Πώς να αφαιρέσετε τη γραμμή αναζήτησης Google σε Android

Το Google Search Bar στην αρχική οθόνη μπορεί να είναι ενοχλητικό και υπάρχουν πολλοί χρήστες smartphone που δεν είναι μεγάλοι θαυμαστές του. Οι άνθρωποι καταβάλλουν τόση προσπάθεια για να επιλέξουν μια τέλεια ταπετσαρία τηλεφώνου και αυτή η επίμονη γραμμή αναζήτησης Google απλώς καταστρέφει την εμφάνισή της. Μερικά άτομα προτιμούν να έχουν κενό χώρο, ενώ κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιούν αυτόν τον χώρο για τη διατήρηση αγαπημένων εφαρμογών ή γραφικών στοιχείων. Λοιπόν, πώς να αφαιρέσετε τη γραμμή αναζήτησης Google;

Μπορείτε να το κάνετε:

  • Χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις.
  • Απενεργοποίηση του Google Now.
  • Χρήση προσαρμοσμένης εκκίνησης. (Απαιτείται ρίζα)
  • Χρήση προσαρμοσμένου ROM. (Απαιτείται ρίζα)
  • Χρήση του Xposed Framework. (Απαιτείται ρίζα)

Δείτε επίσης: Πώς να αφαιρέσετε εφαρμογές bloat σε Android

Πώς να αφαιρέσετε τη γραμμή αναζήτησης Google

Χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις:

Τις περισσότερες φορές, λαμβάνετε ένα αναδυόμενο παράθυρο με μια επιλογή που σας επιτρέπει να καταργήσετε τη γραμμή αναζήτησης Google όταν πατάτε παρατεταμένα τη γραμμή αναζήτησης. Σε συσκευές όπως η Samsung, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο αφού πατήσετε παρατεταμένα τη γραμμή αναζήτησης. Μπορείτε να το αφαιρέσετε. Αλλά δεν θα σας επιτρέψουν όλες οι συσκευές να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο.

Απενεργοποίηση του Google Now:

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Experience Launcher (GEL), μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Google Now ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Συνιστάται σε χρήστες Android που έχουν αποθέματα (όπως οποιαδήποτε συσκευή Nexus) να μην χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο, καθώς δημιουργεί απαλό τούβλο στη συσκευή.

[Το μαλακό τούβλο είναι μια κατάσταση της συσκευής όπου το τηλέφωνο έχει κολλήσει με βρόχο εκκίνησης ή παγώνει σε κάποιο σημείο της διαδικασίας εκκίνησης. ]

Ρυθμίσεις> Εφαρμογές> Όλες οι εφαρμογές> Αναζήτηση Google / Google / εφαρμογή Google> Απενεργοποίηση.

Επανεκκινήστε τη συσκευή σας. Είστε ελεύθεροι από τη γραμμή αναζήτησης τώρα.

Σημείωση: Η απενεργοποίηση της Εφαρμογής Google θα επηρεάσει άλλες λειτουργίες της Google, όπως το Google Chrome, ο Βοηθός Google και άλλα.

Μέθοδος Custom Launcher: (Απαιτείται ρίζα)

Το πρόγραμμα εκκίνησης είναι σαν μια εφαρμογή, ένα μέρος της διεπαφής Android που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν την αρχική τους οθόνη. Έρχεται σε διαφορετικούς τύπους. Μερικοί προτιμώμενοι εκτοξευτές αναφέρονται παρακάτω.

Για Android 4.0+ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Now launcher, το Nova launcher ή το Apex launcher. Μια «παλαιότερη» συσκευή Android (Android 2.0 ή νεότερη έκδοση) δεν θα σας εμποδίσει, καθώς το GO Launcher Ex, το ADW Launcher και το Lightning Launcher είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές για τη συσκευή σας. Χρησιμοποιήστε κατάλληλους εκκινητές για να αποφύγετε σφάλματα, καθώς ορισμένοι εκκινητές δεν μπορούν να συμβαδίζουν με τις τελευταίες εκδόσεις του Android.

Για παράδειγμα, εάν εγκαταστήσετε το πρόγραμμα εκκίνησης Nova, μπορείτε να καταργήσετε τη Γραμμή αναζήτησης Google επιλέγοντας Ρυθμίσεις Nova> Επιφάνεια εργασίας> Μόνιμη γραμμή αναζήτησης> Κανένα.

Σε περίπτωση άλλου εκκινητή, μπορείτε να το καταλάβετε γρήγορα στην καρτέλα ρυθμίσεων.

Μέθοδος προσαρμοσμένης ROM: (Απαιτείται ρίζα)

Εάν θέλετε να διαγράψετε τη γραμμή αναζήτησης, αυτή η επιλογή είναι η σωστή επιλογή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας Android έχει ρίζες. Χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο ROM, όχι μόνο μπορείτε να καταργήσετε τη Γραμμή αναζήτησης Google, αλλά και να έχετε έλεγχο σε κάθε μέρος της συσκευής σας.

Χρησιμοποιώντας το Xposed Framework: (Απαιτείται Root)

Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρήση ορισμένων χαρακτηριστικών Custom ROM χωρίς να αναβοσβήνει. Το προσαρμοσμένο ROM μπορεί να είναι με λάθη ή υπερφόρτωση. Μερικές φορές δεν θα μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο για τη συσκευή σας. Το Xposed μπορεί να το αντισταθμίσει. Μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε χωρίς να τις τροποποιήσετε σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας το Xposed.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το Android 5.0 Lollipop και για την εγκατάσταση του Xposed, η συσκευή σας πρέπει να εκτελεί Android 4.0.3 ή νεότερη.

Βήματα για την εγκατάσταση του Xposed:

  1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή πλαισίου Xposed και ανοίξτε την.
  2. Μεταβείτε στο Πλαίσιο
  3. Κάντε κλικ στην Εγκατάσταση / Ενημέρωση και παραχωρήστε στο Xposed root root πρόσβαση.
  4. Μετά την ολοκλήρωση, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.
  5. Το Xposed Framework θα εγκατασταθεί επιτυχώς.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη Xposed Framework, κατεβάστε την εφαρμογή ρυθμίσεων Xposed GEL από το Play Store και βρείτε την επιλογή απενεργοποίησης της γραμμής αναζήτησης.

Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για τη γραμμή αναζήτησης Google που σας εμποδίζει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found