Τι να κάνετε εάν το Mozilla Firefox είναι αργό

Το Mozilla Firefox είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης. Και όπως οι ανταγωνιστές, έχει κάποια μειονεκτήματα. Με την πάροδο του χρόνου, ο Firefox αρχίζει να επιβραδύνεται και στη συνέχεια είναι αδύνατο να εργαστεί στο πρόγραμμα περιήγησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επιβράδυνση του Mozilla σχετίζεται με την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού προσθηκών και επεκτάσεων, καθώς και με τον αυξανόμενο αριθμό καταχωρήσεων στο ιστορικό των σελίδων που επισκέφτηκαν. Ας δούμε τι να κάνουμε εάν ο Mozilla Firefox είναι αργός.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να αλλάξετε το φάκελο λήψης στο Mozilla Firefox

Τι να κάνετε εάν το Mozilla Firefox είναι αργό

Εάν θέλετε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα του Mozilla Firefox, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

Απενεργοποίηση προσθηκών

Οι προσθήκες μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των προβαλλόμενων ιστοσελίδων στο πρόγραμμα περιήγησης. Όμως, για την κανονική εργασία του προγράμματος, αρκεί να έχουμε ένα ή δύο και τα πιο σημαντικά. Απενεργοποιήστε τους άλλους. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης, κάντε κλικ στο κουμπί Μενού (εικονίδιο με τη μορφή τριών οριζόντιων γραμμών), κάντε κλικ στο "Πρόσθετα" και στο ανοιχτό παράθυρο επιλέξτε Πρόσθετα.
  2. Βρείτε το περιττό πρόσθετο. Απλώς επιλέξτε "Να μην ενεργοποιείται ποτέ" στο αναπτυσσόμενο μενού στα δεξιά της οθόνης και η προσθήκη θα απενεργοποιηθεί.

  1. Αφού απενεργοποιήσετε τις επιλεγμένες προσθήκες, θα γίνουν γκρι και την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τη διαχείριση προσθηκών, οι προσθήκες θα απενεργοποιηθούν και θα εμφανιστούν στο κάτω μέρος της λίστας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί να ενεργοποιήσετε μόνο το "Shockwave Flash", το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλούς ιστότοπους.

Απενεργοποίηση πρόσθετων

Τα πρόσθετα του Firefox σάς επιτρέπουν να κάνετε λήψη βίντεο από ιστότοπους, αποκλεισμούς διαφημίσεων και ούτω καθεξής. Ωστόσο, εάν έχετε μεγάλο αριθμό πρόσθετων, θα αντιμετωπίσετε πολλά σφάλματα του Mozilla Firefox. Για να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε το Mozilla Firefox, ανοίξτε το μενού, κάντε κλικ στο "Πρόσθετα" και επιλέξτε την ενότητα "Επεκτάσεις".
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση ή Κατάργηση δίπλα στο κατάλληλο πρόσθετο στη λίστα.
  3. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης με το κουμπί Επανεκκίνηση τώρα.

Καθαρισμός ιστορικού

Το πρόγραμμα περιήγησης διατηρεί ένα ιστορικό σελίδων που επισκεφτήκατε, ιστορικό λήψεων, κωδικούς πρόσβασης, εικόνες και άλλα. Πολλά από αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται στην προσωρινή μνήμη που επιτρέπει τη γρήγορη φόρτωση των σελίδων που έχετε επισκεφθεί προηγουμένως. Αλλά από την άλλη πλευρά, η βάση δεδομένων περιήγησης συσσωρεύεται και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να επιβραδυνθεί. Για να διαγράψετε το ιστορικό, απλώς ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, ανοίξτε το μενού και κάντε κλικ στο "Ιστορικό".
  2. Κάντε κλικ στο "Εκκαθάριση πρόσφατου ιστορικού".
  3. Στο ανοιχτό παράθυρο, από το αναπτυσσόμενο μενού επιλέξτε "Όλα" και κάντε κλικ στο "Εκκαθάριση τώρα".

Μετά από αυτές τις ενέργειες, το Mozilla Firefox θα τρέξει πολύ πιο γρήγορα.

Πηγή εικόνας: www.hdwallpapersdesktopbackground.blogspot.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να κλειδώσετε το Mozilla Firefox με κωδικό πρόσβασης

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found