Πώς να ενημερώσετε το Android Smartphone ή το Tablet

Κάθε κάτοχος Android θέλει να έχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία όταν χρησιμοποιεί smartphone ή tablet. Θέλουμε τις πιο πρόσφατες λειτουργίες που μιλούν όλοι και σίγουρα δεν θα πούμε όχι για βελτιώσεις ασφάλειας και απόδοσης. Πώς να συμβεί αυτό; Η απάντηση είναι πολύ απλή - ενημερώνοντας το λογισμικό. Είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι μπορείτε να ενημερώσετε το τηλέφωνο ή το tablet σας στην πιο πρόσφατη έκδοση Android που είναι διαθέσιμη για τη συσκευή σας. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να εγκαταστήσετε το Android Lollipop, το Marshmallow ή το Nougat εάν η συσκευή σας δεν υποστηρίζεται.

Εδώ, θα μιλήσουμε για τα οφέλη των ενημερώσεων λογισμικού και θα μοιραστούμε έναν βήμα προς βήμα οδηγό για να σας δείξουμε πώς να δείτε ποια έκδοση Android εκτελείτε και πώς να ενημερώσετε τη συσκευή σας Android.

Δείτε επίσης: Πώς να εκτελέσετε επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων σε Android

Γιατί πρέπει να ενημερώσετε το smartphone ή το tablet Android

Μια ενημέρωση λογισμικού θα επιφέρει βελτιώσεις στην ασφάλεια της συσκευής σας και στην απόδοσή της. Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα μόνα οφέλη που μπορείτε να βασιστείτε. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στη συσκευή σας Android, η ενημέρωση Android μπορεί να σας βοηθήσει να τα απαλλαγείτε, επειδή μια νέα έκδοση λογισμικού φέρνει διορθώσεις σφαλμάτων. Εάν μια συγκεκριμένη έκδοση του Android έχει κάποια σφάλματα, μια νέα θα τα αντιμετωπίσει και θα φέρει τις διορθώσεις. Για παράδειγμα - έχετε παρατηρήσει πρόσφατα ότι η συσκευή σας είναι λίγο αργή. Μετά τη λήψη και την εγκατάσταση της ενημέρωσης λογισμικού, τα προβλήματα τυχαίας καθυστέρησης θα εξαφανιστούν. Επίσης, η διαχείριση των πόρων θα είναι πιο αποτελεσματική και η απόδοση της μπαταρίας θα αυξηθεί επίσης. Θα λάβετε μερικές νέες και δροσερές δυνατότητες, και φυσικά, καλύτερη εμπειρία χρήστη συνολικά.

Τρόπος ενημέρωσης Android (Samsung, LG, HTC, Huawei, Nexus κ.λπ.)

Έχουμε αναφέρει τα πλεονεκτήματα των ενημερώσεων λογισμικού και τώρα μπορούμε να μεταβούμε στον οδηγό και να σας δείξουμε πώς να ενημερώσετε το Android. Προτού κατευθυνθείτε στην επιλογή που σας επιτρέπει να δείτε εάν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη, μπορείτε πρώτα να δείτε και ποια έκδοση του Android έχετε.

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο (Σχετικά με το tablet, Σχετικά με τη συσκευή κ.λπ.)

  • Θα δείτε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών σχετικά με τη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Android.

Εάν διαθέτετε παλαιότερο μοντέλο smartphone, ενδέχεται να έχετε ήδη την τελευταία έκδοση Android διαθέσιμη για αυτό. Από την άλλη πλευρά, οι κάτοχοι νεότερων smartphone και τηλεφώνων που ανήκουν στην κατηγορία υψηλών προδιαγραφών μπορούν να περιμένουν την τελευταία έκδοση με τις κορυφαίες δυνατότητες να έρχονται στο δρόμο τους. Οι συσκευές Nexus λαμβάνουν πρώτα την ενημέρωση Android.

Πριν ενημερώσετε το Android

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε προτού ενημερώσετε το Android. Εδώ είναι:

  • Φορτίστε το smartphone ή το tablet Android.
  • Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Η ενημέρωση Android δεν θα διαγράψει τα αρχεία σας, αλλά αν η ενημέρωση μεταφερθεί νότια, θέλετε τα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.
  • Συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi. Αποφύγετε τη λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης Android χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του κινητού σας.

Ενημέρωση Android

Τώρα είστε έτοιμοι να ενημερώσετε το Android. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο (Σχετικά με το tablet, Σχετικά με τη συσκευή κ.λπ.)
  • Θα δείτε την ενημέρωση λογισμικού ή την ενημέρωση συστήματος στην κορυφή. Πατήστε σε αυτό. Η συσκευή σας θα ξεκινήσει την αναζήτηση για την ενημέρωση (Σε ορισμένα τηλέφωνα και tablet Android, ενδέχεται να υπάρχει ένα επιπλέον βήμα και ίσως χρειαστεί να πατήσετε Έλεγχος για ενημέρωση ή Διαδικτυακή ενημέρωση).

Εάν η ενημέρωση Android είναι διαθέσιμη, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε. Επιλέξτε Ναι. Η συσκευή σας θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού Android και θα επανεκκινήσει.

Τυλίξτε το

Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης Android είναι πολύ απλή. Δεν απαιτεί πολύ χρόνο, τεχνολογική γνώση ή προσπάθεια. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν παραλείπετε τα βήματα "πριν από την ενημέρωση" καθώς δεν θέλετε να χάσετε τα αρχεία σας ή να λάβετε έναν λογαριασμό τηλεφώνου που είναι πολύ υψηλός επειδή κατεβάσατε την ενημέρωση χρησιμοποιώντας τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Συζητήσαμε γιατί πρέπει να ενημερώσετε το Android και έχουμε αναφέρει τα κύρια οφέλη του. Απολαμβάνετε καλύτερη απόδοση, νέες δυνατότητες και πολλά άλλα υπέροχα πράγματα, τα οποία καθιστούν το όλο πράγμα εξαιρετικά συναρπαστικό και διασκεδαστικό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found