Πώς να ενεργοποιήσετε το φίλτρο μπλε φωτός Android

Όλο και περισσότεροι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με κόπωση των ματιών κυρίως επειδή περνούν πολύ χρόνο μπροστά στις οθόνες. Αποτελεί συνέπεια του σύγχρονου τρόπου ζωής, δηλαδή κοιτάζοντας την τηλεόραση, το smartphone, τον υπολογιστή, το tablet κ.λπ. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις για τη μείωση του αντίκτυπου του μπλε φωτός, είτε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του smartphone σας είτε μέσω της εφαρμογής φίλτρου μπλε φωτός.

Ένα φίλτρο μπλε φωτός είναι μια επιλογή που σας επιτρέπει να μειώσετε την ποσότητα του μπλε φωτός που εκπέμπεται από την οθόνη της συσκευής σας. Αυτή η λειτουργία είναι επίσης γνωστή ως νυχτερινή λειτουργία σε ορισμένες συσκευές. Γιατί πρέπει να ενεργοποιήσουμε το φίλτρο μπλε φωτός Android και πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Δείτε επίσης: Πώς να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές Android ταυτόχρονα

Επίδραση της νυχτερινής λειτουργίας στην υγεία

  • Σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα και πιο γρήγορα.
  • Το μπλε φως φιλτράρει τη μείωση των ξηρών ματιών και της καταπόνησης των ματιών
  • Βοηθά στην πρόληψη βλάβης του αμφιβληστροειδούς.
  • Βοηθά στη ρύθμιση των κιρκαδικών ρυθμών και της διάθεσης.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ακόμη και η ελάχιστη φωτεινότητα είναι πολύ τυφλή. Η ημέρα κάποιου ξεκινά στις 11:00 μ.μ. και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το τηλέφωνο όλη την ημέρα πριν σβήσει τα φώτα και πηγαίνει στο κρεβάτι (μια πρακτική που συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να μην ακολουθούν). Σε αυτό το σενάριο, ακόμη και η ελάχιστη φωτεινότητα αισθάνεται σκληρά στα μάτια. Σύμφωνα με τις εμπειρίες πολλών ανθρώπων, η χρήση νυχτερινής λειτουργίας ή φίλτρου μπλε φωτός βοηθά στην προστασία των ματιών. Ως κεράσι στην κορυφή, εξοικονομείτε επίσης διάρκεια ζωής της μπαταρίας, δηλαδή ισχύ. Σε μεγάλη κλίμακα, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και ηλεκτρικό ρεύμα. Η ενεργοποίηση του φίλτρου μπλε φωτός, όπως μπορείτε να δείτε, είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε ακολουθώντας τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω.

Πώς να ενεργοποιήσετε το φίλτρο μπλε φωτός Android

Από προεπιλεγμένη ρύθμιση:

Η Google αποφάσισε να ενσωματώσει αυτήν τη λειτουργία στις νεότερες εκδόσεις όπως το Android Oreo και το Android Pie ως «νυχτερινή λειτουργία». Η ύπαρξη ενός λογικά ενημερωμένου λογισμικού πρέπει να διευκολύνει την εργασία σας.

Μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Οθόνη> Νυχτερινή λειτουργία (Νυχτερινό φως).

Μπορείτε επίσης να το προσαρμόσετε ανάλογα με συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Επίσης, σε συσκευές άλλων κατασκευαστών, μπορείτε να το βρείτε μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις ή να βρείτε συντομεύσεις για να την ενεργοποιήσετε. Αυτή η επιλογή βρίσκεται συνήθως στην επιλογή Εμφάνιση σε όλα τα τηλέφωνα Android. Σε ορισμένα τηλέφωνα, αυτή η λειτουργία ονομάζεται φίλτρο μπλε φωτός, κάπου Νυχτερινή λειτουργία και σε ορισμένα τηλέφωνα όπως η Huawei ονομάζεται Eye Comfort.

Οι χρήστες iPhone μπορούν να βιώσουν αυτήν τη λειτουργία στο όνομα της δυνατότητας "Έξυπνη εφεύρεση". Αυτή η λειτουργία, σε αντίθεση με μια πραγματική επιλογή σκοτεινής λειτουργίας, ενδέχεται να παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα με τις εφαρμογές τρίτων, δηλαδή η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.

Λήψη εφαρμογών:

Σε Android ένα ή σε απόθεμα Android, χωρίς προσθήκες από την Google ή το περιβάλλον χρήστη του κατασκευαστή, ενδέχεται να μην μπορείτε να βρείτε την επιλογή νυχτερινής λειτουργίας. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν τόσες πολλές αξιοπρεπείς εφαρμογές που κάνουν τη δουλειά για εσάς. Η εφαρμογή Bluelight Filter είναι μια από τις καλύτερες. Αυτή η εφαρμογή έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως μια συντόμευση στην αρχική οθόνη σας, μια επιλογή από επτά διαφορετικές αποχρώσεις, πρόγραμμα ενεργοποίησης και widget ειδοποίησης.

Αυτή η εφαρμογή έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως μια συντόμευση στην αρχική οθόνη σας, μια επιλογή από επτά διαφορετικές αποχρώσεις, πρόγραμμα ενεργοποίησης και widget ειδοποίησης. .

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found