Αποθηκευτικός χώρος iPhone σχεδόν πλήρης - Εδώ είναι πώς να το διορθώσετε

Το iPhone είναι ένα από τα smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Είναι σαν μια συσκευή all-in-one για διάφορες δραστηριότητες. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να τραβήξουμε στιγμές με την καταπληκτική εφαρμογή Κάμερα. Ενα απο τα καλύτερα. Μπορείτε επίσης να βάλετε τα αγαπημένα σας τραγούδια για να συνοδεύσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μπορείτε να ελέγξετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να συνομιλήσετε με φίλους, ακόμη και να παίξετε παιχνίδια. Ωστόσο, υπάρχει ένα κοινό πρόβλημα σχετικά με την αποθήκευση iPhone - μπορεί να δείτε το iPhone αποθήκευσης σχεδόν πλήρες μήνυμα.

Δείτε επίσης: Το Touch ID δεν λειτουργεί στο iPhone - Πώς να το διορθώσετε

Τι καταλαμβάνει χώρο στο iPhone;

Τι καταλαμβάνει χώρο στο iPhone; Σχεδόν όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο iPhone σχετίζονται με την αποθήκευση. Όταν τραβάτε φωτογραφίες στο iPhone, οι φωτογραφίες θα αποθηκεύονται αυτόματα στην εφαρμογή Φωτογραφίες και θα χρησιμοποιούν μέρος του αποθηκευτικού χώρου. Οι εφαρμογές που εγκαθιστάτε στο iPhone καταλαμβάνουν επίσης τον αποθηκευτικό χώρο, ειδικά την εφαρμογή Facebook. Ακόμη, οι συνομιλίες σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων μπορεί να είναι υπεύθυνες για σχεδόν πλήρες πρόβλημα αποθήκευσης iPhone. Πώς να ελευθερώσετε χώρο στο iPhone; Ακολουθούν ορισμένες λύσεις για αυτό το ζήτημα.

Λύσεις για αποθήκευση iPhone σχεδόν πλήρης

Διαγραφή των περιττών εφαρμογών

Ήρθε η ώρα να διαχειριστείτε όλες τις εφαρμογές που έχετε στο iPhone σας. Χρειάζεστε και χρησιμοποιείτε όλες αυτές τις εφαρμογές; Μπορείτε να ταξινομήσετε και να διαγράψετε ορισμένα από αυτά εάν είναι απαραίτητο. Πώς να διαχειριστείτε τον αποθηκευτικό χώρο στο iPhone; Μπορείτε πρώτα να ελέγξετε το iPhone Storage στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Χώρος αποθήκευσης >> Αποθήκευση & Χρήση iCloud. Στην ενότητα Αποθήκευση, επιλέξτε Διαχείριση αποθήκευσης. Εδώ, θα δείτε ποιες εφαρμογές ή περιεχόμενα προκαλούν την πλήρωση του χώρου αποθήκευσης iPhone. Επιλέξτε και καταργήστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πια.

Διαγραφή φωτογραφιών και βίντεο

Το να έχετε ένα smartphone με μια εξαιρετική λειτουργία κάμερας είναι καταπληκτικό. Μας αρέσει να τραβάμε φωτογραφίες και το κάνουμε πιο συχνά. Μερικές φορές, δεν έχουμε χρόνο να ταξινομήσουμε, να επεξεργαστούμε και να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας αυτών των φωτογραφιών, έως ότου υπάρχουν πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο στα iPhone μας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να παρατηρήσετε το μήνυμα "αποθήκευση σχεδόν πλήρης" στο iPhone σας. Έτσι, εάν βρείτε αυτό το μήνυμα και έχετε πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο, η διαγραφή ορισμένων από αυτά μπορεί να ελευθερώσει χώρο στο iPhone. Μπορείτε να το διαγράψετε ένα προς ένα ή όλα. Φροντίστε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας προτού τα διαγράψετε. Εκκινήστε την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iPhone σας, πατήστε επεξεργασία, πατήστε Επιλογή για να επιλέξετε ποια αρχεία πρόκειται να καταργήσετε. Το τελευταίο βήμα είναι, πατήστε το εικονίδιο "κάδος απορριμμάτων" στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να παρατηρήσετε στη διαγραφή αρχείων από την εφαρμογή Φωτογραφίες, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε εντελώς. Στην εφαρμογή Φωτογραφίες, βρείτε το Πρόσφατο Διαγραφή άλμπουμ και διαγράψτε όλα τα αρχεία σε αυτό.

Κατάργηση και επανεγκατάσταση της εφαρμογής Facebook

Το Facebook είναι μία από τις εφαρμογές στο iPhone σας που τρώει τον χώρο αποθήκευσής της επειδή αποθηκεύει πολλά cache. Όμως, αυτό εξαρτάται επίσης από τις δραστηριότητες του Facebook. Για να δείτε αν η εφαρμογή χρησιμοποιεί πολύ χώρο αποθήκευσης iPhone, μεταβείτε στην ενότητα Ρύθμιση >> Γενικά >> Αποθήκευση >> Αποθήκευση & Χρήση iCloud. Επιλέξτε Αποθήκευση και πατήστε Facebook. Εδώ, μπορείτε να δείτε το μέγεθος δεδομένων και εγγράφων που χρησιμοποιεί το Facebook. Εάν καταναλώνει πολύ χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας, μπορείτε να το διαγράψετε και να το εγκαταστήσετε ξανά αργότερα.

WhatsApp

Εάν το WhatsApp είναι μία από τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείτε περισσότερο, ενδέχεται να υπάρχουν πολλές συνομιλίες αποθηκευμένες στο iPhone σας. Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτές τις συνομιλίες για να βοηθήσετε στην απελευθέρωση χώρου στο iPhone σας.

Πώς να διαχειριστείτε τη συνομιλία στο WhatsApp

 • Εκκινήστε το WhatsApp.
 • Πριν διαγράψετε τις συνομιλίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών. Στην οθόνη WhatsApp πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι (Ρυθμίσεις) >> επιλέξτε Συνομιλίες >> Αντίγραφο ασφαλείας συνομιλίας. Εδώ, μπορείτε να πατήσετε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα και το ιστορικό συνομιλιών σας θα αποθηκευτεί στο iCloud.
 • Τώρα, μπορείτε να τα διαγράψετε σύροντας δεξιά στη λίστα συνομιλιών που θέλετε να διαγράψετε, πατήστε τις τρεις τελείες (…) και επιλέξτε Διαγραφή συνομιλίας.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να τα διαγράψετε ταυτόχρονα πατώντας το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην κάτω δεξιά γωνία, πατήστε Συζητήσεις και πατήστε Εκκαθάριση όλων των συζητήσεων.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης Safari

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης Safari μπορεί επίσης να ελευθερώσει χώρο στο iPhone. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του iPhone σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το Safari ανάμεσα στις άλλες εφαρμογές και πατήστε σε αυτό. Στην οθόνη Safari, πατήστε Διαγραφή ιστορικού και δεδομένων ιστότοπου.

iTunes

Εάν έχετε διαγράψει έγγραφα, δεδομένα και αρχεία στις Φωτογραφίες, αλλά το iPhone συνεχίζει να λέει "ο χώρος αποθήκευσης είναι σχεδόν πλήρης", δοκιμάστε να το συνδέσετε στο iTunes. Στην ενότητα "Σύνοψη" του iTunes, μπορείτε να ελέγξετε τον χώρο αποθήκευσης iPhone σε διάφορα χρώματα. Εάν δείτε ότι ο τύπος αρχείου "Άλλος" τρώει τον αποθηκευτικό χώρο του iPhone σας, αυτή η μέθοδος μπορεί να γίνει η τελευταία λύση.

Τα πρώτα βήματα για επαναφορά από το αντίγραφο ασφαλείας είναι, απενεργοποιώντας το Find My iPhone.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> iCloud
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Εύρεση του iPhone μου
 • Σύρετε για απενεργοποίηση και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID σας
 • Πατήστε Απενεργοποίηση

Το επόμενο βήμα είναι: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iPhone

 • Συνδέστε το iPhone στο iTunes
 • Μόλις εντοπιστεί, κάντε κλικ στο iPhone και κάντε κλικ στο μενού Σύνοψη στην αριστερή πλευρά του πίνακα
 • Συνοπτικά, μπορείτε να δείτε το κουμπί "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα". Κάντε κλικ σε αυτό και αφήστε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Μετά τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το τελευταίο βήμα είναι: επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας. Αυτή η διαδικασία θα επαναφέρει όλα τα δεδομένα που έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας στο παρελθόν.

 • Το iPhone είναι ακόμα συνδεδεμένο στο iTunes. Στην ενότητα Περίληψη, βρείτε το Restore Backup και κάντε κλικ σε αυτό.
 • Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα. Επιλέξτε το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας που πρόκειται να επαναφέρετε
 • Κάντε κλικ στην Επαναφορά και αφήστε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Πώς να ελευθερώσετε χώρο στο iPhone για ενημέρωση

Εάν σκοπεύετε να ενημερώσετε το iOS στο iPhone σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στη συσκευή σας. Για να ελευθερώσετε χώρο πριν από την ενημέρωση, απλώς ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και θα τελειώσετε σε χρόνο μηδέν.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plu, iPhone 8 , iPhone 8 Plus, iPhone X και iPad, iPad Mini, iPad Air και iPad Pro.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το iPhone 7 χωρίς υπηρεσία μετά την απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found