Google Earth εναντίον Google Earth Pro: Ποια έκδοση είναι καλύτερη;

Το Google δεν είναι μόνο μια γνωστή μηχανή αναζήτησης και ίσως η πιο δημοφιλής. Διαθέτει επίσης άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή μας πιο βολική και συναρπαστική. Μεταξύ των γνωστών και πιο πρακτικών προϊόντων του είναι το Google Earth, ένας γεωμετρητής που έχει να κάνει με την εξερεύνηση. Σας επιτρέπει να ταξιδέψετε σε οποιονδήποτε προορισμό της γης, ουσιαστικά.

Αυτό μπορεί να μην είναι καινούργιο για τα περισσότερα άτομα που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τότε που κυκλοφόρησε αυτό το δωρεάν εργαλείο πλοήγησης πριν από 16 χρόνια. Αλλά με τις συνεχείς ενημερώσεις που κυκλοφόρησε η Google και τις πολλές δυνατότητες που μπορείτε να απολαύσετε, θα σας λείπουν πολλά αν δεν το έχετε δοκιμάσει καθόλου. Αλλά προτού πραγματοποιήσετε λήψη αυτού του καταπληκτικού προγράμματος εφαρμογής, ίσως θελήσετε να μάθετε περισσότερα για τις δύο διαθέσιμες εκδόσεις: το Google Earth και το Google Earth Pro.

Ενώ η τελευταία ήταν μια πληρωμένη έκδοση, η Google αποφάσισε να την προσφέρει δωρεάν, όπως και το βασικό Google Earth. Αν και το Earth Pro διαθέτει πιο προηγμένες δυνατότητες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η επιλογή του Google Earth. Είναι καλύτερο να πάρετε μια ιδέα για τις ομοιότητες και τις διαφορές και των δύο εκδόσεων για να αποφασίσετε ποια θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Google Earth

Εάν σκοπεύετε να εξερευνήσετε ουσιαστικά τον κόσμο, τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Earth θα αρκούν. Εκτός από τη δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων εικόνων από το διάστημα και τη μεγέθυνση για λήψη λεπτομερών φωτογραφιών, η ενημερωμένη έκδοση θα συνοδεύεται τώρα με το εργαλείο Voyager που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν ζωντανές μεταδόσεις εκπομπών περιοχών για να δουν διαφορετικά είδη στους δικούς τους βιότοπους, ανενόχλητα. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να δείτε τοποθεσίες δίπλα σε βίντεο κλιπ και να κάνετε μια ξενάγηση σε ένα συγκεκριμένο μέρος.

Με τον επανασχεδιασμένο Google Earth, έχουν προστεθεί και άλλες λειτουργίες, όπως οι κάρτες γνώσης. Αυτά είναι αναδυόμενα παράθυρα δίπλα σε μια τοποθεσία στην οποία βλέπετε, όπου εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με το μέρος. Επιπλέον, η Google ανακοίνωσε επίσης ότι στο εγγύς μέλλον, οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους, δημόσια ή ιδιωτικά, οι οποίες θα εντοπίζονται από την εφαρμογή και θα είναι μέρος των χαρτών.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της έκδοσης που περιλαμβάνουν πρόσβαση σε εικόνες προηγούμενων εξερευνήσεων στο διάστημα, δορυφορικές εικόνες της NASA και τρισδιάστατες εικόνες του πυθμένα του ωκεανού, συμπεριλαμβανομένων ναυαγίων.

Google Earth Pro

Το Google Earth Pro προσφέρει τις βασικές δυνατότητες του Google Earth και άλλων. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η έκδοση σχεδιάστηκε για επαγγελματικές εφαρμογές. Τούτου λεχθέντος, προσφέρει καλύτερες δυνατότητες τις οποίες οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν, μεταξύ άλλων, για έρευνα και παρουσιάσεις. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικούς τύπους μέσων χρησιμοποιώντας το Movie Maker. Μπορούν επίσης να εκτυπώσουν στιγμιότυπα οθόνης και εικόνες τοποθεσιών σε υψηλή ανάλυση καθώς επίσης και να χαρτογραφήσουν πληροφορίες GIS για να καταστήσουν δυνατή την εισαγωγή αρχείων διανυσματικών εικόνων. Το Earth Pro μπορεί επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τον αριθμό κυκλοφορίας και τις καλύτερες διαδρομές.

Ενώ το Google Earth διαθέτει εργαλεία μέτρησης απόστασης, το Google Earth Pro διαθέτει περισσότερα. Είναι ικανό να μετρά όχι μόνο τις ευθείες γραμμές αλλά και τις περιοχές, ένα χαρακτηριστικό που είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη γεωγραφικών δεδομένων.

Το Google Earth και το Google Earth Pro έχουν ομοιότητες και διαφορές, με το τελευταίο να είναι πιο προηγμένο. Ωστόσο, μπορείτε να τα απολαύσετε και τα δύο δωρεάν. Εάν σας ενδιαφέρει η λήψη του Google Earth, μπορείτε να το κάνετε από την κινητή συσκευή σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found