Πώς να εκκινήσετε το Android σε ασφαλή λειτουργία

Το Android είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα, γνωστό για την απλότητα και την εξαιρετική του απόδοση. Ανεξάρτητα από την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που έχετε, κάθε φορά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Όταν παρατηρούμε ένα πρόβλημα, συνήθως πιστεύουμε ότι θα πρέπει να επισκεφθούμε το κατάστημα επισκευής ή να επενδύσουμε σύντομα σε ένα νέο τηλέφωνο ή tablet. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να επιλύσετε μόνοι σας τα περισσότερα από τα προβλήματα, ειδικά εάν ένα τρίτο μέρος είναι υπεύθυνο για αυτό. Το Android διαθέτει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο - Ασφαλή λειτουργία. Μας βοηθά να καταλάβουμε εάν κάποια από τις εφαρμογές που κατεβάσαμε προκαλεί το πρόβλημα. Αυτή τη φορά, θα σας δείξουμε πώς να εκκινήσετε το Android σε ασφαλή λειτουργία.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το Android δεν θα συνδεθεί σε Wi-Fi σε όλες τις παραλλαγές

Τι είναι η ασφαλής λειτουργία στο Android;

Πριν σας δείξουμε πώς να εκκινήσετε το Android σε ασφαλή λειτουργία, ας εξηγήσουμε τι είναι η ασφαλής λειτουργία.

Η ασφαλής λειτουργία είναι ένα εύχρηστο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων που βοηθά τους χρήστες Android να καταλάβουν εάν κάποια από τις εφαρμογές που κατέβασαν προκαλεί το πρόβλημα στη συσκευή τους. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα. Εάν δεν είναι καλά κωδικοποιημένοι, μπορεί να ευθύνονται για υπερθέρμανση, προβλήματα GPS, καθυστέρηση, κατάψυξη, αποστράγγιση μπαταρίας και πολλά άλλα προβλήματα.

Όταν κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας σε ασφαλή λειτουργία, όλες οι εφαρμογές τρίτων θα απενεργοποιηθούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τις εφαρμογές που συνοδεύουν το τηλέφωνο ή το tablet σας.

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο ή το tablet σας σε ασφαλή λειτουργία για λίγο, ας πούμε για λίγες ώρες ή για μια ημέρα. Δείτε πώς συμπεριφέρεται η συσκευή σας Android σε ασφαλή λειτουργία. Εάν παρατηρήσατε υπερθέρμανση ή καθυστέρηση, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σας για κάποιο χρονικό διάστημα για να δείτε εάν εξακολουθεί να λειτουργεί αργά ή ζεσταίνεται. Εάν αυτό δεν συμβαίνει και όλα λειτουργούν καλά, τότε μια από τις εφαρμογές είναι σίγουρα υπεύθυνη για το πρόβλημα. Ωστόσο, δεν θα λάβετε απάντηση σε ποια εφαρμογή είναι ο ένοχος. Θα πρέπει να διαγράψετε εφαρμογές τρίτων μία προς μία ή να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων. Από την άλλη πλευρά, εάν το πρόβλημα παραμένει, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για το συγκεκριμένο πρόβλημα, να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και αν δεν λειτουργεί τίποτα, επισκεφθείτε ένα κατάστημα επισκευής.

Πώς να εκκινήσετε το Android σας σε ασφαλή λειτουργία;

Τώρα που γνωρίζουμε τι είναι αυτό το εργαλείο, ας δούμε πώς να εκκινήσουμε το Android σε ασφαλή λειτουργία για Android 4.1 ή μεταγενέστερη έκδοση. Τα βήματα είναι αρκετά απλά.

 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας
 • Θα δείτε το μενού με πολλές επιλογές
 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Power off

 • Μετά από ένα δευτερόλεπτο ή δύο, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας σε ασφαλή λειτουργία

 • Πατήστε ΟΚ
 • Η συσκευή σας θα επανεκκινήσει και θα δείτε την ασφαλή λειτουργία στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

Τώρα που βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σας κανονικά. Εάν λειτουργεί χωρίς προβλήματα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μία από τις εφαρμογές προκαλεί το πρόβλημα. Η μόνη λύση είναι η διαγραφή τρίτων εφαρμογών ένα προς ένα. Εάν έχετε πάρα πολλές εφαρμογές και θέλετε να ξεκινήσετε εκ νέου τη συσκευή σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (εξηγείται παρακάτω).

Για να διαγράψετε εφαρμογές, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Εφαρμογές (σε ορισμένες συσκευές η επιλογή είναι Διαχείριση εφαρμογών, Διαχείριση εφαρμογών κ.λπ.)
 • Στη συνέχεια, πατήστε στην ενότητα "Λήψη"
 • Πατήστε την εφαρμογή που θέλετε να διαγράψετε και μετά πατήστε Κατάργηση εγκατάστασης

Εάν έχετε τόνους εφαρμογών τρίτου μέρους και διαπιστώσετε την απεγκατάστασή τους μία προς μία για να είναι χρονοβόρα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων. Επίσης, μπορείτε να το δοκιμάσετε εάν το πρόβλημα παραμένει στην ασφαλή λειτουργία. Αυτό θα διαγράψει τα πάντα στη συσκευή σας, όχι μόνο εφαρμογές αλλά ρυθμίσεις και δεδομένα. Γι 'αυτό πρέπει να έχετε όλα τα αντίγραφα ασφαλείας.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Στη συνέχεια, πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
 • Πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων
 • Πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου ή Επαναφορά tablet.

Πώς να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία;

Όταν είστε έτοιμοι να βγείτε από την ασφαλή λειτουργία, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και μετά πατήστε Επανεκκίνηση. Η συσκευή σας θα ξεκινήσει σε κανονική λειτουργία και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως συνήθως.

Οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε όλες τις συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένων των LG G3, LG G4, Samsung Galaxy S5, Samsung S3 Samsung S6, Samsung S7, HTC One M9, HTC 10 και όλων των άλλων μοντέλων εκεί έξω. Χάρη στην ασφαλή λειτουργία Android, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε εάν μια εφαρμογή φταίει για υπερθέρμανση, καθυστέρηση ή κάποιο άλλο πρόβλημα. Εάν συμβαίνει αυτό, διαγράψτε τις εφαρμογές. Μπορείτε πάντα να τα εγκαταστήσετε αργότερα ένα κάθε φορά και να δείτε ποια προκάλεσε το ζήτημα.

Κατά τη λήψη των εφαρμογών από το Google Play, δώστε προσοχή στην ενότητα σχολίων. Δείτε τι είχαν να πουν άλλοι χρήστες Android. Εάν διαμαρτύρονται πολύ για την κατανάλωση μπαταρίας ή για κάποια άλλα ζητήματα, αποφύγετε τη λήψη αυτής της εφαρμογής. Το καλό είναι ότι υπάρχουν τόνοι εφαρμογών στο Google Play, οπότε μπορείτε να βρείτε μια παρόμοια εφαρμογή που λειτουργεί άψογα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found