Πώς να επιδιορθώσετε το Samsung Galaxy S5 TouchWiz ή το πρόβλημα εμφάνισης

Χρήστες του Samsung Galaxy S5, εάν εμφανιστεί το TouchWiz ή εμφανίζεται πρόβλημα στο τηλέφωνό σας, τότε μην ανησυχείτε. Το Samsung Galaxy S5 TouchWiz ή το Display Display είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μεγάλος αριθμός χρηστών. Ενδέχεται να λάβετε αυτό το ζήτημα εάν το TouchWiz καταρρεύσει ή μερικές φορές κάποια εφαρμογή τρίτου μέρους προκαλεί επίσης αυτό το ζήτημα. Μερικές φορές το ίδιο το υλικολογισμικό απαγχονίζεται για ορισμένους λόγους.

Όποιος και αν είναι ο λόγος για το Samsung Galaxy S5 TouchWiz ή το Display Display, ακολουθούν ορισμένα πιθανά βήματα λύσης που σας δίνουν και αυτά μπορούν να ακολουθηθούν εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα.

Samsung Galaxy S5 TouchWiz ή θέμα εμφάνισης

Δείτε επίσης- Πώς να αναβοσβήνει ROM ROM μέσω Odin στο Galaxy S5

Πιθανές επιδιορθώσεις για το Samsung Galaxy S5 TouchWiz ή το θέμα εμφάνισης

Μέθοδος 1

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε το Samsung Galaxy S5 TouchWiz ή το ζήτημα οθόνης, πραγματοποιήστε πρώτα μια μαλακή επαναφορά και το επόμενο βήμα θα πρέπει να κάνετε εκκίνηση του τηλεφώνου σε ασφαλή λειτουργία. Για μαλακή επαναφορά:

> Βγάλτε την μπαταρία από το Samsung Galaxy S5 όταν το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο.

> Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας και κρατήστε το πατημένο για 30 δευτερόλεπτα.

> Τοποθετήστε ξανά την μπαταρία και κλείστε το πίσω κάλυμμα.

> Ενεργοποιήστε το Galaxy S5.

Η μαλακή επαναφορά ανανεώνει τη μνήμη του τηλεφώνου αποστραγγίζοντας την αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια στους πυκνωτές.

Μετά τη μαλακή επαναφορά, ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί, αν όχι, εκκινήστε το τηλέφωνο σε ασφαλή λειτουργία. Θα απενεργοποιήσει όλες τις εφαρμογές τρίτων. Τώρα ελέγξτε το τηλέφωνό σας, εάν δεν υπάρχει πρόβλημα σε ασφαλή λειτουργία, τότε οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτου μέρους είναι ο κύριος ένοχος. Γι 'αυτό, μάθετε και διαγράψτε ή αλλιώς εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε τις εφαρμογές επιλεκτικά.

Αλλά εάν το πρόβλημα υπάρχει και σε ασφαλή λειτουργία, τότε το πρόβλημα προκαλείται από τις βασικές υπηρεσίες, σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις ή τον πάροχο.

Μέθοδος 2

Εάν λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος που λέει "δυστυχώς το TouchWiz έχει σταματήσει", τότε απορρίψτε το μήνυμα και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις. Από εκεί μεταβείτε στη λειτουργία Αρχική οθόνη> Εύκολη λειτουργία> Εφαρμογή. Αυτά τα βήματα θα ανανεώσουν την οθόνη. Αλλά εάν εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα, μεταβείτε στη Διαχείριση εφαρμογών> TouchWiz στην καρτέλα Όλα. Τώρα καθαρίστε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα και επιστρέψτε τα στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Πολλοί χρήστες έχουν μια λύση σε αυτό το στάδιο. Αλλά αν εξακολουθείτε να μην έχετε καμία λύση, σκουπίστε το διαμέρισμα προσωρινής μνήμης και πραγματοποιήστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found