Πώς να αλλάξετε τη φωτεινότητα στα Windows 10

Εάν εργάζεστε τακτικά μπροστά από τον υπολογιστή, πρέπει να είστε προσεκτικοί όσον αφορά την υγεία των ματιών. Η υπερβολική φωτεινότητα δεν είναι καλή για τα μάτια σας. Επίσης, δεν μπορείτε να εργαστείτε άνετα εάν το επίπεδο φωτεινότητας δεν είναι σωστό. Μπορεί να υποφέρετε από κακό πονοκέφαλο ή κόπωση των ματιών. Σήμερα πρόκειται να συζητήσουμε μερικούς τρόπους για να αλλάξετε τη φωτεινότητα στα Windows 10. Οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους θα είναι χρήσιμες για φορητό υπολογιστή ή έξυπνες συσκευές. Για επιτραπέζιο υπολογιστή, μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα χρησιμοποιώντας τα φυσικά κουμπιά που βρίσκονται στην οθόνη.

Δείτε επίσης: Πώς να ρυθμίσετε την προφύλαξη οθόνης των Windows 10

Προσαρμογή φωτεινότητας από τις Ρυθμίσεις

 1. Πρώτα, μεταβείτε στις ρυθμίσεις. Θα το βρείτε στο μενού έναρξης. Μπορείτε να πατήσετε "πλήκτρο Windows + I" για να πάτε και εκεί.
 2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Σύστημα".

 1. Κάντε κλικ στο "Οθόνη".
 2. Θα δείτε την επιλογή "Ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας". Υπάρχει ένα ρυθμιστικό για να ρυθμίσετε το επίπεδο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Εάν πάτε αριστερά, η φωτεινότητα θα μειωθεί και στα δεξιά, η φωτεινότητα θα αυξηθεί.
 3. Τέλος, πατήστε "Εφαρμογή" και τελείωσε.
 4. Υπάρχει επίσης μια επιλογή, "Αλλάξτε τη φωτεινότητα αυτόματα όταν αλλάζει ο φωτισμός". Η φωτεινότητα θα ρυθμιστεί αυτόματα σύμφωνα με το περιβάλλον φως σας.

Ρύθμιση φωτεινότητας χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου

 1. Αυτό ισχύει για συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία. Αρχικά, μεταβείτε στο εικονίδιο μπαταρίας που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών.
 2. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό το εικονίδιο και θα βρείτε μια επιλογή "Προσαρμογή φωτεινότητας οθόνης". Κάντε κλικ σε αυτό.
 3. Θα εμφανιστεί μια οθόνη. Θα δείτε την επιλογή "Φωτεινότητα οθόνης" στο κάτω μέρος. Μετακινώντας το ρυθμιστικό θα μπορείτε να αλλάξετε τη φωτεινότητα.

Ρύθμιση φωτεινότητας χρησιμοποιώντας το Κέντρο δράσης

 1. Θα βρείτε το "Κέντρο δράσης" στη δεξιά γωνία της οθόνης σας, ακριβώς δίπλα στην ημερομηνία και την ώρα.
 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να εμφανιστεί το πλαίσιο για το Κέντρο δράσης. Θα υπάρχει ένα πλακίδιο για τη ρύθμιση της φωτεινότητας με ένα εικονίδιο ήλιου. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της οθόνης. Εάν μπορείτε να δείτε τα πλακίδια υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται "Ανάπτυξη". Κάντε κλικ σε αυτό για να αποκαλύψετε τα πλακίδια στον πίνακα.
 3. Εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο, η φωτεινότητα θα αυξηθεί. Όταν φτάσει το 100%, τότε αν κάνετε ξανά κλικ, θα ξεκινήσει από το μηδέν.

Ρύθμιση φωτεινότητας χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο

 1. Αυτή η επιλογή ισχύει για φορητές συσκευές. Στο πληκτρολόγιο, υπάρχουν πλήκτρα για γρήγορη προσαρμογή της φωτεινότητας.
 2. Κανονικά, τα εικονίδια φωτεινότητας βρίσκονται στα πλήκτρα λειτουργιών με το σύμβολο «+» ή «-». Το "+" προορίζεται για αύξηση και "- είναι για τη μείωση της φωτεινότητας.
 3. Τα προγράμματα οδήγησης πληκτρολογίου και οθόνης πρέπει να εγκατασταθούν σωστά χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο.

Ρύθμιση φωτεινότητας - εξοικονόμηση μπαταρίας

 1. Αρχικά, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις.
 2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Σύστημα> Εξοικονόμηση μπαταρίας> Ρυθμίσεις εξοικονόμησης μπαταρίας".
 3. Υπάρχει μια επιλογή "Ενεργοποιήστε αυτόματα την εξοικονόμηση μπαταρίας εάν η μπαταρία μου πέσει κάτω". Μπορείτε να επιλέξετε αυτό για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Με το ρυθμιστικό, μπορείτε να αποφασίσετε σε ποιο ποσοστό μπαταρίας θέλετε να είναι ενεργοποιημένη η εξοικονόμηση.
 4. Κάτω από αυτό, υπάρχει "Χαμηλότερη φωτεινότητα οθόνης κατά την εξοικονόμηση μπαταρίας". Επιλέξτε το κουτί.

Ρύθμιση φωτεινότητας με χρήση του Σχεδίου Ισχύος

 1. Για να ανοίξετε την εκτέλεση, πατήστε "Πλήκτρο Windows + R". Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον πίνακα ελέγχου και πατήστε OK.
 2. Υπάρχει μια επιλογή «Hardware and Sound> Power Options».
 3. Στην επιλογή τροφοδοσίας, κάντε κλικ στο "Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου".
 4. Χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό του "Προσαρμογή φωτεινότητας σχεδίου" μπορείτε να ορίσετε το επίπεδο φωτεινότητας όταν η συσκευή είναι μπαταρία. Υπάρχει επίσης μια ξεχωριστή επιλογή για προσαρμογή όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found