Πώς να επιδιορθώσετε προβλήματα εγκατάστασης οθόνης στο iPhone X

Ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του iPhone X είναι η τραγανή οθόνη OLED Super Retina για κρυστάλλινη προβολή. Μέσα σε λίγες μέρες από την κυκλοφορία του, ορισμένοι χρήστες βρήκαν προβλήματα εγκατάστασης οθόνης με τα ακουστικά τους. Το πρόβλημα είναι μια στατική εικόνα που εμφανίζεται πολύ καιρό στην οθόνη, αφήνοντας μια αχνή φανταστική εικόνα που φαίνεται να παραμένει.

Η Apple αναγνώρισε το πρόβλημα και εξήγησε τα οφέλη και τους κινδύνους μιας οθόνης OLED. Με το χρόνο και τη χρήση, οι οθόνες OLED δείχνουν οπτικές αλλαγές και αυτό περιλαμβάνει εγγραφή ή επιμονή στην εικόνα. Οι εικόνες υψηλής αντίθεσης που προβάλλονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να οδηγήσουν σε ακραία καύση οθόνης. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί και να επιλυθεί σε κάποιο βαθμό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων εγκατάστασης οθόνης στο iPhone X.

Δείτε επίσης: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων διάρκειας ζωής μπαταρίας iPhone X

Τρόποι επίλυσης προβλημάτων εγκατάστασης οθόνης στο iPhone X

Απενεργοποιήστε το iPhone X σας

Το burn-in της οθόνης είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, αλλά για μερικούς, θα μπορούσε να είναι μια ακραία περίπτωση διατήρησης εικόνας. Η διόρθωση μιας οθόνης διατήρησης εικόνας είναι εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Αφήστε τη συσκευή σας απενεργοποιημένη για κάποιο χρονικό διάστημα - 30 λεπτά για να ξεκινήσετε και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την για να δείτε εάν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα εγκατάστασης της οθόνης στο iPhone X.

Υπάρχουν πιθανότητες να εξακολουθείτε να βλέπετε την εξασθενημένη εικόνα σε μια τέτοια κατάσταση να απενεργοποιήσετε το iPhone X και να το αφήσετε περισσότερο. Αν το αφήσετε για λίγες ώρες, μπορείτε να απαλλαγείτε από ό, τι απομένει από την εικόνα στην οθόνη.

Η λύση λειτούργησε για τους περισσότερους, αλλά εάν το πρόβλημα παραμένει, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε την οθόνη σας. Έχετε εγγύηση ενός έτους μαζί σας, οπότε η Apple θα φροντίσει για αυτό το πρόβλημα για εσάς.

Συμβουλές για την αποφυγή εγκαύματος οθόνης

  • Οι εικόνες υψηλής αντίθεσης με αιχμηρές άκρες είναι οι δύσκολες. Αποφύγετε να ανοίξετε τέτοιες εικόνες στην οθόνη σας.
  • Οι στατικές εικόνες που προβάλλονται για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η κύρια αιτία της εγκατάλειψης της οθόνης. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Οθόνη & φωτεινότητα> Αυτόματο κλείδωμα και προσαρμόστε την ώρα αδράνειας όταν το iPhone X σας θα απενεργοποιήσει την οθόνη. Κρατήστε το στο ελάχιστο, ώστε η οθόνη σας να είναι ασφαλής. Μείνετε μακριά από εφαρμογές που δεν σας επιτρέπουν να κλειδώνετε αυτόματα.
  • Εάν υπάρχει περίπτωση κατά την οποία πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η οθόνη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε μειώστε τη φωτεινότητα. Σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης iPhone X και ρυθμίστε το ρυθμιστικό για να μειώσετε τη φωτεινότητα. Χειριστείτε τον έλεγχο φωτεινότητας με μη αυτόματο τρόπο, ώστε να γνωρίζετε πότε χρειάζεστε μια φωτεινή οθόνη ή πότε μπορείτε να προσαρμόσετε σε μια λιγότερο φωτεινή οθόνη.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να αποφύγετε προβλήματα εγκατάστασης οθόνης στο iPhone X.

Δείτε επίσης: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων υπερθέρμανσης του iPhone X

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found