Πώς να διορθώσετε το iPhone που έχει κολλήσει στη λειτουργία ακουστικών

Ορισμένοι χρήστες iPhone ανέφεραν ένα περίεργο πρόβλημα με τις συσκευές τους. Ξαφνικά, το τηλέφωνο φαίνεται κολλημένο στη λειτουργία ακουστικών. Το ίδιο το ζήτημα είναι πραγματικά απογοητευτικό, αλλά υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Σε περίπτωση που δεν επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την Apple ή να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματά τους. Αλλά πριν το κάνετε, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το iPhone που έχει κολλήσει στη λειτουργία ακουστικών. Όπως γνωρίζετε, μοιραζόμαστε πάντα όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις για διάφορα ζητήματα, όπως προβλήματα με τη σύνδεση Wi-Fi, όλα τα είδη μηνυμάτων σφάλματος, το iTunes Store, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Θα κάνουμε το ίδιο αυτή τη φορά και ελπίζουμε ότι μία από τις λύσεις θα λειτουργήσει για εσάς.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε ήχο στο iPhone

Τρόποι διόρθωσης του iPhone που έχει κολλήσει στη λειτουργία ακουστικών

Ακουστικά κολλημένα στο iPhone

Λύση No.1: Καθαρίστε την υποδοχή ακουστικών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα ή βελόνα, για να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη ή ακαθαρσίες από την υποδοχή ακουστικών. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είναι απόλυτα καθαρό, μπορεί να σοκαριστείτε όταν δείτε την ποσότητα βρωμιάς που μπορεί να είναι μέσα της. Να είστε προσεκτικοί και να το κάνετε απαλά.

Λύση No.2: Συνδέστε και αποσυνδέστε τα ακουστικά σας πολλές φορές

Μια άλλη λύση που μπορεί να διορθώσει αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα είναι επίσης πολύ απλή. Χρησιμοποιήστε τα ακουστικά σας. Συνδέστε τα στη συσκευή και αποσυνδέστε και επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αυξήσετε και να μειώσετε την ένταση ενώ συνδέετε τα ακουστικά. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να εμφανίζεται, δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο με τα άλλα ακουστικά, αλλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το πρωτότυπο. Πολλά αξεσουάρ τρίτων που δεν είναι συμβατά με το iPhone ενδέχεται να φέρουν ορισμένα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού.

relayrides.flywheelsites.com

Λύση No.3: Επανεκκινήστε το iPhone σας

Η επανεκκίνηση του iPhone σας μπορεί να βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις, γι 'αυτό είναι μια από τις προσφερόμενες λύσεις. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και όταν εμφανιστεί το κόκκινο ρυθμιστικό, σύρετε το και απενεργοποιήστε το iPhone σας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης για να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας.

support.apple.com

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να επανεκκινήσετε το iPhone σας και να μην δείτε το ρυθμιστικό, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια μαλακή επαναφορά. Δεν θα διαγράψει κανένα από τα δεδομένα σας. Για να εκτελέσετε μια μαλακή επαναφορά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Sleep / Wake και το κουμπί Home, και τα δύο ταυτόχρονα
 • Κρατήστε και τα δύο κουμπιά τουλάχιστον για 10 ή μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

support.apple.com

Λύση No.4: Παίξτε ένα τραγούδι

Παίξτε ένα τραγούδι μέχρι να τελειώσει. Το τηλέφωνό σας θα κλειδώσει πριν τελειώσει το τραγούδι και μόλις κλείσει το τηλέφωνο, συνδέστε τα αυθεντικά ακουστικά στο iPhone σας. Τώρα, ξεκλειδώστε το τηλέφωνο και σταματήστε το τραγούδι. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε σωστά το ακουστικό. Πολλοί χρήστες δήλωσαν ότι αυτή η μέθοδος έλυσε το iPhone που έχει κολλήσει στο πρόβλημα λειτουργίας ακουστικών.

Λύση 5: Χρησιμοποιήστε ένα ηχείο Bluetooth

Η χρήση ενός συμβατού ηχείου Bluetooth μπορεί να λειτουργήσει για εσάς. Προσπαθήστε να συνδέσετε το iPhone σας με ένα ηχείο και να παίξετε ένα τραγούδι. Ενώ ακούτε τη μουσική χρησιμοποιώντας το ηχείο Bluetooth, απενεργοποιήστε το Bluetooth αλλά μην σταματήσετε αμέσως το τραγούδι στο iPhone σας. Πολλοί χρήστες είπαν όταν το έκαναν αυτό, το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Δοκίμασε το!

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε το iPhone / iPad δεν θα πραγματοποιήσει λήψη ή ενημέρωση εφαρμογών

Λύση No.6: Χρησιμοποιήστε το κουμπί λειτουργίας

Σε λειτουργία κλειδώματος, συνδέστε ένα πρωτότυπο ακουστικό της Apple στην υποδοχή iPhone. Τώρα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δείτε ένα κόκκινο ρυθμιστικό "slide to power off". Στη συνέχεια, βγάλτε τα ακουστικά αργά και πατήστε "Ακύρωση" στην οθόνη. Αυτό μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Λύση No.7: Ενημέρωση iOS

Το πρόβλημα μπορεί να φαίνεται σαν το υλικό, αλλά συχνά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενημερώσετε το iOS και ο απλούστερος τρόπος να το κάνετε είναι μια ασύρματη ενημέρωση. Συνδέστε τη συσκευή σας σε μια πηγή τροφοδοσίας και σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, Γενικά και κάντε κλικ στην ενημέρωση λογισμικού. Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση ή εγκατάσταση τώρα.

Λύση No.8: Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις

Εκτελώντας αυτό το βήμα, οι ρυθμίσεις του iPhone σας θα επαναφερθούν στις εργοστασιακές προεπιλογές, αλλά τα δεδομένα σας δεν θα διαγραφούν. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.

Λύση No.9: Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις

Εάν η προηγούμενη λύση δεν επιδιορθώσει το iPhone σας, προσπαθήστε να διαγράψετε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις. Σε αντίθεση με την προηγούμενη μέθοδο, αυτό θα διαγράψει τα πάντα στο iPhone σας (όπως υποδηλώνει το όνομά του), από εφαρμογές έως προσωπικά αρχεία και ρυθμίσεις. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Μόλις το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε το iPhone σας:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων
 • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας
 • Πατήστε Διαγραφή iPhone
 • Όταν ολοκληρωθεί η διαγραφή του iPhone σας, ρυθμίστε τη συσκευή σας ως νέα.

Λύση No.10: Επαναφέρετε το iPhone σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το iTunes

Αν δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα, πρέπει να δοκιμάσετε ένα ακόμη πράγμα πριν πάτε στο Apple Store. Μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το iTunes. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes στον Mac / PC σας.

 • Συνδέστε το iPhone σε Mac / PC χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αστραπής
 • Ανοίξτε το λογισμικό iTunes
 • Στην καρτέλα σύνοψης, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά
 • Το iTunes θα κατεβάσει πρώτα το υλικολογισμικό
 • Αφήστε την διαδικασία αποκατάστασης να ολοκληρωθεί
 • Αφού ολοκληρωθεί, ρυθμίστε το iPhone σας ως νέα συσκευή.

Έχουμε αναφέρει τις πιο αποτελεσματικές λύσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το iPhone που έχει κολλήσει στη λειτουργία ακουστικών. Πολλοί από τους χρήστες που αντιμετώπισαν το ίδιο ζήτημα μπόρεσαν να το λύσουν με μία από τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω. Ωστόσο, εάν δοκιμάσατε όλες τις λύσεις, αλλά εξακολουθείτε να έχετε το ίδιο πρόβλημα, επικοινωνήστε με την Apple ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά τους.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus και iPhone SE.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found