Δεν φορτίζεται η μπαταρία στο MacBook Pro - Πώς μπορεί να διορθωθεί

Η μπαταρία που δεν φορτίζεται στο MacBook Pro μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτική. Παίρνετε το MagSafe για τη φόρτιση του MacBook σας, αλλά δεν θα λειτουργήσει. Η ενδεικτική λυχνία πρέπει να έχει πορτοκαλί χρώμα, αλλά αν είναι πράσινη ή εντελώς απενεργοποιημένη, αυτό σημαίνει ότι δεν φορτίζει. Εναλλακτικά, η φωτεινή ένδειξη είναι πορτοκαλί, αλλά το εικονίδιο της μπαταρίας στο MacBook σας δείχνει ότι δεν φορτίζεται. Πώς να διορθώσετε αυτά τα ζητήματα;

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το Mac δεν θα συνδεθεί σε WiFi

Δεν φορτίζεται η μπαταρία στο MacBook Pro - Πώς μπορεί να διορθωθεί

Ελέγξτε την πρίζα

Πριν προχωρήσουμε στα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, δοκιμάστε να φορτίσετε το Mac σας χρησιμοποιώντας διαφορετικές πρίζες ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την ίδια πρίζα για φόρτιση άλλης συσκευής. Εάν η ηλεκτρική ενέργεια στο χώρο σας είχε διακοπεί κατά τη φόρτιση, προσπαθήστε να αποσυνδέσετε το MagSafe από την πρίζα, περιμένετε 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό και συνδέστε το ξανά.

Ελέγξτε το MagSafe

Ελέγξτε το MagSafe, τόσο τον προσαρμογέα όσο και το καλώδιο. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ζημιά στον προσαρμογέα ή στο καλώδιο. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε άλλο MagSafe για να φορτίσετε το MacBook Pro. Εάν λειτουργεί καλά, γνωρίζετε την απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντικαταστήσετε το MagSafe με το νέο.

Καθαρίστε τη θύρα MagSafe σε MacBook

Μερικές φορές, η αιτία της φόρτισης της μπαταρίας στο MacBook Pro προέρχεται από ένα απλό πράγμα. Ένα από τα συνηθισμένα είναι ότι κάτι έχει κολλήσει στη θύρα MagSafe, όπως ένα μικρό αντικείμενο ή συντρίμμια. Ελέγξτε και αφαιρέστε τα αντικείμενα από τη θύρα με οδοντογλυφίδα. Όταν τελειώσετε, κάντε το ίδιο με τον προσαρμογέα MagSafe. Κάντε το απαλά και προσεκτικά.

Ελέγξτε την κατάσταση της μπαταρίας

Κάθε μπαταρία έχει τον αριθμό κύκλου της. Εάν το MacBook σας έχει φτάσει τον μέγιστο αριθμό κύκλων, πρέπει να το αντικαταστήσετε με το νέο. Τα μοντέλα MacBook Pro 2009 έως 2018 έχουν τον μέγιστο αριθμό κύκλων έως 1000 φορές. Μπορείτε να ελέγξετε αυτές τις πληροφορίες ανοίγοντας το μενού Apple () και επιλέξτε Πληροφορίες συστήματος. Σε αυτό το παράθυρο, μπορείτε να δείτε τον τρέχοντα αριθμό κύκλων και την κατάσταση της μπαταρίας σας. Μπορεί να δείτε μία από αυτές τις τέσσερις συνθήκες μπαταρίας: Κανονική, Αντικατάσταση σύντομα, Αντικατάσταση τώρα ή μπαταρία συντήρησης

Επαναφορά SMC

Πώς να διορθώσετε την μπαταρία που δεν φορτίζει στο MacBook Pro εάν έχετε επιβεβαιώσει ότι το MagSafe και η μπαταρία βρίσκονται σε κανονικές συνθήκες; Μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναφέρετε το SMC (System Management Controller). Πρώτα, κλείστε το MacBook σας. Συνδέστε το MagSafe σε μια πηγή τροφοδοσίας. Τώρα, πατήστε τα πλήκτρα Shift (αριστερή πλευρά) + Control + Option και το κουμπί λειτουργίας συνολικά για περίπου 4 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε τα. Ενεργοποιήστε το MacBook σας πατώντας το κουμπί λειτουργίας.

Επαναφορά μπαταρίας

Εάν το MacBook Pro διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία, μπορείτε να την επαναφέρετε αφαιρώντας την μπαταρία. Αφού αφαιρέσετε την μπαταρία, πατήστε το κουμπί λειτουργίας για 5 δευτερόλεπτα και επαναφέρετε τη μπαταρία στη θέση της. Τέλος, ενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή σας πατώντας το κουμπί λειτουργίας. Πριν εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο, φροντίστε να κλείσετε πρώτα τον υπολογιστή σας. Εάν δεν έχετε ανοίξει ποτέ το MacBook σας, συνιστάται να πάρετε το MacBook σας στην Εξουσιοδοτημένη υπηρεσία της Apple για να σας βοηθήσει να επαναφέρετε την μπαταρία.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found