επίσης: Πώς να συνδέσετε το MacBook σε έναν προβολέα

Πριν ξεκινήσεις

Αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων

Η εγκατάσταση των Windows 10 σε MacBook δεν είναι τόσο περίπλοκη. Αλλά θα είναι καλύτερο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε περίπτωση που κάτι ανεπιθύμητο συμβεί στη μέση της διαδικασίας.

Σύνδεση στο Internet

Θα χρειαστείτε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο για να κατεβάσετε την εικόνα δίσκου των Windows 10 (αρχείο ISO). Λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα αποκλειστικό δίκτυο Διαδικτύου, συνδεδεμένο στο Mac σας.

Αποθήκευση δεδομένων

Για να εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε MacBook, πρέπει να έχετε αρκετό χώρο στο δίσκο. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 64 GB αποθηκευτικού χώρου ή 128 GB θα ήταν καλύτερα. Για να ελέγξετε πόσο διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης δεδομένων στο MacBook σας, κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple> Σχετικά με αυτόν τον Mac> Χώρος αποθήκευσης.

Ελέγξτε τις απαιτήσεις συστήματος

Η εγκατάσταση κάτι χωρίς να ελέγξετε τις απαιτήσεις του μπορεί να σας δώσει προβλήματα. Για να εγκαταστήσετε τα Windows 10, ο υπολογιστής σας πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 1 GHz επεξεργαστή και 1 GB μνήμης RAM για 32-bit ή 2 GB για 64-bit. Ακολουθεί η λίστα των μοντέλων MacBook που είναι συμβατά με τα Windows 10:

 • MacBook Pro (2012 και μεταγενέστερη έκδοση)
 • MacBook Air (2012 και νεότερα)
 • MacBook (2015 και μεταγενέστερη έκδοση)

Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε MacBook

Λήψη εικόνας δίσκου των Windows

Μπορείτε να κατεβάσετε τα Windows 10 πληκτρολογώντας "Εικόνα δίσκου Windows 10 (αρχείο ISO)" στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να επιλέξετε αυτό που προέρχεται από την επίσημη τοποθεσία της Microsoft. Η άλλη επιλογή - μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και θα σας κατευθύνει στη σελίδα λήψης λογισμικού της Microsoft. Τώρα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Μόλις μεταβείτε στη σελίδα, κάντε κλικ στο πλαίσιο "Επιλογή έκδοσης" και επιλέξτε την έκδοση που θέλετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επιβεβαίωση.
 2. Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε τη γλώσσα σας και κάντε κλικ στο Επιβεβαίωση.
 3. Επιλέξτε Λήψη 32-bit ή 64-bit. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης.
 4. Η εικόνα δίσκου των Windows 10 (αρχείο ISO) θα αποθηκευτεί στο φάκελο Λήψη του MacBook σας.

Εκκινήστε το Boot Camp Assistant

Το Boot Camp Assistant είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που συνοδεύει το MacBook σας. Θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε MacBook. Μπορείτε να το βρείτε στο φάκελο Utilities. Για να πάτε εκεί, το πρώτο, ανοίξτε το φάκελο> Εφαρμογές> Βοηθητικά προγράμματα. Εδώ, βρείτε το Boot Camp Assistant και κάντε κλικ σε αυτό. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 1. Μόλις ανοίξει ο Βοηθός εκκίνησης εκκίνησης, κάντε κλικ στο Συνέχεια.
 2. Θα ανοίξει η νέα σελίδα και θα δείτε το αρχείο ISO των Windows 10 εκεί. Διαφορετικά, κάνετε κλικ στο κουμπί Επιλογή δίπλα στο πλαίσιο ISO Image και μεταβείτε στο φάκελο Λήψη. Επιλέξτε το αρχείο και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.
 3. Τώρα, σύρετε το διαμέρισμα μεταξύ macOS και Windows για να διαμορφώσετε το μέγεθος των Windows 10. Ρυθμίστε το σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση / Μορφή στην κάτω δεξιά γωνία.
 4. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, το MacBook θα επανεκκινήσει στη ρύθμιση των Windows 10.

Εγκατάσταση και ρύθμιση των Windows 10

Το μόνο που πρέπει να κάνετε στη συνέχεια είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη.

 1. Η πρώτη αναδυόμενη οθόνη θα σας ζητήσει να επιλέξετε τη γλώσσα.
 2. Στη δεύτερη σελίδα, θα σας ζητηθεί ένας αριθμός-κλειδί προϊόντος. Εάν δεν έχετε, κάντε κλικ στην επιλογή "Δεν έχω κωδικό προϊόντος".
 3. Επιλέξτε Windows 10 Pro ή Windows Home και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο παρακάτω.
 4. Επιλέξτε Drive 0 Partition X και κάντε κλικ στο Next.
 5. Επιλέξτε Express Settings ή Προσαρμόστε την εγκατάστασή σας.
 6. Πληκτρολογήστε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και κάντε κλικ στο Επόμενο.
 7. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό βοηθό της Cortana, κάντε κλικ στην επιλογή Όχι τώρα.
 8. Στην οθόνη "Welcome To The Boot Camp Installer", κάντε κλικ στο Επόμενο.
 9. Διαβάστε και επιλέξτε το πλαίσιο αποδοχής στην οθόνη Άδειας χρήσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Εγκατάσταση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found