Τρόπος κατάργησης του Pagefile.sys στα Windows 10

Πρώτα απ 'όλα, τι είναι το pagefile.sys στα Windows 10 και γιατί είναι απαραίτητο; Το pagefile.sys είναι μέρος της εικονικής μνήμης και τα Windows χρησιμοποιούν αυτό το αρχείο ως προσωρινή αποθήκευση για την εκτέλεση προγραμμάτων / δεδομένων). Τα μοντέρνα παιχνίδια, βίντεο, γραφικά κ.λπ. θα γεμίσουν εύκολα τη μνήμη RAM των 8 GB. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρησιμοποιηθεί το αρχείο σελιδοποίησης. Το αρχείο σελιδοποίησης είναι, από προεπιλογή, στη μονάδα δίσκου συστήματος, συνήθως εδώ: C: \ pagefile.sys. Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να αφαιρέσετε το pagefile.sys στα Windows 10.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής τίτλου στα Windows 10

Τρόπος κατάργησης του Pagefile.sys στα Windows 10

www.howtogeek.com

Κατάργηση του pagefile.sys

Το ένα από τα βασικά ερωτήματα του χρήστη είναι - είναι δυνατόν να αφαιρέσετε το αρχείο pagefile.sys. Ναι, είναι, και τώρα θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Έτσι, για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του αρχείου σελιδοποίησης στα Windows 10, μεταβείτε στο "Πίνακας Ελέγχου" και επιλέξτε "Σύστημα" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Πληροφορίες" <"Πληροφορίες συστήματος" <"Σύνθετες ρυθμίσεις συστήματος" και κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις" στην ενότητα " Για προχωρημένους »καρτέλα. Στη συνέχεια κάντε ξανά κλικ στην καρτέλα "Για προχωρημένους", κάντε κλικ στο "Αλλαγή" στην καρτέλα "Εικονική μνήμη".

Από προεπιλογή, τα Windows διαχειρίζονται αυτόματα το μέγεθος αρχείου pagefile.sys και, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, εάν θέλετε να διαγράψετε το pagefile.sys, πρέπει να το κάνετε αυτό - καταργήστε την επιλογή "Αυτόματη διαχείριση του μεγέθους αρχείου σελιδοποίησης για όλα τα προγράμματα οδήγησης" και ορίστε την επιλογή "Χωρίς αρχείο σελιδοποίησης". Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος του αρχείου, καθορίζοντας μόνοι σας.

Στο τέλος, κάντε κλικ στο "Εφαρμογή" και "OK" και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Τα αρχεία swapfile.sys και pagefile.sys θα πρέπει να εξαφανιστούν από τον σκληρό σας δίσκο.

Εάν αλλάξετε γνώμη και αποφασίσετε να επαναφέρετε αυτό το αρχείο, επιλέξτε το πλαίσιο "Αυτόματη διαχείριση του μεγέθους του αρχείου σελιδοποίησης για όλες τις μονάδες δίσκου" και κάντε κλικ στο "Εφαρμογή" και "OK".

Πηγή εικόνας: www.reddit.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Τρόπος επαναφοράς εκδόσεων και απεγκατάστασης ενημερώσεων στα Windows 10

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found