Το Facetime δεν λειτουργεί σε Mac - Πώς να το διορθώσετε

Το FaceTime είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων. Είναι διασκεδαστικό και εύκολο στη χρήση, διαθέσιμο για iPhone, iPad και Mac. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας αλλά αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα, συνεχίστε να διαβάζετε. Όταν το FacetTime δεν λειτουργεί σε Mac, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε για να θέσετε τα πράγματα σε κίνηση.

Δείτε επίσης: Το MacBook Pro λειτουργεί αργά - Πώς να το διορθώσετε

Συνηθισμένα λάθη

Ένα από τα πιο συχνά σφάλματα που σχετίζονται με το FaceTime σε Mac είναι ότι το FaceTime ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, όπως αργή συνδεσιμότητα.

Ορισμένες άλλες αιτίες περιλαμβάνουν ακατάλληλες ρυθμίσεις FaceTime & συστήματος και σφάλματα συστήματος. Ορισμένα σφάλματα ενδέχεται να εμφανιστούν λόγω ενημερώσεων του Mac OS και μερικά, λόγω συγκεκριμένων σφαλμάτων στον λογαριασμό σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικές από τις κοινές επιδιορθώσεις για το FaceTime και σας συνιστούμε να ανοίξετε την εφαρμογή σας μετά την εφαρμογή οποιασδήποτε από τις αναφερόμενες διορθώσεις (πριν προχωρήσετε στην επόμενη επιδιόρθωση), ώστε να μπορείτε να επιβεβαιώσετε εάν οι συγκεκριμένες προτάσεις έχει εργαστεί ή όχι.

Επιδιόρθωση # 1

Η πρώτη λύση αφορά την επανεκκίνηση της εφαρμογής FaceTime. Βοηθά όταν το FaceTime λειτούργησε εντελώς καλά μόλις λίγα λεπτά πριν από το σφάλμα. Είναι πιθανό ότι παρουσιάστηκε κάποιο σφάλμα συστήματος και μπορείτε να το αποφύγετε κάνοντας επανεκκίνηση του FaceTime. Για να κλείσετε την εφαρμογή, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Πατήστε ταυτόχρονα τρία κουμπιά (Command, option και Escape) στο πληκτρολόγιό σας.
  • Όταν πατήσετε αυτά τα κουμπιά, θα δείτε μια οθόνη με το κουμπί "Force Quit".
  • Επιλέξτε την εφαρμογή FaceTime.
  • Τέλος, κάντε κλικ στο "Force Quit".

Θα πρέπει επίσης να κλείσετε όλες τις άλλες εφαρμογές, οι οποίες εκτελούνται στο παρασκήνιο και δεν είναι απαραίτητες, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα τυχόν σφάλματος.

Επιδιόρθωση # 2

Ένα άλλο κρίσιμο βήμα είναι να επαληθεύσετε την ημερομηνία και την ώρα του MAC σας, επειδή λόγω λανθασμένης ημερομηνίας και ώρας, το FaceTime δεν θα σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε μηνύματα. Για να διορθώσετε την ημερομηνία και την ώρα σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Πατήστε το εικονίδιο Apple και επιλέξτε τις προτιμήσεις συστήματος από το αναπτυσσόμενο μενού
  • Επιλέξτε Ημερομηνία και ώρα από τις Προτιμήσεις συστήματος
  • Απλώς κάντε κλικ στο καθορισμένο ημερομηνία και ώρα αυτόματα
  • Τέλος, βεβαιωθείτε ότι η αυτόματη ημερομηνία και ώρα είναι σωστή και ότι είναι σύμφωνη με την ώρα στη χώρα σας

Επιδιόρθωση # 3

Εάν τα λάθη που λαμβάνετε σχετίζονται με την επαλήθευσή σας ή σχετίζονται με τις πληροφορίες email και τηλεφώνου σας και δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις ή να στείλετε μηνύματα, συνιστάται να εισαγάγετε ξανά σωστά και να ελέγξετε τις πληροφορίες στο λογαριασμό σας στο FaceTime. Είναι πιθανό ότι το σφάλμα εμφανίστηκε λόγω λανθασμένων διαπιστευτηρίων σύνδεσης. Για να επαληθεύσετε τις πληροφορίες σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή FaceTime στο MAC σας.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο FaceTime.
  • Επιλέξτε Προτιμήσεις από το FaceTime.
  • Πατήστε το αναπτυσσόμενο κουμπί στο μενού και επαληθεύστε τη διεύθυνση email και τον αριθμό τηλεφώνου σας στις ρυθμίσεις.

Επιδιόρθωση # 4

Όπως συζητήθηκε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους ενδέχεται να εμφανιστούν τα ζητήματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδέσετε και να αποσυνδέσετε το Mac σας από το Διαδίκτυο για να ελέγξετε αν το FaceTime λειτουργεί ή όχι. Για να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Πρώτα απ 'όλα, ανοίξτε το μενού της Apple
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε το "System Preferences" από το μενού
  • Επιλέξτε τον πίνακα ελέγχου δικτύου από τις προτιμήσεις

  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην ενότητα Wi-Fi και επιλέξτε τη σύνδεση Wi-Fi
  • Και τέλος, αποσυνδέστε τη μηχανή Mac από το δίκτυό σας

Μετά την αποσύνδεση θα πρέπει να επανεκκινήσετε το MAC σας, ώστε να απαλειφθούν όλα τα μικρά σφάλματα από το σύστημα. Μόλις γίνει επανεκκίνηση του μηχανήματος, απλώς συνδεθείτε ξανά στο δίκτυό σας στο Διαδίκτυο και ελέγξτε αν η εφαρμογή λειτουργεί τώρα ή όχι. Εάν όχι, προχωρήστε στην επόμενη επιλογή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found