Τρόπος επίλυσης προβλημάτων απόδοσης Nexus 6

Κάθε smartphone, συμπεριλαμβανομένου του Nexus 6, ενδέχεται να επιβραδύνεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Εάν παρατηρήσατε ότι η συσκευή σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσει μια εφαρμογή ή να εκτελέσει μια δεδομένη εργασία, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα. Ακόμα κι αν δεν είστε ειδικός σε smartphone, μην ανησυχείτε, γιατί όλες οι πιθανές λύσεις είναι πολύ απλές και τις εξηγήσαμε λεπτομερώς. Ας δούμε πώς να διορθώσουμε τα προβλήματα απόδοσης του Nexus 6.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε το Nexus 6 που δεν φορτίζει ή το πρόβλημα της αργής φόρτισης

Τρόποι επίλυσης προβλημάτων απόδοσης Nexus 6

gigaom.com

Λύση No.1: Επανεκκινήστε το Nexus 6

Το απλούστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε το Nexus 6, καθώς αυτή η ενέργεια θα ελευθερώσει κάποια μνήμη και θα σκοτώσει τις εφαρμογές και τις διαδικασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο και θα επηρεάσει την απόδοση. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και όταν εμφανιστεί το μενού στην οθόνη πατήστε Επανεκκίνηση ακολουθούμενο από OK (για επιβεβαίωση της ενέργειας).

Λύση No.2: Ενημέρωση λογισμικού

Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό είναι ενημερωμένο. Εάν όχι, και εάν υπάρχει ενημέρωση θα πρέπει να την εγκαταστήσετε. Είναι γνωστό ότι μια νέα έκδοση διορθώνει τα σφάλματα, εισάγει τις δυνατότητες και ενισχύει επίσης την απόδοση της συσκευής σας.

Ακολουθεί ο αναλυτικός οδηγός: Πώς να ενημερώσετε το λογισμικό στο Nexus 6

Λύση No.3: Ενημερώστε τις εφαρμογές σας

Όλες οι εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει πρέπει να είναι ενημερωμένες. Μπορείτε να ελέγξετε για τις ενημερώσεις με μη αυτόματο τρόπο, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Play Store, πατήστε σε τρεις οριζόντιες γραμμές και μετά πατήστε "Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου". Κάντε κλικ στην Ενημέρωση όλων.

Λύση No.4: Ξεφορτωθείτε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Το Nexus 6 είναι γρήγορο και ισχυρό, αυτό είναι σίγουρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσετε να συσσωρεύετε εφαρμογές. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ορισμένες εφαρμογές, απλώς καταργήστε την εγκατάσταση. Μεταβείτε στην Αρχική οθόνη, δείτε ποιες εφαρμογές έχετε και αποφασίστε ποιες θέλετε να καταργήσετε. Πατήστε παρατεταμένα την εφαρμογή και σύρετέ την στην ενότητα "Κατάργηση εγκατάστασης".

Λύση 5: Χρησιμοποιήστε το Greenify

Μόλις διαγράψετε λίγο τις εφαρμογές, θα πρέπει να κάνετε λήψη του Greenify. Αυτή η εφαρμογή θα θέσει τις εφαρμογές κακής συμπεριφοράς σε κατάσταση αδρανοποίησης όταν δεν χρησιμοποιούνται, επομένως δεν μπορούν να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα και να επιβραδύνουν τη συσκευή σας.

Λύση No.6: Κλείστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Όλοι έχουμε μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιούμε περιοδικά, οπότε όταν δεν τις χρειάζεστε κλείστε τις. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές και βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να κλείσετε, πατήστε σε αυτήν και κάντε κλικ στην επιλογή Αναστολή κλεισίματος.

Λύση No.7: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης για όλες τις εφαρμογές

Αυτό είναι πολύ απλό αλλά πολύ σημαντικό για την απόδοση του Nexus 6. Εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  • Πατήστε Αποθήκευση και USB
  • Πατήστε Προσωρινά δεδομένα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

Λύση No.8: Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων

Εάν δοκιμάσατε όλες τις προαναφερόμενες λύσεις, αλλά η συσκευή σας εξακολουθεί να λειτουργεί αργά, ίσως είναι η ώρα για μια νέα εκκίνηση. Η εργοστασιακή επαναφορά δεδομένων θα διαγράψει όλες τις εφαρμογές τρίτων, τις προσωπικές ρυθμίσεις και τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στο Nexus 6 σας, ώστε να μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων πρώτα. Όταν το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα: μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά> Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων> Επαναφορά τηλεφώνου. Όταν σας ζητηθεί, πατήστε "Διαγραφή όλων" και όταν ολοκληρωθεί ολόκληρη η επεξεργασία της διαγραφής, επιλέξτε την επιλογή επανεκκίνησης του Nexus 6.

Πηγή εικόνας: arstechnica.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε το LED που δεν λειτουργεί στο Nexus 6

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found