Πώς να ελέγξετε εάν το iPhone είναι ξεκλειδωμένο

Ίσως αναρωτιέστε πώς να ελέγξετε εάν το iPhone σας είναι ξεκλειδωμένο. Θα σας δείξουμε τους τρόπους για να το κάνετε.

Πριν προχωρήσουμε στα βήματα, μια γρήγορη λέξη σχετικά με τη διαφορά μεταξύ κλειδωμένων και ξεκλειδωμένων iPhone. Τα ξεκλείδωτα τηλέφωνα είναι αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε δίκτυο, ανεξάρτητα από το αν είναι At & t, Verizon, Sprint, T-Mobile ή οποιοδήποτε άλλο. Τα κλειδωμένα τηλέφωνα είναι αυτά που οι άνθρωποι αγοράζουν μέσω μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Για το χρονικό διάστημα έως ότου το τηλέφωνο εξοφληθεί και το συμβόλαιο τελειώσει, το τηλέφωνο παραμένει κλειδωμένο. Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε το τηλέφωνό σας ή να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο, θα πρέπει να ενημερωθείτε εάν η εν λόγω συσκευή είναι κλειδωμένη ή ξεκλειδωμένη.

Δείτε επίσης: Τα κουμπιά έντασης του iPhone δεν λειτουργούν - Πώς να το διορθώσετε

Έλεγχος της κατάστασης ξεκλειδώματος μέσω ρυθμίσεων

Για να ελέγξετε την κατάσταση ξεκλειδώματος ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πρώτα απ 'όλα, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας
  • Στη συνέχεια, από την υποενότητα επιλέξτε Cellular
  • Στο επόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στις επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

  • Τώρα, εάν το τηλέφωνό σας σας μεταφέρει σε άλλη οθόνη, κάνοντας κλικ στις επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που λένε "Ενεργοποίηση LTE" κ.λπ., αυτό σημαίνει ότι το iPhone σας είναι ξεκλείδωτο και είστε έτοιμοι να πάτε. Αλλά εάν αυτή η επιλογή δεν λειτουργεί, είναι μια υπόδειξη ότι το iPhone σας είναι κλειδωμένο.

Αυτή δεν είναι η τέλεια μέθοδος για να ελέγξετε αν το iPhone σας είναι ξεκλείδωτο ή όχι επειδή μερικές φορές, δεν λειτουργεί με ορισμένα χρησιμοποιημένα ή ακόμα και νεότερα τηλέφωνα. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη επιλογή.

Έλεγχος εάν το iPhone ξεκλειδώνεται μέσω κάρτας SIM

Για να ελέγξετε την κατάσταση ξεκλειδώματος του iPhone σας με αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να έχετε τουλάχιστον δύο κάρτες SIM, καθεμία από διαφορετική τηλεφωνική εταιρεία (εάν δεν έχετε δύο διαφορετικές κάρτες SIM, τότε μπορείτε να δανειστείτε μία από τον φίλο ή το μέλος της οικογένειάς σας). Τώρα ας προχωρήσουμε στα βήματα με τα οποία μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση:

  • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να απενεργοποιήσετε το iPhone σας.
  • Στη συνέχεια, πρέπει να ανοίξετε το δίσκο κάρτας SIM του iPhone (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδετήρα για αυτό το σκοπό) και να αφαιρέσετε την τρέχουσα κάρτα SIM από το τηλέφωνο.
  • Τώρα τοποθετήστε την κάρτα SIM από διαφορετικό φορέα στη θήκη κάρτας SIM (θυμηθείτε ότι η νέα κάρτα SIM θα πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος) και σπρώξτε τη θήκη κάρτας SIM πίσω στη θέση της.
  • Μόλις το κάνετε αυτό, είναι η ώρα να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο.
  • Τώρα ελέγξτε αν η κάρτα SIM λειτουργεί σωστά ή όχι καλώντας κάποιον ή στέλνοντας ένα μήνυμα σε οποιονδήποτε αριθμό εργασίας.
  • Στο τέλος, θα δείτε το αποτέλεσμα της κατάστασης ξεκλειδώματος. Εάν δείτε ένα μήνυμα που λέει ότι η "κλήση δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί", τότε είναι μια σαφής ένδειξη ότι το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο.

Έλεγχος της κατάστασης ξεκλειδώματος με ένα διαδικτυακό εργαλείο

Μπορείτε να βρείτε μερικά διαδικτυακά εργαλεία και ιστότοπους που σας επιτρέπουν να ελέγξετε εάν το iPhone σας είναι ξεκλειδωμένο ή όχι με τη βοήθεια του αριθμού IMEI του iPhone σας. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους ιστότοπους που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες παρέχουν την υπηρεσία με συγκεκριμένη χρέωση. Συνήθως είναι μερικά δολάρια, οπότε αν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε, μπορείτε να πάρετε αυτήν την επιλογή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found