Πώς να διορθώσετε την κάμερα iPhone δεν θα εστιάσει

Παρόλο που η κάμερα σε κάθε iPhone είναι πραγματικά καλή, μερικές φορές υπάρχουν ορισμένες δυσλειτουργίες σε κάθε μοντέλο και ένα από τα ζητήματα είναι όταν η κάμερα απλά δεν θα εστιάσει. Όταν παρουσιαστεί αυτό το ζήτημα, όλες οι φωτογραφίες που τραβάτε θα είναι θολές. Σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να βρείτε πολλούς τρόπους για να διορθώσετε την κάμερα iPhone που δεν θα εστιάσει.

Δείτε επίσης: Τρόπος διόρθωσης της πίσω κάμερας iPhone που δεν λειτουργεί

Πώς να διορθώσετε την κάμερα iPhone δεν θα εστιάσει

Πηγή: nology .vn

Λύση No.1: Αφαιρέστε τη θήκη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τη θήκη iPhone όταν χρησιμοποιείτε την κάμερα. Μερικές φορές, η υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο η κάμερα iPhone δεν θα επικεντρωθεί και ως αποτέλεσμα, όλα τα στιγμιότυπα είναι θολά.

Λύση αρ. 2: Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί της κάμερας

Η άλλη λύση είναι να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το κουμπί της κάμερας και να περιμένετε μέχρι να εστιάσει η κάμερα. Όταν η εικόνα γίνει σαφής, αφήστε το κουμπί.

www.laptopmag.com

Λύση No.3: Καθαρίστε το φακό της κάμερας

Βεβαιωθείτε ότι ο φακός της κάμερας του iPhone σας είναι καθαρός από συντρίμμια ή ακαθαρσίες. Μερικές φορές, αγγίζουμε κατά λάθος το φακό της κάμερας iPhone και αφήνουμε εκεί τα δακτυλικά αποτυπώματα. Προσπαθήστε να το καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί, διαφορετικά το πανί μικροϊνών θα είναι καλύτερο. Κάντε το απαλά και σωστά.

Λύση No.4: Κλείδωμα της αυτόματης εστίασης

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές δυνατότητες στην εφαρμογή Κάμερα του iPhone. Ένα από αυτά είναι το Auto Focus και το Auto Exposure lock (AE / AF Lock). Αυτή η λειτουργία μπορεί να βοηθήσει όταν η κάμερα του iPhone σας δεν θα επικεντρωθεί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το αντικείμενο στο οποίο θέλετε να εστιάσετε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δείτε το μικρό κίτρινο πλαίσιο "AE / AF Lock". Αυτή η λειτουργία θα διατηρήσει το αντικείμενο να παραμείνει εστιασμένο, παρόλο που το iPhone κινείται.

Λύση 5: Αφαιρέστε έναν μαγνητικό φακό

Εάν το iPhone σας διαθέτει μαγνητικό προσαρτημένο φακό ή μεταλλική θήκη, προσπαθήστε να τον αφαιρέσετε προσωρινά. Θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο η κάμερα iPhone δεν θα επικεντρωθεί σε προβλήματα.

Λύση No.6: Πατήστε το τηλέφωνο

Πατήστε το πάνω μέρος του τηλεφώνου (άκρο φακού πίσω κάμερας) αρκετές φορές, με την παλάμη του χεριού σας. Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι αυτό το απλό βήμα έλυσε το πρόβλημά τους.

Λύση No.7: Αναγκαστική κλείσιμο της εφαρμογής κάμερας

Η επανεκκίνηση της εφαρμογής μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα δύο φορές και θα δείτε την προεπισκόπηση των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε. Σύρετε προς τα αριστερά και βρείτε την εφαρμογή κάμερας και μετά σύρετε προς τα πάνω για να την κλείσετε.

Λύση No.8: Επανεκκινήστε το iPhone σας

Ένα από τα πράγματα που μπορούν εύκολα να διορθώσουν πολλές δυσλειτουργίες είναι η επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση, ελέγξτε ξανά την εστίαση της κάμερας. Για επανεκκίνηση της συσκευής σας, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και σύρετε για απενεργοποίηση. Όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, πατήστε ξανά και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και ενεργοποιήστε ξανά τη συσκευή σας.

Apple.com

Λύση No.9: Ενημέρωση iOS

Η νέα έκδοση iOS μπορεί να διορθώσει τα σφάλματα και τις δυσλειτουργίες και βελτιώνει επίσης την απόδοση της συσκευής σας. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να ενημερώνετε τακτικά το iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Συνδέστε το iPhone σας στην πηγή τροφοδοσίας και σε ένα δίκτυο Wi-Fi
  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  • Πατήστε Γενικά
  • Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού
  • Στη συνέχεια, πατήστε Λήψη και εγκατάσταση
  • Πατήστε Εγκατάσταση

Λύση No.10: Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις

Δημιουργήστε πρώτα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων και μετά πατήστε Διαγραφή iPhone. Αφού ολοκληρωθεί αυτό, ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη και ρυθμίστε το iPhone σας ως νέα συσκευή.

Λύση No.11: Ζητήστε αντικατάσταση

Ελέγξτε την κάρτα εγγύησης του iPhone σας. Εάν δεν έχει λήξει ακόμα, διεκδικήστε το. Εάν έχετε το iPhone 6 Plus που αγοράσατε μεταξύ Σεπτεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2015, ίσως έχετε δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα αντικατάστασης κάμερας Apple iSight. Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ειδικά για iPhone 6 Plus μόνο το οποίο έχει κάμερα iPhone που δεν εστιάζει σε θέματα. Η Apple θα αντικαταστήσει τη φωτογραφική μηχανή iPhone 6 Plus δωρεάν. Κάντε κλικ εδώ, για να ελέγξετε εάν ο σειριακός αριθμός της συσκευής σας είναι κατάλληλος για αυτό το πρόγραμμα.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εάν το πρόβλημα της κάμερας iPhone δεν θα εξακολουθήσει να εμφανίζεται, παρόλο που έχετε δοκιμάσει όλες τις λύσεις που αναφέραμε παραπάνω, επικοινωνήστε με την Apple ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά τους.

Δείτε επίσης: Το ηχείο iPhone δεν λειτουργεί - Πώς να το διορθώσετε

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found