Πώς να μοιράζεστε παιχνίδια στο Steam

Ενδιαφέρεστε να μοιραστείτε ένα παιχνίδι που ανακαλύψατε πρόσφατα και το άξιζε να παίξετε, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε λογαριασμό στο Steam. Το Steam δεν είναι απλώς μια πλατφόρμα από την οποία μπορείτε να λάβετε τις καλύτερες προσφορές στα παιχνίδια, ενώ παράλληλα διαθέτει πολλές άλλες δυνατότητες για να κάνετε τον λογαριασμό παιχνιδιού σας κοινωνικό. Δεν είναι όπως πολλές άλλες αντικοινωνικές πλατφόρμες από όπου θα μπορούσατε να αγοράσετε και να κατεβάσετε μόνο το παιχνίδι. Συνδεθείτε με το Steam και αποκτήστε πρόσβαση σε δεκάδες δυνατότητες για να παίξετε το παιχνίδι online με φίλους και μέλη της οικογένειάς σας, περάστε ένα παιχνίδι σε έναν φίλο και αποκτήστε πρόσβαση στα σαλόνια VIP. Εδώ θα εξηγήσουμε πώς να μοιραζόμαστε παιχνίδια στο Steam.

Δείτε επίσης: Πώς να λάβετε επιστροφή χρημάτων στο Steam

Κοινή χρήση παιχνιδιών με το Steam Family Library Sharing

Μία από τις πρόσφατες εξελίξεις στο Steam επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται τα παιχνίδια με τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους του, οι οποίοι θα μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι που τους αρέσει στις συσκευές τους και να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα στον πίνακα κατάταξης κάτω από τους λογαριασμούς τους. Το Steam Cloud επιτρέπει σε πολλούς παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα με το όνομα του λογαριασμού τους, αποκτώντας πρόσβαση σε μία βιβλιοθήκη και αποθηκεύοντας την πρόοδό τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να αγοράσετε το παιχνίδι μία φορά ενώ σε μία αγορά όλοι οι χρήστες θα μπορούσαν να το παίξουν. Ωστόσο, το Steam επιτρέπει μόνο 5 χρήστες και 10 συσκευές στις οποίες μπορούν να μοιραστούν τα παιχνίδια.

Λοιπόν, για αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την Κοινή χρήση της Οικογενειακής βιβλιοθήκης. Πρώτον, απαιτείται η ασφάλεια του Steam Guard. Εάν δεν είναι, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Steam και επιλέξτε Λογαριασμός, την πρώτη καρτέλα στο μενού. Κάντε κλικ για να ανοίξετε Διαχείριση ασφάλειας λογαριασμού Steam Guard κάτω από τα διαπιστευτήρια χρήστη. Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείτε να μοιραστείτε τα παιχνίδια με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας.

Όσοι θέλουν να παίξουν τα παιχνίδια που μοιραστήκατε θα πρέπει να συνδεθούν στη συσκευή τους με τα διαπιστευτήριά σας στο Steam. Μετά τη σύνδεση, πρέπει να ανοίξουν τις ρυθμίσεις Steam από τις συσκευές τους. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξουν την καρτέλα Οικογένεια ή την καρτέλα Κοινή χρήση οικογενειακής βιβλιοθήκης από τον πίνακα πλοήγησης στα αριστερά. Κάντε κλικ στην επιλογή Εξουσιοδότηση αυτού του υπολογιστή είναι η επιλογή με την οποία θα επιβεβαιώσουν την κοινή χρήση των παιχνιδιών που επιτρέπετε από εσάς. Αποσυνδεθείτε και αφήστε αυτά τα άτομα να συνδεθούν με τους λογαριασμούς τους για να ελέγξουν τα κοινόχρηστα παιχνίδια. Θα μπορούσαν να κατεβάσουν όλα τα παιχνίδια που έχετε στον λογαριασμό σας και να τα εγκαταστήσετε στις συσκευές τους.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αφήσετε 5 μέλη να παίξουν τα παιχνίδια που έχετε ήδη. Μαζί με αυτό, μπορείτε να μοιραστείτε τα παιχνίδια με 10 συσκευές. Χάρη στη συνεργασία της Valve, ο Steam έφερε την ιδέα της κοινής χρήσης των παιχνιδιών. Σε αντίθεση με αυτήν την πλατφόρμα, δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος πόρος που να επιτρέπει την κοινή χρήση των αγορασμένων παιχνιδιών δωρεάν.

Η μέθοδος είναι πολύ ευεργετική για τις οικογένειες και όχι για τους φίλους. Όποιος ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπου δεν μπορείτε να ταξιδεύετε τόσο συχνά και εύκολα δεν θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το παιχνίδι που παίζετε, καθώς απαιτεί τη φυσική σας παρουσία για να επιτρέψει στον άλλο χρήστη να παίξει τα κοινόχρηστα παιχνίδια. Ο συγκεκριμένος στόχος είναι ότι ο Steam θέλει τα μέλη της οικογένειας να μοιράζονται τα παιχνίδια έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν τα προσωπικά τους αρχεία χωρίς να ενοχλούν κανέναν άλλο παίκτη στην οικογένεια.

Τα περισσότερα από τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα για κοινή χρήση, ενώ υπάρχουν μερικά που απαιτούν συνδρομές. Τέτοια παιχνίδια μπορούσαν να αγοραστούν και να μην κοινοποιηθούν. Επιπλέον, τα κοινόχρηστα παιχνίδια απαιτούν το Διαδίκτυο για να παιχτούν, γιατί χωρίς αυτό, το σύστημα δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο Steam Cloud για να ανακτήσει την πρόοδο του παιχνιδιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found