Τρόπος επίλυσης προβλημάτων υπερθέρμανσης του Google Pixel

Εάν έχετε αγοράσει πρόσφατα το Google Pixel ή το Pixel XL, αναμφίβολα είστε αυτός που κρατάτε ένα από τα πιο εντυπωσιακά smartphone στην αγορά, εξοπλισμένο με εξοπλισμό υψηλής ποιότητας, προδιαγραφές και εξαιρετικό σχεδιασμό. Ωστόσο, παρά όλα αυτά τα πράγματα, αυτή η συσκευή δεν περιέχει σφάλματα και οι χρήστες έχουν παραπονεθεί για πολλά ζητήματα. Τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Google Pixel ενοχλούν αρκετούς ιδιοκτήτες. Ενώ ορισμένοι δήλωσαν ότι το τηλέφωνο υπερθερμαίνεται μετά από πολλές ώρες χρήσεων, άλλοι δήλωσαν ότι το τηλέφωνο ζεσταίνεται χωρίς λόγο. Ωστόσο, όποιος και αν είναι ο λόγος, εξηγούνται εδώ όλες οι πιθανές διορθώσεις για αυτό το πρόβλημα υπερθέρμανσης του Google Pixel.

Δείτε επίσης: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων διάρκειας ζωής μπαταρίας του Google Pixel

Πιθανές διορθώσεις για προβλήματα υπερθέρμανσης του Google Pixel

Λύση 1: Επανεκκινήστε τη συσκευή

Αυτό είναι το πρώτο βήμα σε κάθε ζήτημα που λειτουργεί πολύ συχνά και επιλύει το πρόβλημα σε ένα λεπτό. Επίσης, εάν έχετε χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο σε τέντωμα για περισσότερο από 150-200 ώρες χωρίς επανεκκίνηση, το τηλέφωνο ενδέχεται να εμφανίζει διάφορα προβλήματα, όπως υπερθέρμανση. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας για 10 δευτερόλεπτα και η συσκευή θα ενεργοποιήσει τον κύκλο και, στη συνέχεια, θα δονείται για να ξεκινήσει η διαδικασία επανεκκίνησης. Μόλις ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση, ελέγξτε εάν έχει επιλυθεί το πρόβλημα της υπερθέρμανσης στο Google Pixel. Εάν όχι, μεταβείτε στην επόμενη μέθοδο.

Λύση 2: Ελέγξτε τις ρυθμίσεις

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε εάν οποιαδήποτε εφαρμογή έχει συμπεριφορά που προκαλεί πρόβλημα. Ενδέχεται να υπάρχει κάποια εφαρμογή στη συσκευή σας που καταναλώνει την ασυνήθιστη ποσότητα μπαταρίας και επίσης αναγκάζει την οθόνη να παραμείνει σε εγρήγορση που έχει ως αποτέλεσμα πρόβλημα υπερθέρμανσης. Αυτό το πράγμα μπορεί να ελεγχθεί μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία. Εάν μια εφαρμογή τρίτου μέρους καταναλώνει την μπαταρία, τότε αυτός μπορεί να είναι ο ένοχος που δημιουργεί ένα τέτοιο ζήτημα που μπορεί να επιλυθεί απλά με την απεγκατάσταση της εφαρμογής από τη συσκευή σας Google Pixel.

Λύση 3: Εκκινήστε τη συσκευή σε ασφαλή λειτουργία

Σε περίπτωση που δεν εντοπίσετε τέτοια εφαρμογή στην επιλογή Ρυθμίσεις> Μπαταρία ή αλλιώς μετά τη διαγραφή της ύποπτης εφαρμογής, το επόμενο βήμα είναι να εκκινήσετε τη συσκευή σε ασφαλή λειτουργία για να δείτε εάν κάποια από τις εφαρμογές τρίτων προκαλεί πραγματικά το πρόβλημα. Η ασφαλής λειτουργία θα απενεργοποιήσει προσωρινά όλες τις εφαρμογές τρίτων και εάν το πρόβλημα υπερθέρμανσης στο Google Pixel δεν σας ενοχλεί, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια εφαρμογή τρίτου μέρους για τη δημιουργία ενός τέτοιου προβλήματος.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για εκκίνηση της συσκευής σε ασφαλή λειτουργία.

  • Πρώτα, πατήστε το κουμπί λειτουργίας που θα σας προσφέρει διάφορες επιλογές.
  • Πατήστε στην επιλογή Απενεργοποίηση και κρατήστε το πατημένο μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή επανεκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία
  • Πατήστε ok και η συσκευή σας Google Pixel θα εισέλθει σε ασφαλή λειτουργία. Η ασφαλής λειτουργία θα εμφανιστεί στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

Τώρα, ελέγξτε την απόδοση της συσκευής σας. Εάν όλα φαίνονται εντάξει, ξεκινήστε να απεγκαθιστάτε εφαρμογές τρίτων ένα προς ένα και τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Google Pixel στη συσκευή σας θα εξαφανιστούν.

Λύση 4: Σκουπίστε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτήν την επιλογή που θα διαγράψει όλη την προσωρινή μνήμη της συσκευής. Για να το κάνετε αυτό, απενεργοποιήστε εντελώς τη συσκευή και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λειτουργίας, Home και Volume up εντελώς για λίγα δευτερόλεπτα. Τώρα ένα κείμενο ανάκτησης θα εμφανιστεί στο πάνω μέρος της οθόνης μαζί με το λογότυπο Google. Χρησιμοποιήστε το κουμπί μείωσης έντασης για πλοήγηση και κουμπί λειτουργίας για να ορίσετε την επιλογή που θέλετε. Πλοηγηθείτε για να σκουπίσετε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης και επιλέξτε το για επιβεβαίωση. Στη συνέχεια, πηγαίνετε για επανεκκίνηση της συσκευής.

Λύση 5: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει τα πάντα, αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια, η τελευταία λύση είναι να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αλλά θα διαγράψει τα πάντα από τη συσκευή, οπότε πρέπει να το ρυθμίσετε από το μηδέν. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Για να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, κατευθυνθείτε προς τις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας & Επαναφορά> Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων και πατήστε OK για επιβεβαίωση της διαδικασίας.

Όλες οι πιθανές διορθώσεις αναφέρονται εδώ. Δοκιμάστε να τα εφαρμόσετε ένα προς ένα για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα του Google Pixel.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα Bluetooth του Google Pixel

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found