Πώς να διορθώσετε ένα iPhone που δεν θα κατεβάσει εφαρμογές

Υπάρχουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο εφαρμογές διαθέσιμες στο App Store και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εφαρμογές και θέλουμε επίσης να διατηρήσουμε ενημερωμένες τις εφαρμογές που έχουμε ήδη εγκαταστήσει - αλλά τι γίνεται αν το iPhone δεν θα πραγματοποιήσει λήψη ή ενημέρωση εφαρμογές; Αρκετοί χρήστες διαμαρτύρονταν για αυτό, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν μπορούν να ενημερώσουν τις εφαρμογές που έχουν ήδη, αλλά δεν μπορούν να κάνουν λήψη και νέων. Εάν αυτό σας ενοχλεί επίσης και η υπηρεσία App Store δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή, ακολουθήστε τις παρακάτω λύσεις για να επιλύσετε εύκολα το πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα: Το iMessage δεν λειτουργεί / περιμένει την ενεργοποίηση του iMessage

Δείτε επίσης: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων Wi-Fi iPhone

Δείτε επίσης: Το iPhone δεν θα φορτίζει

Γιατί η εφαρμογή μου έχει κολλήσει στην αναμονή;

Δείτε επίσης- Πώς να διορθώσετε ένα iPhone που δεν θα ενημερώσει τις εφαρμογές

Βήματα για τη διόρθωση ενός iPhone που δεν θα κατεβάσει εφαρμογές

σύνδεση στο Internet

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας iOS είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας.

 • Εάν χρησιμοποιείτε Wi-Fi: μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Wi-Fi και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο.

 • Εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας: μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Κινητό και βεβαιωθείτε ότι τα Κυψελοειδή δεδομένα είναι ενεργοποιημένα.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι εφαρμογές σε iPad ή iPhone δεν θα ενημερωθούν ή δεν θα ληφθούν μπορεί να είναι η κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να αλλάξετε από Wi-Fi σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή αντίστροφα και να δοκιμάσετε ξανά.

Λειτουργία πτήσης

Εάν η λειτουργία Airplane είναι ενεργοποιημένη, απενεργοποιήστε την. Υπάρχει επίσης ένα απλό τέχνασμα που μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα - εναλλαγή της λειτουργίας αεροπλάνου. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου, να περιμένετε 15-20 δευτερόλεπτα και να την απενεργοποιήσετε. Αυτό μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά δοκιμάστε το!

Επανεκκινήστε την εφαρμογή App Store

Μερικές φορές, οι εφαρμογές μπορούν να συμπεριφέρονται παράξενα και να μην λειτουργούν σωστά. Το App Store δεν αποτελεί εξαίρεση. Τι πρέπει να κάνετε εάν οι λειτουργίες του App Store δεν λειτουργούν και το iPad ή το iPhone σας δεν θα ενημερώσουν εφαρμογές και θα πραγματοποιήσουν λήψη νέων; Πρέπει να κλείσετε την εφαρμογή και μετά να την εκκινήσετε ξανά. Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα δύο φορές και θα λάβετε μια προεπισκόπηση των εφαρμογών που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα. Σύρετε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά για να βρείτε την εφαρμογή App Store και, στη συνέχεια, σύρετε προς τα επάνω για να την κλείσετε. Μετά από αυτό, μεταβείτε στην Αρχική οθόνη και ξεκινήστε το App Store.

Ημερομηνία & ώρα - Ορισμός αυτόματα

Οι χρήστες παρατήρησαν ότι η μετάβαση στις ρυθμίσεις iPad ή iPhone και η ενεργοποίηση της "Αυτόματης ρύθμισης" για ημερομηνία και ώρα λύνει εύκολα το πρόβλημα. Κάντε τα εξής:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Στη συνέχεια, πατήστε Γενικά
 • Πατήστε Ημερομηνία και ώρα
 • Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο "Αυτόματη ρύθμιση" για να τον ενεργοποιήσετε.

Εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή στη συσκευή σας, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Δείτε επίσης: Η οθόνη αφής του iPhone δεν λειτουργεί

Επανεκκινήστε το iPhone σας

Τα παράπονα όπως το "Το iPhone μου δεν θα κατεβάσουν πλέον εφαρμογές" είναι αρκετά κοινά και οι χρήστες συχνά ξεχνούν πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μια απλή επανεκκίνηση. Έτσι, προτού μεταβείτε σε άλλες λύσεις, απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνό σας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και σύρετε το "Slide to power off". Όταν η συσκευή σας είναι εντελώς απενεργοποιημένη, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

Αποσυνδεθείτε από το App Store

Η αποσύνδεση από το App Store και η επανασύνδεση μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε iTunes & App Store
 • Στη συνέχεια, πατήστε το Apple ID σας
 • Πατήστε Έξοδος
 • Συνδεθείτε ξανά.

Δείτε επίσης - Προβλήματα Pokemon Go και πώς να τα διορθώσετε

Ανανέωση μίσθωσης

Εάν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi και το iPad ή το iPhone σας δεν θα ενημερώσουν ή δεν κατεβάσουν εφαρμογές, το πάτημα στο Renew Lease μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Είναι πολύ απλό. Εδώ πρέπει να κάνετε:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Wi-Fi
 • Βρείτε το δίκτυο Wi-Fi και πατήστε το κουμπί πληροφοριών (i) ακριβώς δίπλα από αυτό
 • Πατήστε Ανανέωση μίσθωσης.

Απελευθερώστε λίγο χώρο αποθήκευσης στο iPhone / iPad σας

Εάν δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας, δεν θα μπορείτε να κάνετε λήψη ή ενημέρωση των εφαρμογών. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ελευθερώσετε λίγο χώρο. Μπορείτε να διαγράψετε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, φωτογραφίες, βίντεο ή μουσική. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων πριν τα διαγράψετε. Όπως είπαμε, μπορείτε να διαγράψετε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε πια. Εδώ είναι πώς να το κάνετε αυτό:

 • Στην Αρχική οθόνη, βρείτε το εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε να διαγράψετε
 • Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής μέχρι να κουνηθεί
 • Πατήστε "X"
 • Πατήστε Διαγραφή
 • Η εφαρμογή θα διαγραφεί.

Ενημερώστε το λογισμικό

Το σφάλμα στο iOS μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το iPhone δεν θα κάνει λήψη ή ενημέρωση εφαρμογών. Εάν υπάρχει διαθέσιμη μια νέα έκδοση iOS, συνιστάται η λήψη και η εγκατάστασή της. Μπορείτε να το κάνετε ασύρματα ή χρησιμοποιώντας το iTunes.

Για να ενημερώσετε το λογισμικό ασύρματα:

 • Συνδέστε το iPhone σας σε μια πηγή τροφοδοσίας
 • Συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi
 • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις iPhone
 • Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού
 • Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση ή εγκατάσταση τώρα.

Για να ενημερώσετε το λογισμικό χρησιμοποιώντας το iTunes:

 • Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την τελευταία έκδοση του iTunes
 • Συνδέστε το iPhone / iPad στον υπολογιστή σας
 • Εκκινήστε το iTunes
 • Επιλέξτε το iPhone / iPad σας
 • Κάντε κλικ στην Περίληψη
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημέρωση
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη και ενημέρωση ή ενημέρωση.

Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις ή Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις

Όταν πρόκειται για iPhone και iPad πώς είναι, συνήθως παραθέτουμε αυτές τις δύο λύσεις, επειδή μπορεί να είναι αποτελεσματικές εάν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο.

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων - οι ρυθμίσεις στη συσκευή σας iOS θα επαναφερθούν στις εργοστασιακές προεπιλογές, αλλά οι εφαρμογές και τα δεδομένα δεν θα διαγραφούν. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.

Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων - οι ρυθμίσεις θα επαναφερθούν στις εργοστασιακές προεπιλογές και όλα τα δεδομένα σας θα διαγραφούν. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας προτού συνεχίσετε. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Πατήστε Διαγραφή iPhone ή Διαγραφή iPad για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας. Θα γίνει επανεκκίνηση της συσκευής σας. Ακολουθήστε τα βήματα για να ρυθμίσετε τη συσκευή σας ως νέα. Αυτό θα σας δώσει μια νέα αρχή!

Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η λήψη εφαρμογών;

Οι παραπάνω λύσεις συνήθως επιλύουν το πρόβλημα, αλλά εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να κάνετε λήψη νέων εφαρμογών ή να ενημερώσετε αυτές που έχετε ήδη στη συσκευή σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε.

Επανεκκινήστε το δρομολογητή σας

Τα προβλήματα σύνδεσης μπορεί να είναι υπεύθυνα για το πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε το δρομολογητή σας, να περιμένετε για 30 δευτερόλεπτα και να το συνδέσετε ξανά. Ή, u pdate Router Firmware.

Μια εφαρμογή προκαλεί το πρόβλημα

Μερικές φορές, μία από τις εφαρμογές μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να κάνετε λήψη νέων εφαρμογών ή να ενημερώσετε αυτές που έχετε. Η λύση είναι να διαγράψετε εφαρμογές μία προς μία έως ότου μπορέσετε να κάνετε λήψη και ενημέρωση εφαρμογών. Αυτό μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Το App Store είναι αργό, δεν εμφανίζει νέες εφαρμογές

Όπως και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, το App Store μπορεί να είναι αργό μερικές φορές ή οι λειτουργίες του ενδέχεται να μην λειτουργούν. Η πρώτη λύση που προτείναμε είναι να αναγκαστεί να κλείσετε την εφαρμογή. Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε εάν η εφαρμογή είναι αργή ή δεν εμφανίζει νέες εφαρμογές είναι η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης.

 • Ανοίξτε το App Store
 • Στο κάτω μέρος της οθόνης, θα δείτε πολλά κουμπιά
 • Πατήστε σε ένα από αυτά τα κουμπιά 10 φορές.

Δεν είναι δυνατή η λήψη εφαρμογών από iPad ή iPhone άνω των 100mb

Πολλά άτομα αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα - το iPhone δεν θα κατεβάσει εφαρμογές πάνω από 100mb. Εδώ είναι πώς να απαλλαγείτε από το πρόβλημα:

 • Εάν χρησιμοποιείτε 4G, συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να κατεβάσετε ξανά μια εφαρμογή.
 • Απελευθερώστε λίγο χώρο αποθήκευσης - όπως αναφέραμε παραπάνω, εάν δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο αποθήκευσης, δεν θα μπορείτε να κατεβάσετε νέες εφαρμογές και να ενημερώσετε αυτές που έχετε εγκαταστήσει. Διαγράψτε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κ.λπ.

Το iPad Pro ή το iPhone δεν θα ενημερώσουν τις εφαρμογές σε αναμονή

Εάν η λήψη των εφαρμογών iPad ή iPhone σας συνεχίζει να λέει "αναμονή", ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με τον διακομιστή App Store. Η Apple θα επιλύσει το πρόβλημα και η υπηρεσία θα είναι ξανά διαθέσιμη. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την Apple ή να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματά τους.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 , iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad, iPad Mini, iPad Air και iPad Pro.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found