Τα κουμπιά έντασης του iPhone δεν λειτουργούν - Πώς να διορθώσετε

Αρκετοί κάτοχοι iPhone ανέφεραν πρόβλημα με τα κουμπιά έντασης - όταν προσπάθησαν να αυξήσουν ή να μειώσουν την ένταση, παρατήρησαν ότι τα κουμπιά έντασης του iPhone δεν λειτουργούν. Όταν πατούν τα κουμπιά, δεν συμβαίνει τίποτα. Ακούγεται σαν πρόβλημα υλικού, αλλά πριν πάτε στο Apple Store, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε, επειδή το σφάλμα στο λογισμικό ή η βρωμιά και η σκόνη στα κουμπιά έντασης ή στη θύρα φόρτισης μπορεί να προκαλέσουν το πρόβλημα. Εάν το πρόβλημα είναι το λογισμικό, μια επανεκκίνηση ή η ενημέρωση λογισμικού μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Όταν τα κουμπιά ή η θύρα φόρτισης είναι βρώμικα, θα απαλλαγείτε από το πρόβλημα καθαρίζοντας τη θύρα και τα κουμπιά. Υπάρχουν μερικά απλά κόλπα που μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικά. Ας δούμε ποια βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων μπορείτε να κάνετε για να το διορθώσετε.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το iPhone δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο iTunes Store

Τα κουμπιά έντασης του iPhone δεν λειτουργούν - τρόποι για να το διορθώσετε

Επανεκκινήστε το iPhone σας

Εάν παρατηρήσατε ότι τα κουμπιά έντασης στο iPhone δεν λειτουργούν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι μια απλή επανεκκίνηση. Γνωρίζετε ότι κάθε συσκευή μπορεί να λειτουργεί παράξενα μερικές φορές και μια επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει διάφορα προβλήματα. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης. Θα εμφανιστεί το ρυθμιστικό. Σύρετε το για να απενεργοποιήσετε το iPhone σας. Όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης για να το ενεργοποιήσετε.

support.apple.com

Εκτελέστε μια μαλακή επαναφορά

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια επανεκκίνηση (φαίνεται παραπάνω) θα διορθώσει το πρόβλημα και τα κουμπιά έντασης του iPhone θα αρχίσουν να λειτουργούν ξανά. Εάν αυτό δεν συμβεί, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια μαλακή επαναφορά. Μην ανησυχείτε, αυτό δεν θα διαγράψει κανένα από τα δεδομένα σας.

 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και το κουμπί Home ταυτόχρονα
 • Συνεχίστε να κρατάτε αυτά τα κουμπιά μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

support.apple.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε το iPhone που δεν κουδουνίζει

Πατήστε τα κουμπιά έντασης του iPhone

Πατήστε τα κουμπιά έντασης αρκετές φορές. Ακούτε τον ήχο κλικ; Εάν όχι, μπορεί να οφείλεται στο ότι τα κουμπιά είναι κολλημένα στο εσωτερικό. Μπορείτε να προσπαθήσετε να συνεχίσετε να κάνετε κλικ έως ότου τα κουμπιά έντασης του iPhone σας επανέλθουν στο φυσιολογικό ή επισκεφθείτε ένα από τα Apple Stores ώστε να το διορθώσουν.

Κουμπί κουδουνίσματος / αθόρυβης

Αυτό το κόλπο μπορεί να βοηθήσει τα κουμπιά έντασης του iPhone να επανέλθουν στο φυσιολογικό. Προσπαθήστε να αλλάξετε το κουδούνισμα / το αθόρυβο κουμπί και, στη συνέχεια, πατήστε τα κουμπιά έντασης. Για ορισμένους χρήστες, αυτό το απλό βήμα έλυσε το πρόβλημα και τα κουμπιά άρχισαν να λειτουργούν κανονικά.

Κόλπο ακουστικών

Εάν τα κουμπιά έντασης του iPhone δεν λειτουργούν, υπάρχει ένα άλλο απλό τέχνασμα που μπορεί να λειτουργήσει. Θα χρειαστείτε ακουστικά Apple με τηλεχειριστήριο που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την ένταση. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το πρωτότυπο. Συνδέστε το ακουστικό στην υποδοχή ακουστικών και δοκιμάστε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση χρησιμοποιώντας το. Βλέπετε τη γραμμή έντασης; Τώρα, προσπαθήστε να ρυθμίσετε τον ήχο χρησιμοποιώντας τα κουμπιά έντασης του iPhone.

Αγγιγμα βοηθείας

Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα και ενεργοποιήστε το Βοηθητικό άγγιγμα. Ένα μικρό εικονίδιο θα εμφανιστεί στην οθόνη σας.

Πατήστε σε αυτό. Κάντε κλικ στο Device. Πατήστε την ένταση ήχου και την ένταση αρκετές φορές. Κλείστε το διάλογο πατώντας έξω από αυτό. Πιέστε τα φυσικά κουμπιά - ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσουν τώρα.

Καθαρίστε τα κουμπιά έντασης

Εάν παρατηρήσετε βρωμιά ή σκόνη γύρω από τα κουμπιά έντασης, αφαιρέστε την. Τα κουμπιά έντασης του iPhone είναι αρκετά ευαίσθητα και αν είναι βρώμικα, θα αποκρίνονται αργά ή δεν θα ανταποκριθούν καθόλου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ακροφύσιο κενού και εάν τα κουμπιά είναι κολλώδη, χρησιμοποιήστε ένα άκρο q και τρίψτε αλκοόλ.

Καθαρίστε τη θύρα φόρτισης και την υποδοχή ακουστικών

Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα ήταν στον σύνδεσμο και σε υπερβολική βρωμιά και σκόνη σε αυτό. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα και καθαρίστε απαλά τον σύνδεσμο. Επίσης, καθαρίστε την υποδοχή ακουστικών. Πολλοί χρήστες που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα κατάφεραν τελικά να το επιδιορθώσουν καθαρίζοντας τη θύρα φόρτισης και την υποδοχή ακουστικών. Απλά φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα συντρίμμια, τη βρωμιά και τη σκόνη. Μόλις τελειώσετε, προσπαθήστε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση χρησιμοποιώντας τα φυσικά κουμπιά.

Ενημέρωση iOS

Εάν το λογισμικό στο iPhone σας δεν είναι ενημερωμένο, φροντίστε να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης iOS.

 • Συνδέστε το iPhone σας σε μια πηγή τροφοδοσίας ή βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι φορτισμένο και συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού
 • Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση ή Εγκατάσταση τώρα (εάν έχετε ήδη κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού)

Επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Η διαδικασία αποκατάστασης του iPhone θα διαγράψει όλα τα πράγματα στο iPhone σας, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος και του υλικολογισμικού. Γι 'αυτό θα ήταν συνετό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας εκ των προτέρων. Εδώ είναι τα βήματα:

 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι φορτισμένο
 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε ένα σταθερό δίκτυο WiFi. Αυτό είναι σημαντικό επειδή ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που είναι γνωστό ως iPhone κολλημένο σε λειτουργία ανάκτησης
 • Συνδέστε το iPhone σε Mac / PC χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αστραπής και βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την τελευταία έκδοση του iTunes
 • Κάντε κλικ στην Επαναφορά στην καρτέλα Σύνοψη.
 • Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, το iTunes θα κατεβάσει το υλικολογισμικό
 • Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης
 • Ρυθμίστε το iPhone σας ως νέα συσκευή.

Τα κουμπιά έντασης του iPhone δεν λειτουργούν μετά από ζημιά στο νερό

Όταν ένα iPhone έρχεται σε επαφή με νερό, πρέπει να το απενεργοποιήσετε αμέσως, να σκουπίσετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας ένα πανί, πετσέτα κ.λπ. και βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το νερό από τη θύρα φόρτισης, το μικρόφωνο, τα ηχεία και τα κουμπιά έντασης. Βγάλτε την κάρτα SIM και αποσυνδέστε τα καλώδια (για παράδειγμα, ακουστικά). Στη συνέχεια, πρέπει να αφήσετε το τηλέφωνό σας να στεγνώσει εντελώς. Όταν το τηλέφωνο είναι στεγνό, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά. Εάν τα κουμπιά έντασης του iPhone δεν λειτουργούν, μπορεί να οφείλεται στο ότι το νερό έβλαψε τα εξαρτήματα του τηλεφώνου. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Apple Store ή τον εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Έχουμε μοιραστεί μερικά απλά κόλπα και πολλές χρήσιμες λύσεις που λειτούργησαν για πολλούς χρήστες. Εάν τα δοκιμάσατε όλα και τα κουμπιά έντασης του iPhone δεν λειτουργούν, επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή την Apple ή επισκεφθείτε ένα από τα κοντινά καταστήματα της Apple.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found