Λύστε "Δυστυχώς οι ρυθμίσεις σταμάτησαν να λειτουργούν" στο Android

Αρκετοί χρήστες Android παραπονέθηκαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το ακουστικό τους όταν προσπαθούν να ανοίξουν την επιλογή Ρυθμίσεις. Εμφανίζεται "Δυστυχώς, οι ρυθμίσεις σταμάτησαν να λειτουργούν" . Αυτό ήταν ένα πολύ κοινό ζήτημα την εποχή που κυκλοφόρησε η ενημέρωση του KitKat. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν σχετίζεται πάντα με την ενημέρωση λογισμικού και εάν δείτε αυτό το μήνυμα σφάλματος στη συσκευή σας δοκιμάστε τις παρακάτω λύσεις και ελπίζουμε ότι θα διορθώσετε τη συσκευή σας Android.

Δείτε επίσης: Τρόπος διόρθωσης σφάλματος ελέγχου ταυτότητας Samsung Galaxy

Λύσεις για το πρόβλημα "Δυστυχώς, οι ρυθμίσεις σταμάτησαν να λειτουργούν" στο Android

Επανεκκινήστε τη συσκευή

«Δυστυχώς, οι ρυθμίσεις σταμάτησαν να λειτουργούν» είναι ένα πολύ ενοχλητικό ζήτημα, αλλά μπορείτε να το επιδιορθώσετε μόλις επανεκκινήσετε το τηλέφωνο ή το tablet Android. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας. Όταν ανοίξει το μενού, πατήστε Επανεκκίνηση. Προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης της συσκευής

Το επόμενο βήμα είναι η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης της συσκευής σας Android. Αυτό θα διαγράψει τα προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα για όλες τις εφαρμογές που έχετε στο smartphone ή το tablet σας.

 • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις> Χώρος αποθήκευσης
 • Πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης (σε ορισμένες συσκευές Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης)

Σκουπίστε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εκτελέσετε την παραπάνω μέθοδο, μπορείτε να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης και, στη συνέχεια, να επιλέξετε την επιλογή "Wipe cache partition." Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία ανάκτησης, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, να πατήσετε έναν συγκεκριμένο συνδυασμό πλήκτρων, ο οποίος ποικίλλει από τη μια συσκευή στην άλλη. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα (Samsung: Κουμπιά Home, Power και Volume; LG: Κουμπιά Power and Volume Down; Nexus: Volume Volume, Volume Down, Power button; HTC: Volume Down και Power κουμπί;)

 • Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο ή το tablet σας
 • Πατήστε τον συνδυασμό πλήκτρων ταυτόχρονα
 • Μετά από λίγο, θα δείτε την οθόνη ανάκτησης
 • Όταν εμφανιστεί το μενού Recovery, χρησιμοποιήστε το κουμπί Volume για να μεταβείτε στην επιλογή Wipe cache partition
 • Επιλέξτε το χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας.
 • Όταν ολοκληρωθεί αυτό, επιλέξτε επανεκκίνηση

www.youtube.com

Απεγκαταστήστε και επανεγκαταστήστε την ενημέρωση Google Play store

Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά ναι, αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει στην επίλυση του "Δυστυχώς, οι ρυθμίσεις σταμάτησαν να λειτουργούν". Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη για το Google Play και να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση του Google Play store. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Διαχείριση εφαρμογών, βρείτε το Google Play και αγγίξτε το. Πρώτα πατήστε "Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης". Στη συνέχεια, πατήστε Κατάργηση εγκατάστασης ενημερώσεων. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε τη συσκευή σας. Μεταβείτε στο Google Play και πατήστε σε τρεις οριζόντιες γραμμές. Στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Έκδοση κατασκευής. Θα δείτε το ακόλουθο μήνυμα: "Θα γίνει λήψη και εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης του Google Play Store". Πατήστε ΟΚ.

Εκκινήστε τη συσκευή σε ασφαλή λειτουργία

Πολλές φορές, μια εφαρμογή τρίτου μέρους είναι ο ένοχος και προκαλεί σφάλμα "Δυστυχώς, οι ρυθμίσεις σταμάτησαν να λειτουργούν". Μπορείτε να εκκινήσετε τη συσκευή σας σε ασφαλή λειτουργία. Όταν το κάνετε αυτό, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Android σας χωρίς εφαρμογές τρίτων, επειδή όλες θα απενεργοποιηθούν. Εάν η συσκευή σας λειτουργεί κανονικά και το μήνυμα σφάλματος δεν εμφανίζεται όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις, φταίει μια εφαρμογή τρίτου μέρους. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές μία προς μία ή να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας
 • Όταν εμφανιστεί το μενού, πατήστε παρατεταμένα την επιλογή Απενεργοποίηση
 • Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας σε ασφαλή λειτουργία
 • Πατήστε ΟΚ

 • Θα δείτε την ασφαλή λειτουργία στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης

Εάν δείτε ότι το πρόβλημα "Δυστυχώς οι ρυθμίσεις σταμάτησε να λειτουργεί" δεν εμφανίζεται σε ασφαλή λειτουργία, τότε μια εφαρμογή τρίτου μέρους προκαλεί το πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές τρίτων ένα προς ένα (ξεκινήστε με αυτές που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα), έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα ή εάν έχετε πάρα πολλές εφαρμογές, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Πώς να επιστρέψετε τις κρυφές εφαρμογές μετά την ενημέρωση του Galaxy σε 4.4.2

Εργοστασιακή επανεκκίνηση

Η εργοστασιακή επαναφορά καταργεί όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου σας, οπότε πριν συνεχίσετε, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του τηλεφώνου σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Ο πρώτος τρόπος δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας της συσκευής είναι ο λογαριασμός Google. Προχωρήστε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά και θα παρέχει δύο επιλογές που ονομάζονται αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων μου και αυτόματες επαναφορές. Βεβαιωθείτε ότι αυτές οι επιλογές είναι ενεργοποιημένες επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου δίπλα τους και θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας λεπτομερειών όπως κωδικός πρόσβασης Wi-Fi, δεδομένα εφαρμογών, ρυθμίσεις Google και σελιδοδείκτες αυτόματα στον διακομιστή Google, ώστε να μπορούν να ανακτηθούν.
 • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε συσκευή Samsung, δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας χρησιμοποιώντας λογαριασμό Samsung. Για αυτό μεταβείτε στην Εφαρμογή> Ρυθμίσεις> Χρήστης και αντίγραφο ασφαλείας> Λογαριασμός και ελέγξτε αν είστε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας Samsung. Εάν η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, θα συγχρονίσει τις επαφές, το ημερολόγιο και τις ρυθμίσεις διαδικτύου με τον λογαριασμό Samsung.

Μετά το αντίγραφο ασφαλείας, προχωρήστε στη διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Δείτε πώς μπορείτε να το εκτελέσετε στο τηλέφωνό σας Android:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
 • Στη συνέχεια, πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων
 • Πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου / tablet

Εάν το μήνυμα σφάλματος συνεχίζει να εμφανίζεται και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, κάντε τα εξής:

 • Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας
 • Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί Home, Power και Volume Up για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο Android στην οθόνη (εάν δεν χρησιμοποιείτε τη Samsung, βεβαιωθείτε ότι πατάτε τον σωστό συνδυασμό πλήκτρων).
 • Αφήστε τα κουμπιά τότε. Χρησιμοποιήστε το κουμπί μείωσης έντασης για να επισημάνετε τυχόν επιλογές και το πλήκτρο λειτουργίας για επιβεβαίωση. Επισημάνετε την εργοστασιακή επαναφορά και επιβεβαιώστε τη χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας.
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε "Διαγραφή όλων των δεδομένων χρήστη" και επιβεβαιώστε τα
 • Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για να δείτε την επιλογή «επανεκκίνηση συστήματος τώρα» και επιλέξτε το. Το τηλέφωνο θα επανεκκινηθεί και θα πρέπει να το ρυθμίσετε ξανά από το μηδέν.

Σχετικά: Πώς να διορθώσετε το Samsung Galaxy που δεν φορτίζει - γκρίζα μπαταρία

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found