Τρόπος κατάργησης του φακέλου Windows.old στα Windows 10

Οι ενεργοί χρήστες υπολογιστών μπορούν να εντοπίσουν το Windows.old στο διαμέρισμα του συστήματος, το οποίο συνήθως βρίσκεται στο "Drive C" και είναι ένας τεράστιος φάκελος τόμου. Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι και είναι δυνατόν να το αφαιρέσετε. Κάποιοι προσπαθούν ακόμη και να το αφαιρέσουν αμέσως με τον συνηθισμένο τρόπο μέσω της Εξερεύνησης αρχείων, αλλά αποτυγχάνουν. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αφαιρέσετε το φάκελο Windows.old στα Windows 10.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να καρφιτσώσετε φακέλους, ιστότοπους, ρυθμίσεις, σημειώσεις και πολλά άλλα στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Τρόπος κατάργησης του φακέλου Windows.old στα Windows 10

Τι και πού είναι ο φάκελος Windows.old;

Αυτός ο κατάλογος θα εμφανιστεί στο διαμέρισμα συστήματος μετά την αναβάθμιση του υπολογιστή σας σε μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος ή μετά την επανεγκατάσταση των Windows χωρίς μορφοποίηση της μονάδας δίσκου C. Αυτός ο φάκελος, όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομά του, περιέχει τα αρχεία από το προηγούμενο σύστημα . Μεταβαίνοντας στον κατάλογο, θα δείτε ότι υπάρχει μια δομή φακέλων όπως στο δίσκο C: Program Files, Users, Windows κ.λπ. Ο φάκελος που έχει σχεδιαστεί σε περίπτωση που εμφανιστούν σφάλματα στο νέο σύστημα, ο χρήστης μπορεί να επαναφέρει μια προηγούμενη έκδοση. Γι 'αυτό, κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης των Windows, το Windows.old έσωσε όλα τα σημαντικά αρχεία του παλαιού συστήματος.

Επειδή το Windows.old καταλαμβάνει πολύ χώρο στο σκληρό σας δίσκο, τα Windows περιλάμβαναν έναν μηχανισμό που το διαγράφει αυτόματα. Εάν το νέο σύστημα λειτουργεί σωστά, ο κατάλογος θα διαγραφεί αυτόματα μετά από 28 ημέρες. Τις περισσότερες φορές, οι χρήστες που προσπαθούν να αφαιρέσουν αμέσως το Windows.old. Δεδομένου ότι η Microsoft έχει κάνει τη μετάβαση σε μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος ως δωρεάν, εύκολη και βολική, πολλοί χρησιμοποιούν το μηχανισμό αυτόματης ενημέρωσης και γι 'αυτό θα βρουν τον κατάλογο στη μονάδα δίσκου C με τα παλιά αρχεία.

Αφαιρέστε το φάκελο Windows.old

Η ακόλουθη μέθοδος είναι ευέλικτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατάργηση του φακέλου Windows.old, όχι μόνο για τις εκδόσεις των Windows 10 του λειτουργικού συστήματος, αλλά και για παλαιότερες εκδόσεις.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό «Win + R» Ανοίξτε το «Εκτέλεση» και πληκτρολογήστε «cleanmgr» και στο παράθυρο διαλόγου επιλογής δίσκου θα χρειαστεί να επιλέξετε το διαμέρισμα συστήματος, «Drive C» και πατήστε «OK».

Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση, εμφανίζεται το παράθυρο "Εκκαθάριση Δίσκου", επιλέξτε "Εκκαθάριση αρχείων συστήματος" και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ξανά το "Εκκαθάριση Δίσκου". Επιλέξτε "Δίσκος Γ" και κάντε κλικ στο "ΟΚ" και μετά από μια σύντομη σάρωση ανοίξτε το "Εκκαθάριση Δίσκου", ελέγξτε το φάκελο "Προηγούμενες εγκαταστάσεις Windows". Κάντε κλικ στο «OK» και περιμένετε μέχρι να καθαριστεί.

www.img.labnol.org

Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε ξανά την Εξερεύνηση αρχείων και να βεβαιωθείτε ότι ο κατάλογος δεν είναι πια εκεί.

Πηγή εικόνας: www.superbwallpapers.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να απενεργοποιήσετε το Windows Defender στα Windows 10

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found