Καλύτερες εφαρμογές Android Lite για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης

Η αγαπημένη σας εφαρμογή τρώει τα δεδομένα σας, εξαντλεί τη μνήμη του τηλεφώνου σας και επιβραδύνει το smartphone σας; Στη συνέχεια, πρέπει να δοκιμάσετε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές Lite Android για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης καθώς και διάρκεια ζωής μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Οι περισσότερες από τις δημοφιλείς εφαρμογές Android όπως το Facebook, το Google Chrome, το Gmail, το Messenger και πολλά άλλα έρχονται στην έκδοση Lite που μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας.

Αρκετοί προγραμματιστές σχεδιάζουν τις εφαρμογές Android μόνο με σκοπό την υψηλή απόδοση και την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Έχοντας αυτό υπόψη, προσπαθούν να προσθέσουν περιττά γραφικά και λειτουργίες για να διασφαλίσουν ότι η εφαρμογή τους θα εγκατασταθεί σε smartphone που προσφέρουν υψηλές προδιαγραφές. Ωστόσο, αυτές οι λειτουργίες τείνουν να προσθέτουν μόνο στην αποθήκευση και τις δυσκολίες της μπαταρίας των smartphone. Για να υπονομεύσει το ίδιο, πολλές εφαρμογές έρχονται τώρα σε εκδόσεις Lite. Αυτή είναι η τελευταία τάση που λειτουργεί καλά για τα τηλέφωνα Android. Οι χρήστες μπορούν τώρα να κατεβάσουν μια χούφτα εφαρμογών Android Lite για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης. Τέτοιες εφαρμογές είναι πολύ ελαφριές, μερικές φορές ακόμη και λιγότερο από 1 MB και είναι επίσης σχεδιασμένες να λειτουργούν καλά σε χαμηλότερα εύρη ζώνης.

Αν ψάχνετε για μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές Android Lite για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης, τότε ακολουθεί μια λίστα με αυτές.

Δείτε επίσης: Πώς να λάβετε ειδοποίηση Android σε υπολογιστή με Windows

8 καλύτερες εφαρμογές Android Lite για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης

Facebook Lite

Μια ανακούφιση για όλους τους εθισμένους στο Facebook! Τώρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την περιήγηση ή τη λήψη της εφαρμογής Facebook στο smartphone Android, καθώς η έκδοση Facebook Lite τα φροντίζει όλα.

Το Facebook Lite άλλαξε ολόκληρο το σενάριο. Αυτή η ελαφρύτερη έκδοση της εφαρμογής έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα smartphone Android τελευταίας τεχνολογίας. Εξασφαλίζει επίσης την περιήγηση στο περιεχόμενο του Facebook σας με μεγάλη ευκολία σε περιοχές χαμηλής κάλυψης δικτύου. Όσον αφορά τα βασικά χαρακτηριστικά, η εφαρμογή Facebook Lite για smartphone Android μοιάζει πολύ με την κύρια έκδοση. Έρχεται επίσης με μερικές μοναδικές δυνατότητες όπως αναπαραγωγή βίντεο, υποστήριξη ειδοποιήσεων, ανταλλαγή μηνυμάτων και υποστήριξη για αντιδράσεις. Επομένως, το Facebook Lite περιλαμβάνεται στη λίστα εφαρμογών Android για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης στο smartphone σας.

Κατεβάστε το Facebook Lite για Android

Messenger Lite

Αυτό είναι ένα άλλο αποτελεσματικό όνομα στη λίστα εφαρμογών για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης του smartphone Android. Ένας από τους κύριους λόγους για τη χρήση της εφαρμογής Messenger Lite είναι ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα Messenger Day ή ακόμα και η νέα δυναμική διάταξη αυτής της εφαρμογής. Ως αποτέλεσμα, τα πράγματα είναι αρκετά απλά στην έκδοση Lite της εφαρμογής Messenger για smartphone Android. Έχει συμβεί μόνο μια αντιστροφή της χρονολογικής λίστας των συνομιλιών μαζί με ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η νέα εφαρμογή Messenger Lite είναι επίσης αρκετά γρήγορη στη χρήση. Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν εικόνες στις συζητήσεις τους. Ωστόσο, ορισμένες άλλες προηγμένες λειτουργίες όπως η αποστολή κινούμενων σχεδίων, GIF, αυτοκόλλητων και πολλά άλλα δεν είναι διαθέσιμες. Επιπλέον, δεν υπάρχει υποστήριξη για τα κεφάλια συνομιλίας. Ωστόσο, εάν δεν χρειάζεστε αυτές τις εξειδικευμένες δυνατότητες και χρειάζεστε απλή συνομιλία, τότε η εφαρμογή Messenger Lite είναι ιδανική για εσάς.

Κατεβάστε το Messenger Lite για Android

Skype Lite

Η εφαρμογή Skype στο smartphone σας Android μπορεί να είναι εξαιρετικά αναξιόπιστη. Με κυμαινόμενη χρήση δεδομένων, ενδέχεται να καταλήξει να καταναλώνει πολύ χώρο αποθήκευσης καθώς και τα δεδομένα του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, η έκδοση Skype Lite αυτής της εφαρμογής έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί καλά ακόμη και με χαμηλότερα εύρη ζώνης όπως αυτά των δικτύων 2G.

Το Skype Lite παρέχει υποστήριξη τόσο για βιντεοκλήσεις όσο και για φωνητικές κλήσεις και συνοδεύεται από απαίτηση αποθήκευσης μόλις 13 MB. Επί του παρόντος, το Skype Lite διατίθεται επίσημα μόνο στην Ινδία λόγω της υψηλής ζήτησης και της χαμηλής διαθεσιμότητας δεδομένων.

Κατεβάστε το Skype Lite για Android

Twitter Lite

Θέλετε να ενημερωθείτε για όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο; Το Twitter Lite είναι ένα άλλο στη λίστα εφαρμογών για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης στο smartphone Android. Το Twitter Lite είναι μια ταχύτερη και φιλική προς τα δεδομένα εφαρμογή που επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν τα τρέχοντα γεγονότα του κόσμου με μεγάλη ευκολία. Το Twitter Lite δεν πρέπει να συγχέεται με μια παραδοσιακή εφαρμογή ή έναν ιστότοπο για κινητά.

Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που αναφέρεται ως το Progressive Web Apps (PWA). Μπορείτε να μεταβείτε στο mobile.twitter.com και είστε όλοι έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε την προοδευτική εφαρμογή του Twitter Lite. Μεγάλο μέρος αυτής της έκδοσης Lite λειτουργεί όπως η παραδοσιακή εφαρμογή. Θα λάβετε ειδοποιήσεις και, στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε το ίδιο στην αρχική οθόνη σας. Επιπλέον, υπάρχει επίσης μια λειτουργία εκτός σύνδεσης που προσφέρεται από αυτήν την έκδοση. Όλα λειτουργούν ακόμα στο πρόγραμμα περιήγησης.

Η προοδευτική περιοχή της εφαρμογής Twitter Lite εκτελεί μερικές έξυπνες λειτουργίες. Βοηθά στην εξοικονόμηση της διεπαφής χρήστη μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία που δεν χρειάζεται να επαναφορτώνεται κάθε φορά που ο χρήστης ανανεώνει ή ανοίγει τη σελίδα. Επιπλέον, εάν κάνετε κλικ στην καρτέλα προφίλ σας και στη συνέχεια ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Εξοικονόμησης δεδομένων, τότε θα παρατηρήσετε ότι οι εικόνες δεν φορτώνονται από προεπιλογή. Θα δείτε μια θολή έκδοση των εικόνων εκτός από το μέγεθος της εικόνας. Στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε στην προεπισκόπηση για τη φόρτωσή τους.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Twitter, όπως tweets, αναφορές, χρονοδιάγραμμα, DMs - όλα εξακολουθούν να υπάρχουν στην έκδοση Lite. Ωστόσο, ενδέχεται να μην βρείτε τις εξειδικευμένες λειτουργίες, όπως αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο και Στιγμές. Αυτό προορίζεται για εξοικονόμηση χώρου και χρήσης δεδομένων.

Κατεβάστε το Twitter Lite για Android

Opera Mini

Το Opera Mini είναι η ελαφρύτερη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Opera. Αυτή η έκδοση έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες στην πλοήγηση στο Διαδίκτυο με μειωμένο χώρο αποθήκευσης και περιορισμένες απαιτήσεις εύρους ζώνης. Στο Opera Mini, μπορεί κανείς να βρει πληθώρα χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ζητήματα όπως δυσλειτουργία δεδομένων, λήψη βίντεο για πληρωμή εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα. Κάποιος μπορεί επίσης να αποθηκεύσει ολόκληρες ιστοσελίδες για να το χρησιμοποιήσει ως λειτουργία χωρίς σύνδεση.

Μπορείτε να μεταβείτε στην ενσωματωμένη ενότητα "Εξοικονόμηση δεδομένων" και, στη συνέχεια, να βελτιώσετε τις δυνατότητες της αποθήκευσης δεδομένων μαζί με περιορισμούς όπως η βελτιστοποίηση βίντεο, η απενεργοποίηση εικόνων υψηλής ποιότητας και άλλα Κάποιος μπορεί επίσης να βρει τον έξυπνο διαχειριστή λήψεων στην εφαρμογή Opera Mini. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να καθυστερούν τη λήψη μεγαλύτερων αρχείων εκτός και αν βρίσκονται σε δίκτυο Wi-Fi.

Κατεβάστε το Opera Mini για Android

Γραμμή Lite

Παρόμοιο με το Messenger Lite, αυτό είναι ένα άλλο στη λίστα εφαρμογών Android για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης. Αυτό είναι εξαιρετικά ελαφρύ και έρχεται ως βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής Line Messenger. Εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Line Messenger για να μείνετε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας, τότε μπορεί να χαρείτε να μάθετε ότι μπορείτε να επιτύχετε όλες τις βασικές λειτουργίες της κύριας εφαρμογής σε αυτήν την έκδοση Lite.

Ομαδικές συζητήσεις, προσωπικές συζητήσεις, πλουσιότερες προεπισκοπήσεις για αρχεία πολυμέσων, καθώς και αυτοκόλλητα - όλα αυτά προσφέρονται από την εφαρμογή Line Lite για smartphone Android. Ακόμη και το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι πολύ απλό και εύκολο στην πλοήγηση.

Κατεβάστε το Line Lite για Android

Shazam Lite

Αυτή η έκδοση Lite της εφαρμογής ζυγίζει λιγότερο από 1 MB. Μπορεί να εκτελέσει και τα πράγματα που θέλετε να κάνει η εφαρμογή για εσάς. Εξαλείφει τις υπερβολικές προτάσεις, ενσωματώσεις και αναδυόμενα παράθυρα. Απλώς πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, να πατήσετε στο Shazam. Στη συνέχεια, πρέπει να προσδιορίσετε το συγκεκριμένο τραγούδι.

Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, η έκδοση Shazam Lite έρχεται επίσης με τη χρήσιμη λειτουργία εκτός σύνδεσης. Με αυτήν τη δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν ένα συγκεκριμένο τραγούδι ακόμα και όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια, μπορούν να αναγνωρίσουν το τραγούδι αργότερα όταν τα smartphone τους συνδεθούν σε σωστή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Κατεβάστε το Shazam Lite για Android

Κάμερα 360 Lite

Δεν είστε ικανοποιημένοι με την ενσωματωμένη εφαρμογή κάμερας του smartphone Android; Οι περισσότεροι από εμάς κατεβάζουμε τις εφαρμογές κάμερας τρίτων για βελτιωμένη απόδοση και εμπειρία κάμερας. Τέτοιες εφαρμογές συνήθως έρχονται με συναρπαστικές επιλογές επεξεργασίας εικόνας. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τείνουν να καταναλώνουν μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης των smartphone Android.

Με την εφαρμογή Camera 360 Lite, μπορείτε να εξαλείψετε αυτό το πρόβλημα. Έρχεται ως μια πλήρως εξοπλισμένη εφαρμογή κάμερας ομορφιάς που είναι εντελώς δωρεάν για τα smartphone Android. Η έκδοση Lite αυτής της εφαρμογής είναι διαθέσιμη με χώρο αποθήκευσης κάτω των 4 MB. Αυτή η εφαρμογή είναι επίσης πολύ γρήγορη στη χρήση. Επιπλέον, με την κάμερα HD της εφαρμογής, μπορείτε να απολαύσετε γρηγορότερες λειτουργίες της κάμερας 360 για καλύτερες εικόνες και δυνατότητες επεξεργασίας.

Κατεβάστε το Camera 360 Lite για Android

Κουραστήκατε το τηλέφωνό σας να εμφανίζει χαμηλό χώρο αποθήκευσης; Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες smartphone Android. Ωστόσο, οι εκδόσεις Lite πολλών κοινών εφαρμογών έχουν επιλύσει αυτό το ζήτημα. Αυτές οι εφαρμογές Lite διαθέτουν λιγότερες απαιτήσεις αποθήκευσης και δεδομένων. Έτσι, μπορείτε να τα κατεβάσετε για να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης και τη χρήση δεδομένων του smartphone σας.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε αυτόματα την ταπετσαρία Android

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found