Τρόπος επίλυσης προβλημάτων Wi-Fi Motorola Moto Z

Το Moto Z παρουσίασε έναν καινοτόμο σχεδιασμό στη βιομηχανία smartphone με τα Moto Mods. Το εμβληματικό τηλέφωνο έχει συγκεντρώσει πολλή προσοχή από άτομα που τους αρέσουν οι δημιουργικές ιδέες όταν επιλέγουν ένα τηλέφωνο. Ακριβώς όσο μας άρεσε να μιλάμε για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του και την εξαιρετική του απόδοση στις κριτικές, υπάρχουν μερικά κοινά προβλήματα που μαστίζουν αυτό το τηλέφωνο και ένα από αυτά είναι τα ζητήματα Motorola Moto Z Wi-Fi. Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι είναι εγγενές τα smartphone να έρχονται με μερικά προβλήματα, οπότε ας μάθουμε πώς να διορθώσουμε τα προβλήματα Wi-Fi αντί να τα αντιμετωπίζουμε.

Δείτε επίσης: Πώς να φτιάξετε έναν κύλινδρο επισήμανσης βίντεο σε όλα τα νέα Motorola X

Πιθανές επιδιορθώσεις για ζητήματα Wi-Fi Motorola Moto Z

 

Λύση 1: Εναλλαγή του Wi-Fi

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την επίλυση προβλημάτων Wi-Fi είναι να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi στο τηλέφωνο και να το ενεργοποιήσετε ξανά. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κατεβάσετε τη σκιά ειδοποιήσεων στο Moto Z και να αναζητήσετε το εικονίδιο Wi-Fi. Πατήστε το μία φορά για να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi, περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και πατήστε ξανά για να το ενεργοποιήσετε. Αφήστε τη σύνδεση να πραγματοποιηθεί και ελέγξτε αν το Wi-Fi λειτουργεί σωστά. Τις περισσότερες φορές, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

Λύση 2: Επανεκκινήστε τη συσκευή και το δρομολογητή

Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, τότε το επόμενο βήμα είναι να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής. Ελέγξτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε μετά την επανεκκίνηση. Εάν επιμένει, απενεργοποιήστε τον δρομολογητή σας και περιμένετε περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν τον ενεργοποιήσετε ξανά. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα.

Λύση 3: Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα

Οι χρήστες που τείνουν να χρησιμοποιούν τη Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στη συσκευή τους πρέπει να είναι προσεκτικοί, επειδή μπορεί να επηρεάσει τη συνδεσιμότητα Wi-Fi. Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας συνήθως περιορίζει τα δεδομένα παρασκηνίου που μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε ότι η σύνδεση Wi-Fi της συσκευής σας δεν λειτουργεί όπως αναμένεται. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας, να πατήσετε Μπαταρία και μετά να πατήσετε Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Στην επόμενη οθόνη, ελέγξτε αν η επιλογή "Περιορισμός δεδομένων φόντου" είναι ενεργοποιημένη ή όχι. Εάν είναι ενεργοποιημένο, απενεργοποιήστε το έτσι ώστε η συσκευή σας να μπορεί να χρησιμοποιεί τη σύνδεση Wi-Fi χωρίς περιορισμούς. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας.

Λύση 4: Ενημερώστε το λογισμικό εφαρμογών και συσκευών

Είναι σημαντικό για τους χρήστες να χρησιμοποιούν ενημερωμένες εφαρμογές και λογισμικό συσκευών για να ελαχιστοποιούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι έχουν ενημερωθεί όλες οι εφαρμογές και το λογισμικό της συσκευής. Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε Σχετικά με τη συσκευή. Πατήστε σε αυτό και ελέγξτε εάν το λογισμικό της συσκευής έχει ενημερωθεί. Μπορείτε να πατήσετε Μη αυτόματη λήψη ενημερώσεων για να ελέγξετε για νέες ενημερώσεις για τη συσκευή σας.

Για να ελέγξετε αν οι εφαρμογές σας έχουν ενημερωθεί, μεταβείτε στο Play Store και πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές πάνω αριστερά. Πατήστε στο Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου. Εάν δείτε ένα κουμπί πάνω δεξιά που λέει Ενημέρωση όλων, πατήστε το για να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές σας.

Λύση 5: Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να μάθετε εάν μια εφαρμογή τρίτου μέρους είναι υπεύθυνη για το Wi-Fi που δεν λειτουργεί στο Motorola Moto Z. Με την εκκίνηση της συσκευής σας σε ασφαλή λειτουργία, μόνο οι βασικές εφαρμογές και τα προγράμματα του τηλεφώνου θα λειτουργούν ενώ το τρίτο μέρος οι εφαρμογές θα απενεργοποιηθούν. Εάν παρατηρήσετε ότι η σύνδεση Wi-Fi λειτουργεί καλά σε ασφαλή λειτουργία, τότε το πρόβλημα έγκειται σε μια εφαρμογή τρίτου μέρους. Δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές που πιστεύετε ότι προκαλούν το πρόβλημα έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να καταργήσετε όλες τις εφαρμογές τρίτων από τη συσκευή σας και να ξεκινήσετε εκ νέου.

Λύση 6: Επαναφέρετε τη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, τότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επαναφέρετε τη συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων και δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του λογαριασμού σας Google, έτσι ώστε μετά την επαναφορά της συσκευής σας, να μην χάσετε πληροφορίες που μπορεί να είναι σημαντικές. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά> Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων και πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου.

Εάν η επαναφορά δεν λειτουργεί, μεταφέρετε τη συσκευή σας στο κατάστημα, το σέρβις ή την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Motorola.

Δείτε επίσης: Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Android

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found