Τρόπος συμπίεσης και αποσυμπίεσης αρχείων στα Windows 7,8 και 10

Όλοι διατηρούμε τόνους αρχείων στους υπολογιστές μας και ένας από τους ευκολότερους τρόπους εξοικονόμησης χώρου στο δίσκο είναι η συμπίεση των αρχείων. Η συμπίεση είναι χρήσιμη όταν θέλουμε να στείλουμε ορισμένα αρχεία μέσω email, να μεταφέρουμε τα αρχεία σε έναν άλλο υπολογιστή πιο γρήγορα ή όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων μας. Θα σας δείξουμε πώς να κάνετε zip και αποσυμπίεση αρχείων στα Windows 7, 8 και 10 χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο πρόγραμμα των Windows και θα αναφέρουμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συμπιέσετε τα αρχεία που θέλετε.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε με ασφάλεια αρχεία από το σκληρό σας δίσκο ή το SSD στα Windows

www.downloadzen.com

Πώς να κάνετε zip και αποσυμπίεση αρχείων στα Windows χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο πρόγραμμα των Windows

Πώς να κάνετε zip αρχεία:

  • Αρχικά, βρείτε ένα αρχείο ή φάκελο που θέλετε να συμπιέσετε
  • Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ή το φάκελο και επιλέξτε Αποστολή σε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συμπίεση (συμπιεσμένο) φάκελο.
  • Μόλις συμπιεστεί το αρχείο ή ο φάκελος, θα εμφανιστεί ένας νέος φάκελος .zip με το ίδιο όνομα.
  • Εάν θέλετε να μετονομάσετε το φάκελο .zip, κάντε δεξί κλικ πάνω του, επιλέξτε Μετονομασία και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε.

people.cs.pitt.edu

Πώς να αποσυμπιέσετε αρχεία:

  • Βρείτε το φάκελο που θέλετε να αποσυμπιέστε.
  • Κάντε δεξί κλικ σε αυτόν το φάκελο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εξαγωγή όλων.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται
  • Μόλις ο φάκελος αποσυμπιεστεί, θα εμφανιστεί ένα νέο αρχείο με το ίδιο όνομα.

Τα καλύτερα βοηθητικά αρχεία αρχείων

Ο ευκολότερος τρόπος αποσυμπίεσης και αποσυμπίεσης αρχείων στα Windows είναι με τη χρήση της μεθόδου που κοινοποιήσαμε παραπάνω, αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρετικές αντικαταστάσεις με πρόσθετες επιλογές που μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε.

7-φερμουάρ

commons.wikimedia.org

Ένα από τα πιο δημοφιλή αρχεία αρχείων είναι 7-zip και είναι δωρεάν. Αυτό το archiver είναι αρκετά ισχυρό και λειτουργεί σε Windows XP, Vista, 7, 8 και Windows 10. Μερικές από τις κύριες δυνατότητές του είναι η υψηλή αναλογία συμπίεσης, ο ισχυρός διαχειριστής αρχείων και η ισχυρή έκδοση της γραμμής εντολών, η προσθήκη για τον διαχειριστή FAR, υποστηρίζει διάφορες μορφές, τοπικές προσαρμογές για 87 γλώσσες και ούτω καθεξής. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο πρόγραμμα για αποσυμπίεση και αποσυμπίεση αρχείων στα Windows, λάβετε αυτό.

ALZip

www.download-software-freeware.com

Αυτό είναι το βοηθητικό πρόγραμμα αρχειοθέτησης είναι τόσο απλό και εύκολο στη χρήση, και το ίδιο με το 7-zip, είναι δωρεάν. Όταν επισκέπτεστε τον επίσημο ιστότοπό τους και επιλέξετε να κατεβάσετε το ALZip, θα λάβετε έναν δωρεάν σειριακό αριθμό. Αυτό το πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εξαιρετικών δυνατοτήτων: αποσυμπίεση 40 διαφορετικών μορφών, zip αρχεία σε οκτώ διαφορετικές μορφές, έλεγχος για σφάλματα σε συμπιεσμένα αρχεία, επαναφορά κατεστραμμένων αρχείων, εργαλεία αναζήτησης, peek αρχεία σε αρχείο, γραμμή εντολών κ.ο.κ. .

WinRAR

www.neowin.net

Σε αντίθεση με το 7-zip και το ALZip, το WinRAR δεν είναι δωρεάν, αλλά είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα βοηθητικά προγράμματα αρχειοθέτησης αρχείων. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το αρχείο σε έναν υπολογιστή, η άδεια θα σας κοστίσει 29 $. Το WinRAR υποστηρίζει διαφορετικές μορφές συμπίεσης, είναι ιδανικό για αρχεία πολυμέσων και είναι γρήγορο. Εάν θέλετε να το δοκιμάσετε, μπορείτε να το κάνετε με τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή, γιατί αν σας αρέσουν όλες οι δυνατότητες και οι επιλογές της, τότε μπορείτε να πάρετε την άδειά σας και να την χρησιμοποιήσετε για να κάνετε zip και αποσυμπίεση αρχείων.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found