Το ηχείο iPhone δεν λειτουργεί - Πώς μπορεί να διορθωθεί

Εάν το ηχείο στο iPhone σας δεν λειτουργεί, ήρθατε στο σωστό μέρος. Έχουμε πάντα την τάση να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις για διάφορα προβλήματα iPhone, όπως ζητήματα Wi-Fi και Bluetooth, προβλήματα με εφαρμογές και άλλα. Αυτή τη φορά, θα κάνουμε το ίδιο. Αρκετοί χρήστες ανέφεραν τα προβλήματα με το ηχείο του iPhone και παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι είναι το πρόβλημα του υλικού, ας μην ξεχνάμε ότι πολλά ζητήματα σχετίζονται στην πραγματικότητα με το λογισμικό. Επομένως, προτού επικοινωνήσετε με την Apple ή μεταβείτε σε ένα από τα καταστήματά τους, μπορείτε να δοκιμάσετε τις λύσεις που θα αναφέρουμε παρακάτω.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το iPhone δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο iTunes Store

Το ηχείο iPhone δεν λειτουργεί - τρόποι για να το διορθώσετε

Επανεκκινήστε το iPhone σας

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα δοκιμάσετε εάν ο υπολογιστής σας, το μόντεμ ή κάποια άλλη συσκευή δεν λειτουργεί σωστά; Θα το επανεκκινήσετε. Το ίδιο ισχύει και για τα smartphone. Σε πολλά από τα άρθρα μας, θα δείτε την επανεκκίνηση ως μία από τις λύσεις. Επομένως, εάν το ηχείο iPhone δεν λειτουργεί, δοκιμάστε αυτό πρώτα και μετά μεταβείτε σε άλλες λύσεις, εάν χρειάζεται.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης. Όταν εμφανιστεί το ρυθμιστικό, σύρετέ το και απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας. Όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης για να το ενεργοποιήσετε.

support.apple.com

Αφαιρέστε τη θήκη iPhone

Εάν χρησιμοποιείτε τη θήκη για το iPhone σας, αφαιρέστε την. Ορισμένες περιπτώσεις είναι ογκώδεις και μπορούν να μπλοκάρουν το ηχείο.

Αυξήστε την ένταση

Πολλοί άνθρωποι θα ρίξουν τα μάτια τους λέγοντας ότι είναι βέβαιοι ότι η ένταση έχει αυξηθεί. Αλλά, μην ξεχνάτε ότι κάνουμε συχνά κάποια πράγματα χωρίς καν να παρατηρήσουμε και η μείωση της έντασης είναι ένα από αυτά. Τα κουμπιά έντασης βρίσκονται στο πλάι του iPhone, οπότε ενδέχεται να μειώσουμε κατά λάθος την ένταση. Πριν προχωρήσουμε σε άλλες λύσεις, πατήστε το κουμπί αύξησης έντασης και αυξήστε την ένταση.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε ήχο στο iPhone

Λειτουργία κουδουνίσματος / αθόρυβης λειτουργίας

Μιλώντας για κουμπιά, ενεργοποιήσατε πρόσφατα την αθόρυβη λειτουργία πατώντας το κουμπί στην αριστερή πλευρά του τηλεφώνου; Εάν υπάρχει πορτοκαλί γραμμή, αυτό σημαίνει ότι το iPhone σας βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία και όχι σε λειτουργία κουδουνίσματος. Απλώς αλλάξτε το κουμπί και το ηχείο iPhone θα λειτουργήσει ξανά.

Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Μια απλή επιδιόρθωση που μπορεί να σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε ξανά τα πράγματα. Συνδέσατε πρόσφατα το iPhone σας με ηχεία Bluetooth ή ακουστικά στο αυτοκίνητό σας; Απενεργοποιήστε το Bluetooth για να βεβαιωθείτε ότι τα αξεσουάρ δεν είναι συνδεδεμένα στο iPhone σας. Μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Bluetooth.

Καλέστε κάποιον χρησιμοποιώντας το μεγάφωνο

Αυτό είναι ένα παλιό τέχνασμα που μπορεί να λειτουργήσει για εσάς. Είναι αρκετά απλό. Καλέστε κάποιον, αλλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το μεγάφωνο κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής κλήσης. Πολλοί χρήστες είπαν ότι μόλις το έκαναν αυτό, το ηχείο iPhone άρχισε να λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασε το.

Καθαρίστε το ηχείο

Όταν το ηχείο του iPhone δεν λειτουργεί, μπορεί να οφείλεται στο ότι η βρωμιά και η σκόνη αποθηκεύονται σε αυτό. Πρέπει να καθαρίσετε το ηχείο και για να το κάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδα ή βούρτσα. Καθαρίστε απαλά το ηχείο και βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλες τις ακαθαρσίες και τα συντρίμμια. Επίσης, καθαρίστε την υποδοχή κεραυνών.

Λειτουργία ακουστικών

Όπως γνωρίζετε, όταν συνδέετε τα ακουστικά, ο ήχος θα αναπαράγεται μέσω αυτών. Όμως, μερικές φορές το iPhone είναι κολλημένο στη λειτουργία ακουστικών. Με άλλα λόγια, αποσυνδέσατε τα ακουστικά σας, αλλά το iPhone σας πιστεύει ότι είναι ακόμα συνδεδεμένα. Θα παρατηρήσετε εύκολα αν αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν πατάτε το κουμπί αύξησης ή μείωσης της έντασης στο πλάι του τηλεφώνου σας, θα δείτε την εικόνα των ακουστικών στην οθόνη. Σε αυτήν την περίπτωση, διαβάστε τον ακόλουθο οδηγό: Πώς να διορθώσετε το iPhone που έχει κολλήσει στη λειτουργία ακουστικών.

Εάν το iPhone σας δεν είναι κολλημένο στη λειτουργία ακουστικών και ακούτε τον ήχο όταν συνδέετε τα ακουστικά, αποσυνδέστε το και καθαρίστε την υποδοχή ακουστικών.

Ενημέρωση iOS

Έχετε την τελευταία έκδοση του iOS; Εάν όχι, κατεβάστε το. Εδώ είναι πώς να το κάνετε αυτό:

 • Συνδέστε το iPhone σας σε μια πηγή τροφοδοσίας
 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο Wi-Fi
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού
 • Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση ή εγκατάσταση τώρα.

Επαναφέρετε το iPhone σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το iTunes

Δοκιμάσατε τις παραπάνω λύσεις, αλλά το ηχείο iPhone δεν λειτουργεί; Είναι η ώρα να δώσετε στο iPhone σας μια νέα αρχή επαναφέροντάς το στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το iTunes. Αυτό θα διαγράψει τα πάντα, τις εφαρμογές, τις ρυθμίσεις που έχετε προσαρμόσει, τα δεδομένα σας και ακόμη και το υλικολογισμικό. Έτσι, πριν ξεκινήσετε με την επαναφορά, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων σας.

Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το iTunes:

 • Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την τελευταία έκδοση του iTunes
 • Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας
 • Εκκινήστε το iTunes
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά iPhone στον πίνακα "Σύνοψη"
 • Κάντε κλικ στην Επαναφορά για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας
 • Αφήστε το iPhone σας συνδεδεμένο έως ότου ολοκληρωθεί η επαναφορά
 • Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ρυθμίστε το iPhone σας ως νέα συσκευή.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εάν το ηχείο iPhone δεν λειτουργεί ακόμα κι αν έχετε δοκιμάσει όλες τις λύσεις που αναφέραμε παραπάνω, επικοινωνήστε με την Apple ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά τους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found